H#1:AD – Litt forsinket Smackdown-synsing og Tagteam-tankerDet var et rimelig slapt Smackdown vi fikk servert fra Baton Rouge, Louisianna. Og med uinspirert Smackdown blir det en litt uinspirert artikkel. (Sesongfinalen av Game of Thrones må ta sin del av skylda også…)

Det var strengt tatt bare 4 ting som var verd å ta en nærmere titt på.

Sin Cara er tilbake

La iluminación es muy raro donde quiera que vaya, da miedo! (Bilde:WWE)

Mannen uten ansikt, Sin Cara, a.k.a. botchemaskinen fra Mexico, har returnert etter en komplisert benskade. Han fortsetter der han slapp. Det virket riktignok litt smoothere enn jeg kan huske sist, men pornolyssettingen er like dum som før. Dessuten er det vanskelig å uttale seg etter en kamp, særlig når den gikk mot Heath Slater, som tross alt er svært tilgivende i ringen, han selger hva han er kar om og kan dekke over mye smårusk.

WWE trenge midcard-faceer, og i verste fall kan de jo bruke Hunico og Camacho som motstandere, eller teame Sin Cara med en random face og benytte seg av Epico & Primo.

Primetime Players er offisielt døpt

Millions of Dollars! (Bilde: WWE)

Titus O’Neill og Darren Young har omsider blitt «døpt» Primetime Players på TV. De fleste har jo omtalt dem som det helt siden de debuterte i NXT, men det er enda et godt omen for at WWE mener alvor med satsningen på Tag-team divisjonen. Litt overraskende at de måtte ta et tap mot Santino Marella og Zack Ryder, men det er ikke store skrapen i lakken. I og for seg greit at ikke alle nye konstellasjoner får x antall seire i starten. WWE bør stole på at gutta klarer å marker seg som reelle trusler selv om de må ta et tap for CoBroskis. Beatdownet fra Big Show på de to publikumsfavorittene krevde at de vant.

Mer av det samme

Ryback og Damien Sandow fortsetter som lysende eksempler på problemet jeg nevnte, nye fjes får en drøss seire for å etablere seg. Sandow er jo gull, både på mikrofonen og i ringen, det er utmerked at han har en vond og brutal stil, samtidig som han etter eget utsagn er så forfinet. Og hvordan kan du mislike noen som feirer seire med å slå hjul. Ryback derimot har kjørt eg inn i ett spor. Enn så lenge er det likevel underholdende å se hvor langt de kan trekke monstervibbene. Kommer det snart til å bli 3 jobbere på en gang?

Vi har lest at wrestling er fake, så dette blir bare moro… (Bilde: WWE)

D’herrer Chris Lyons og Ryans Shelton fra University of Alabama hadde ikke mye stille opp med i alle fall. Det var komisk å se de lett fortvilte blikkene de utvekslet i ringen: «We’ve made a really big mistake!» Jeg er ikke overbevist om at det bare var skuespill.

Pandoras kiste

Main-eventen var Kane som utfordret CM Punk for WWE-tittelen. De gjorde et nummer av at det var første gang på 4 år den tittelen ble forsvart på Smackdown. Kan det ha noe med det påståtte brandskillet som nå kun er proforma? Mer imponerende var det egentlig at et var 14 år siden Kane hadde vært WWE-mester sist. Det sier sitt om Glen Jacobs at han fortsatt med en viss troverdighet kan behandles som en troverdig utfordrer som kongen på haugen.

‘This is why we can’t have nice things» (Bilde: WWE)

Kampen endte ikke overraskende med at Daniel Bryan blandet seg inn. AJ advarte Punk, men det endte med en DQ når han angriper begge to mens Kane har overtaket i kampen. Bryan og Punk utveksler legemsfornærmelser, men Kane summer seg, og chokeslammer begge ad undas før han får ringen til å eksplodere slik han pleier. Som tak for innsatsen / plaster på såret dukker John laurinaitis og Eve opp og annonserer at WWE-tittelkampen på No Way Out blir en triple threat match. Det behøver ikke bli så verst siden vi er i samme situasjon som i flerbrukerkampene om WHC-beltet nylig, ingen av de involverte liker hverandre, så det er ikke noe åpenbart samarbeidsklima.

Jeg vil tro at det er WWE som ønsker å melke rivaliseringen mellom Bryan og Punk for hva det er verdt, uten at det stagnerer, og at Punk dermed beholder beltet. Men det er det som er det skumle med Kane, han er så bunnsolid og lojal, og har en så høy stjerne i selskapet, at du aldri skal si aldri. De sørger alltid for å beskytte ham såpass at han på en gitt dag kan tenkes å slå hvem det skulle være.

Tag-team forslagene

Tag-team action fra forrige ukes NXT… (Bilde: WWE)

Det kom mange fine forslag. Et som gikk igjen var Sin Cara og Rey Mysterio. Det er ikke utenkelig at de kunne fungert, spørsmålet er vel snarere OM enn NÅR Mysterio kan gå kamper igjen… Hunico og Camacho ble nevnt, og de er vel teknisk sett et tag-team allerede, og har gått kamper på B-showene. Camacho trenger noe mer rutine i ringen, men han er lovende.

Et forslag jeg først likte tanken på var The Miz og Jack Swagger, men jeg tror egentlig det de gutta trenger er et face-turn… Zack Ryders kompis Big-O ble foreslått som partner for Long Islands store(?) sønn, men han er nok alt for grønn for WWE. Drew McIntyre ble forslått koblet med både Heath Slater og Mason Ryan. Jeg kan se for meg en løsning der skotten også havner i stallen til A.W. sammen med waliseren. Et «British Isles» team altså. Spørsmålet er om de vil ha to tag-team med samme «manager». (Selv om det selvsagt kan spinnes videre til et face-turn for Epico og Primo om de føler seg forbigått…)

Blant de helt usannsynlige forslagene var Ryback/Clay og Tensai/Tatsu. De to førstnevnte skal drilles som singelswrestlere. Tatsu er og blir enhancement-talent, og om de av en eller annen grunn vil bruke Tensai i tag-team kamper så er Sakamoto på developmental-kontrakt.

Personlig hadde jeg gjerne sett at de gjorde ett nytt forsøk med Justin Gabriel som nå er tilbake fra skade, og Tyson Kidd. Jeg tror Johnny Curtis kunne fungert sammen med for eksempel Heath Slater eller Drew McIntyre, siden han har blitt mye bedre i NXT og har utviklet en underholdende personlighet/gimmick der. Midcard Mafia (Tyler Reks/Curt Hawkins) kan også trygt ta steget opp som tag-team lag på Smackdown eller RAW.

Om jeg skal kåre noen «vinner» så tror jeg likevel det må bli JJ som foreslo Drew McIntyre og Mason Ryan. Der er det alt en innebygget dynamikk siden de begge er briter. De er ikke absolutt avhengig av en manager siden McIntyre ikke er så halvgæren på mic’en, og Ryans svakheter i ringen vil kunne kamufleres…

Premien er Kaitlyn som herjer med Tamina Snuka på NXT. (Bilde: WWE)

RAW-artikkelen kommer enten morgen eller torsdag, da med en flunkende ny avstemning så til da: Spill to floor – go to commercial!