H#1:AD – BønnetimenSmackdown-tid igjen, og det er go-home showet før søndagens Over The Limit. Kommentatorgjeng en klar, Green Day har stemt gitarene, publikum har funnet frem plakatene, fyrverkerikruttet er tørt, og tiden er inne: Smack my bitch up!

«Say a prayer for me»

Sucks to be you Johnny! (Bilde: WWE)

John Laurinaitis kommer ut til sin sedvanlige fanfare – men uten Otunga eller Eve på slep. Han forklarer hvordan han skal forsøke å slå Cena på tross av styrets kjepp i hjulene, og det faktum at han er over middagshøyden. Han ber derfor om publikums støtte, og ber de huske ham i aftenbønnen.
CM Punk avbryter ham. Han forklarer Johnny hvorfor folk tvert i mot føler at det er deres bønner er hørt. Nå som Johnny skal opp i mot John Cena og ikke kan ha mange ess i ermet for å redde skinnet. Laurinaitis minne Punk om at han enn så lenge fortsatt er GM, så han setter opp en kamp mellom CM Punk og Kane. Det virker som om an er smittet av Smackdownviruset som Teddy Long slet med… Impromptu kamper mot «monstre» som ikke egentlig har levert så mye på en stund.

Når det manglet respons fra «WWE-universet» blir Big Johnny oppgitt, og anklager publikum for å hate ham, han som bare vil de alt godt! Så han ber de dra til helvete! Grei måte å understreke at Johnny ligger tynt an på søndag. Dessuten var det greit å se litt av den gode gamle udugelige og inkompetente stakkaren som egentlig bare vil gjøre suksess.

Once you go black..

Millions and million and millions and… (Bilde: WWE)

De regjerende tag-team mesterne R-Truth og Kofi Kingston kommer ut til kjenningsmelodien til Kofi. De skal møte Titus O’Neil og Darren Young. a.k.a. The Primetime Players. Du kan like godt begynne å kalle dem det Micahel Cole, når du først referere catchphrasen deres.

Det er en ganske formelmessig tag-teamkamp, men det gjør ikke noe når det er såpass god kvalitet på det de driver med. Jeg ble mest facinert av at med unntak av Ezekiel Jackson (som har flyttet fast til Jobberville) og Mark Henry som er ute med skade, er dette de eneste afroamrikanske wrestlerene som er relevant om dagen. (Det kan selvsagt endre seg om JTG får en minipush i NXT med Alicia Fox som coach/designer.) Mestrene vinner litt overraskende. Både fordi jeg ikke helt tror at de vil plassere beltene på Swagger og Ziggler på OtL, men og fordi jeg ville tro de ville bygge Primetime Players mer før de skulle få første rene tapet.

Personlig mistenket jeg at Truth/Kingston er en midlertidig løsning, mens WWE venter på at Justin Gabriel blir frisk og rask igjen. Det er tynt om faceer om dagen, og Kofi og Tryth trengs for å matche de mange heelene som lukter på en bedre posisjon.

Opplysningstidens komme

My magnificent beard has no respect for this uncout ignoramus! (Bilde: WWE)

Backstage er Zack Ryder i gang med introen til en ny episode av youtubeshowet sitt Z!True Long Island story. Damien Sandow kommer forbi og han er IKKE imponert!
Yoshi Tatsu venter i ringen på ham. Men Sandow synes japsen er en like uverdig motstander som Derrick Bateman var for 2 uker siden. Så igjen forlater han ringside. Tatsu impliserer at han er feig og begynner å lage kyllinglyder. Han blir angrepet for ulempen. Sandow setter han kort og brutalt ut av spill og tar seg inn igjen. Funky fargecombo på ringgearet til Damian. Hot Pink og Lilac!

Long Island iced YES!

Ta 2 dispril og ikke ring meg i morgen (Bilde: WWE)

Zack Ryder slipper jobberinngangen Tatsu måtte avfinne seg med, og får mottat publikums hyllest. Men hvor lenge var Zack i Paradis? (Og hva hadde han egentlig i en bydel av Bergen å bestille i første omgang?) Motstanderen er nemlig Daniel Bryan! Ryder henger med en liten stund, men når Bryan unnviker en broski boot med et stepover toehold, følger opp men en ezuigiri, og så låser på en yeslock er det slutt.

The best laid plans of mice and men…

Bryan blir sittende ringside for å se CM Punk mot Kane. Bryan skryter hemningsløst av CM Punk, men mener han naturligvis er bedre. De bruker deres felles forhistorie for hva den er verd. Dessuten har de to hatt bemerkelsesvis lik vei opp på wrestlingens høyeste tinder.

I selve kampen begynner Punk å selge en ribbeinsskade, og Bryan storkoser seg. Han ser det selvsagt som en stor fordel om Punk er god å mør før kampen deres for WWE-beltet på OtL.

Uttøying før kampen er viktig, hvis ikke risikerer må du gjøre det underveis (Bilde: WWE)

Punk henger likevel godt med, og treffer med den virkelig flott flying elbowen han la til reportoaret etter Randy Savages bortgang. Til slutt havner de utenfor ringen. Bryan finner en stol, truer Punk som går i angrepsposisjon, før han å måker til… Kane! (Noe som betyr et tap på DQ for Punk.) Bryan slipper stolen og rømmer. Punk plukker den opp og gjør mine til å forfølge ham. Men da våknerKane kommer til hektene. Han ser Punk stå der med stolen, legger sammen to pluss to og får FIRE AND BRIMSTONE! Han maltrakterer Punk etter noter mens Bryan ser på, gnir seg i hendene og smiler så fjeset nesten revner. Usedvanlig utspekulert finish, og den underbygger Bryans utspekulerte strategi. På den andre siden: Når en mester får så hatten passer på showet rett før en PPV pleier det bety at han forsvarer beltet.

Champion vs Champion

Mestermøte, bokstavelig talt (Bilde: WWE)

US-mester Santino Marella mot Intercontinental-mester Cody Rhodes. Booker T må på direkte spørsmål innrømme at Int’con tittelen har mer prestisje enn US-beltet, noe som er logisk. Men det er Santino som går seirende ut. Hans første forsøk på en cobra kontrer Cody med et drop kick. Men når de så løper tauene så får Santino inn en flygende cobra som Cody selger som en kanonkule. Om de spekulerer på en mer langvarig feide mellom disse to tror jeg det blir en sammenslåingskamp etterhvert. Da er det nok US-tittelen som pensjoneres. Det er en mulighet nå som FCW og NXT slås sammen at de heller adopterer noen av FCWs eksisterende titler.

Friday night main event

‘I feel I have to carry you through this match, Randall, shape up!» (Bilde: WWE)

Vi skal få kampen Eve booket via twitter på mangdag: Randy Orton mot Sheamus. «Face» vs face. Det blir en veldig bra kamp som fikk over ett kvarter. Det var som om Creative tenkte at de like godt kunne få en knallkamp ut av de to, siden Fatal 4ways pleier å bli rotete clusterfucks. Sheamus vinner til slutt med en roll-up, (siden det ikke var noen divakamp i dag?). Det etter at de har kontret hverandres finishere, jobbet seg gjennom en superplex, signaturmanøvre og en haug neveslagsdueller. Orton takker for kampen, og snur seg, men vender kjapt om og leverer en RKO. Slik vår alles yndlingssosiopat skal gjøre. Til å kun ha vært bygget i kort tid så må jeg si de har gjort en god jobb med WHC-tittelkampen.

Spådommer om Over The Limit

Jeg tror Punk forsvarer beltet sitt og Laurinaitis fortsatt er GM på mandag. Husk at WWE-styret sa at enhver «superstar» som blander seg vil bli sagt opp. Men de åpner fortsatt for Brock Lesnar som har sagt opp (selv om jeg ikke tror de bruker ham uten å blæste det på forhånd), Big Show som er sagt opp (og potensielt kan være villig til å gjøre hva som helst for å få tilbake jobben sin) og Eve (som er en diva ikke en superstar!).

Tag teambeltene vile jeg tro de beholdt på Kingston og Truth, men du vet aldri. Om de ønsker å blåse liv i tag-team divisjonen for alvor, kan det hende de vil bruke Ziggler og Swagger for å blåse liv i prestisjen til tag-team tittelen.

Jeg tror Layla forsvarer divatittelen, siden det er liten grunn til å plassere den tilbake på Beth allerede nå.

Om motstanderne blir snøblinde, enkel seier! (Bilde: WWE)

Sist men ikke minst, WHC-tittelen. Her er det ren gjetting. Jeg vil likevel tro at enten Sheamus eller Randy Orton vinner, siden det er en markert overvekt av heels som banker på døra opp til main event. Da er det mer fornuftig å ha beltet på en face enn en heel. Jericho skal turnere med bandet sitt i sommer, mens jeg tror Del Rio ikke har høy nok stjerne i managmentet akkurat nå til at han får en ny runde som mester riktig ennå.

Avstemning

Om du har lest RAW-artikkelen kan du skippe over denne virtuelle recap-videoen
WWE har annonsert at de vil slå sammen FCW og NXT under banneren «WWE SUperstar Smackdown» og filme annen hver uke i Florida. Så denne ukas NXT var det siste showet i dagens format. Planen er at det vil gi talentene i FCW større mulighet til å vise seg for et større publikum, samtidig som NXT blir mer enn et sidekickshow til Smackdown. Tanken er og å sikre en sendeavtale på et riksdekkende kabelnett for det nye konseptet. (I dag har FCW lokal dekning + internett, mens NXT er et rent nettshow i USA, men sendes på kabel i en del andre land.)

Jeg ser fordeler og ulemper med planene. Jeg håper WWE innser at NXT for tiden er det artigste faste showet de har, med gode storylines som får nok tid, og antitesen til John Laurinaitis i form av Match Coordinator William Regal. En selverklær heel (intromusikkene hans heter ikke «The Villain» uten grunn) som oppfører seg som en face er ganske underholdende. Men om det betyr at «det gule merket» rykker opp til noe mer enn et sekundærshow til Smackdown, med egne titler og storylines som kan spille over på PPVer, er jeg absolutt positiv.


Søndag er det tid for Over The Limit, så det kan hende det blir en liten artikkel om det showet på mandag. Til da: Spill to floor – go to commercial!