H#1:AD – Size MattersHoly smokes, det virker som om WWE har lagt hodene i bløt for å overbevise oss «the ignorant masses» (takk til deg Damien) om at de er kapable til å fylle 3 timers show med god underholdning. Kan det tenkes at de har latt Heyman få en finger med i skriveprosessen? Aldri har vel et RAW i mai vært like godt skrudd sammen som det vi fikk servert 2. pinsedag. Eller som det heter i Junaiten: «Memorial day». Vi er i byen som har vaska seg, New Orleans, og det er tid for MONDAY NIGHT RAW!

Smil til verden

Siden den jevne TV-seer har hukommelsen til en drita gullfisk, frisker WWE opp med en videorecap av forrige ukes hendelser før vi joiner Big Show i ringen. Vanligvis er det ulogisk at det som presumptivt er et wrestlingprogram stadig lar de ansatte bruke opp sendetida på sutring og klaging for åpen scene. Men akkurat her var det absolutt plausibelt at GMen har gitt grønt lys for at Show skal få forklare seg.

Jeg skulle likt å visst hvor Show kjøper dressene sine. (Bilde: WWE)

Overraskende bra promo. Den viktigste grunnen til det er at den er logisk! Show påpeker at rett etter at han fikk sparken med snørr og tårer var det tid for planet funk, der publikum lo og koste seg. Tag-team mestrene, som alltid kommer løpende ved den minste provokasjon hold seg i ro. CM «Voice of the voiceless» Punk slapp ingen pipebomb og John Cena var mer opptatt av å kanalisere Ace Ventura enn å forsvare Show. SÅ ja, han følte seg sviktet. At han og har måtte finne seg i mye dumt underveis i sin lange karriere vet alle som fulgte opptakten til kampen mot Cody på WM. Så at han omsider har en skuddsikker kontrakt, og ikke lenger må konserntere seg om å gjøre alle andre fornøyd, betyr at han kan konsentrere seg om å gjøre seg selv fornøyd. Om noen synes dette minner om en real «markhenrying» av Show så er det presis hva WWE håper på. Han har sett seg i speilet, innsett at han er en 2 meter og 12 centimeter, 240 kilo tung giant som egentlig burde oppfylle punchlinen i den gamle gåta: «Vet du hva en 500 kilos gorilla gjør? – Akkurat hva pokker den vil!»

Slangetemmer

»Slutt å mobb kameraten løpegutten min, comprende?» (Bilde: WWE)

Sist uke slo Santino Marella Ricardo Rodrigues. Alberto Del Rio vil tydligvis ikke finne seg i at noen andre enn han hundser Ricardo. Dermed er det tid for å fortelle Santino hvor skapet skal stå. Ricardo er selvsagt strålende fornøyd med at Del Rio bruker i underkant ett minutt på å tvinge Santino til å tappe ut med en cross armbreaker. Som et punktum vrenger han av ham håndsokken og stappe den i munnen hans. Det er slik styrkeforholdet skal være mellom Santino og Alberto, kattens lek med musa. Dessuten er det rettferdig at Santino, som startet hele greia ved uprovosert å mobbe og angripe Ricardo, ble redusert til en klynkede dynge av Del Rio.

Say it to my face-plant

Kongen av backstage-non-sequiturs, Alex Riley forsøker å sjekke opp Eve. Big Show dukker opp. Eve informerer kjempen om at han skal få velge sin egen motstander i dag. Dette gjør naturlig nok A-Ri nervøs, men how trøster med at han ikke vil velge ham som motstander. Derimot skal han brukes som et eksempel til skrekk og advarsel, så Show kaster ham med fjeset først i korridorveggen.

Brann i rosenes leir

Inget 3stjerner RAW uten en tittelkamp, og det er tagteam-beltene som står på spill. De regjerende mestrene Kofi Kingston og R-Truth skal forsvare seg mot Jack Swagger og Dolph Ziggler. Inspirert av twitternavnene deres døper jeg dem #RealHeels i dag.

Swagger gjør et ærlig forsøk på å riste løs nyrene til Kingston (Bilde: WWE)

Mestrene forsvarer beltene etter en kamp som til tider holdt et frenetisk tempo. Det betyr antagelig at de får nye utfordrere snart. Etter kampen er Ziggler frustert: «I’m better than this!» Yes, yes you are Dolph.

Relevans, igjen!?!

Vi skal en liten tur backstage igjen: Santino Marella får legetilsyn, men legen rømmer når Big Show dukker opp, feigingen. Show truer Santino, og hinter om at han vil velge ham som kveldens motstander. Men han avbrytes av Brodus Clay! Discodino er ikke happy med at Show baksnakker ham på starten av showet, og vil gjerne møte ham i dag i ringen. Show aksepterer utfordringen, noe som betyr at for første gang får vi kanskje en Funaksaurkamp som faktisk har en betydning i storylines. Wow, tok bare 3-4 måneder?

Min er større en din!

John Lauriniatis går ruller fortsatt foran som et eksempel til etterfølgelse på konsistent selging, der han entrer på sittescooteren sin. Naturligvis med Eve og David Otunga ved sin side. Han offentliggjør Big Shows kamp mot Brodus Clay, avslører at John Cena mot Big Show på No Way Out skal utkjempes i et stålbur før han kommer til selve toppen av kransekaka: Coveret på spillet WWE’13 som slippes i høst. Det er med selveste «Mr. People Power Himself». Han lover at spillet blir «Bigger than PacMan»! CM Punk avbryter sermonien til stor jubel. Han kan nemlig vise det sanne coveret til WWE’13, med han på forsiden.

Men er WWE smarte gir de ut en limited edition med Big Johnny på forsida… (Bilde: WWE)

Et par fine små stikk til Eve og Otunga rekker han også før den uhellige treenigheten forlater ringen slukøret.

Punk blir værende i ringen, fordi han skal møte Daniel Bryan. Er noen overrasket over at de gjennomfører en klinisk oppvisning i teknisk wrestling?

»Men det var da som.. flytter du på deg din fordømte gresseter?!» (Bilde: WWE)

Nei, det ante meg. AJ kommer ut for å se på med vekselvis stjerner og dansende nisser i piggsko i øynene. Jerry Lawler glemmer at rollen hans er å sikle på en hver diva som kommer innen en radius av 50 meter fra ringen, og spør seg istedet hvorfor hun er der? Kan det faktum at hun stilte i en Punk-t-skjorte hinte om noe? WWE, mestre av antydningens kunst. Uansett til å være en potensiell kaninkoker er hun til å spise opp.

D’aaaaw! How cute! (Bilde: WWE)

Uforvarende distraherer hun dommeren, så Bryan får tatt av paddingen på en av strekkfiskene. Forutsigbart nok havner Punk med panna først i den så han taper. Men Bryan rekker ikke feire lenge. Kane ankommer og angriper Bryan men en stol, før han avslutter med en chokeslam på en stol. Au! Når han snur seg for å maltraktere Punk kaster AJ en stol til sitt nye idol så han kan snu spillet og ta ut Kane i stedet.

Jeg likte løsningen der Kane er smart nok til å vente til kampen er over før han angriper de to kamphanene. Han var utvilsomt lei av å bli brukt som en brikke i spillet deres, så det var ikke et angrep ut av det blå heller. Men forhåpentligvis var det siste gang han deltar i kammerspillet med IWC-yndlingene.

Det du har savnet uten å være klar over det selv.

De gav ham ikke en gang lov til å tape en tittelkamp, bare en vanlig kamp.
Stakkars Miz… (Bilde: WWE)

Christian kommer til ringen for sin kamp, mens Cole og Lawler referer at Chris Jericho er suspendert etter hendelsen i Sao Paulo. (Måten de har spunnet den nyheten tyder på at WWE alt har tilgitt ham og at suspensjonen kun er et skinnspill for å plastre brazilianske myndigheters sårede følelser.) Cody Rhodes er gjestekommentator. Motstanderen til Christian? THE MIZ! Et godt eksempel på hvorfor det var smart å vende Christian face, endelig har midcard-heelene noen å gå skikkelige kamper mot! Cody stadfester: «Miz is as dangerous as ever». Walk over til Christian altså? Killswitch + Frog Splash tyder på det. Men ok at mestre vinner innimellom.

Backstagesegment igjen og John Laurinaitis skjeller ut rakkerungene sine. David Otunga holdt ikke ut i nærheten av like lenge som sjefen sjøl i Cenas STF. Eve klarte ikke å få en unnskylding ut av Sheamus på Smackdown. Big Johnny er ikke sint, bare veldig veldig skuffa. JL tenker langsiktig, om 20-30 år når han skal pensjonere seg, må jo arvtagerne være klar. (Han har altså like stor tro på Eve og Otungas evner til forbedringer som den jevne publikummer.) Han gir i alle fall Otunga sjansen til å reise kjerringa i en kamp mot Sheamus. Ja og så var det ukas ydmykelse av Teddy «blondeskjørtet kler meg» Long, når han hentet kald kaffe til Eve. Det hjelper ikke å unnskylde seg med at det var iskaffe! Når noen bestiller «en kaffe» forventer de ikke en iskaffe! Som Brandon Stroud skrev: «You fail at being an adorable Japanese maid, Teddy!»

Bak en hver sleip sjef står det en advokat og en skamdeilig klatremus (Bilde: WWE)

Vi klipper tilbake til ringside og The Miz er fortsatt i ringen. Han er djupt såra og vonbroten over at han ikke har fått noe sok helst takk for at han hjalp Team Laurinaitis vinne på Wrestlemania. Randy Orton er lei av sutringa Så Captain Pantless går til ringen og RKOer Miz uten å si et ord. Dolph Ziggler ser på backstage, og ser misbilligende på Vickie Guerrero, som lover å gjøre hva hun kan for å sikre ham et push. Ok, hun bruker kanskje ikke P-ordet, men intensjonen er klar. Så var et ikke full splittelse i Team Guerrero ennå, likevel

The defence rests

David Otunga mot Sheamus. Høres ut som rått parti, og en kjedelig affære. Langt derifra. Ok råttparti var det, selv om Otunga fikk inn noe offensivt.

Jurister kan brukes til så mangt (Bilde: WWE)

Sheamus vender kjapt kampen og White noise + Brogue kick betyr 1-2-3. Otunga har mange åpenbare svakheter i ringen, men mot Sheamus talte det egentlig til hans fordel. Det ble ett røfft og upolert slagsmål, og sånn sett antitesen til technico-kampen til Punk og Bryan tidligere på kvelden.

Kicking the (obese, saurid, funky) puppy

Planet Funk har landet og Brodus Clay, Cameron og Naomi danser seg ned til ringen. Når Big Show ankommer ser vi at han ennå ikke har lagt av seg den dumme lua. Show benytter sjansen til å disse Clay, (som om ikke han disser nok fra før), og sier der er Brodus som er den store sell-outen, ikke ham. Så angriper han før bjella ringer. Smart måte å sikre at funkasaurens ubrutte seiersrekke fortsetter, siden dette da ikke blir en kamp i statistikken. Funkadactylene står vettaskremt i midten av ringen og ser på slakten. Kofi Kingston og R-Truth prøver å komme til unnsetning, og understreker dermed at kritikken han kom med var berettiget, men blir uskadeliggjort på brutalt vis. Show slår i stykker kommetatorbordet, for å bruke restene som slagvåpen på Brodus. Mellom forsøkene på atter å utrydde dinosaurene dreper show tag-team mestrene en gang til for sikkerhets skyld. Hvis Vickie er god sikrer hun klientene sine en rematch på Smackdown! Det vurde bli walk-over. Show avslutter med en WMD på Brodus… Formålet med segmentet var å vise hvor farlig Show nå er: Mission accomplished

»Fikk jeg noe støtte fra dette møblementet da jeg ble ydmyket og fikk sparken kanskje? Nei nemlig!» (Bilde: WWE)

Som sagt så er det en variasjon over Mark Henrys steg fra å være en vits til å bli et ustoppelig monster. men der henry var en snarsint bamse som adlibet hysterisk morsomme fornærmelser underveis, er Show mer metodisk og foruroligende. Når han var ferdig med skittkastinga la han fra seg mic’en og var all business. Fornuftig å ikke prøve å lage en blåkopi, særlig siden Henry kan være tilbake før vi aner, men også fordi kombinasjonen massive størrelse, styrke og utspekulert intelligens er skumlere enn Henrys traumatiserte juggernaut-stick.

We’ve gonna have ouseffes a TAG-TEAM match, playas

Siden det var så mye bra å kommentere på denne ukas RAW så ble det en laaaang artikkel. Jeg utsetter derfor Tag-team utfordringen frem til Smackdown-artikkelen. (Så passer det og greit å starte en ny avstemning i starten av neste uke.) Med andre ord, hvilke(t) tag team synes du WWE skal skape og/eller hyre inn for å sikre momentumet i den nye tag-divisjonen?

Smackdown-artikkelen kommer etter planen lørdag, så til da: Spill to floor – go to commercial!