H#1:AD – Fire freske fyrer i full fart på vei over grensaSannelig var det ikke tid for Smackdown igjen, fra Roanoke, Virginia ønskes vi velkommen av Michael Cole, Booker T og Josh Mathews. Vi starter med en recap fra mandagens RAW, og utviklingen som medførte at WHC-kampen på Over The Limit blir en Fatal 4way.

A breakdown of authority

En free-for-all på WHC-mesteren, det er jo bare 25% sjanse for at han vinner på søndag, eller hva Cole? (Bilde: WWE)

En så stor kamp trenger all den build-upen den kan få, så vi starter med en tag-team kamp: Sheamus og Randy Orton mot Chris Jericho og Alberto Del Rio Ablerto er bilfri i dag, men Ricardo Rodriguez er selvsagt med. Hardtags mellom facene i starten, de er fortsatt ikke perlevenner etter bataljen sist. Chris Jericho bruker det han har av erfaring og leverer cheapshots over en lav sko. Men som så mange før ham går han i gamle fella med å havne på ringkanten mot Orton, at de ikke har lært!

Selvsagt kan vi ikke få en clean finish her. De ender med alle mann i ringen på en gang og dommeren mister kontrollen. Kaos og no contest… Og et lass dommere i ringen som prøver å skille kamphanene. Etter reklamepause får vi vite at Eve erklærer via Twitter at de fire skal møtes i to singelkamper senere i kveld.

Respect the Executive Administrator! (Bilde: WWE)

Litt festlig at jeg så showet på mexicansk, og lå en time før sendingen i USA, så meldingen fra Eve fikk jeg etter at den første av de to kampene var unnagjort. Breaking kayfabe!

Emo-AJ

Kan divaer brawle? (Bilde: WWE)

AJ mot Kaitlyn. Kaitlyn ser like fresh ut som alltid, men hun er forsatt grønn nok til at dette ikke kan bli en lang kamp. AJ er like uortodoks og ukontrollert som sist. Hun går amok og får en kjapp seier etter et kne i tinningen på (eks)venninna. Ut kommer Daniel Bryan. han er imponert, og sier han ikke hadde trodd det bodde så mye aggresivitet i AJ. Hun øyner et håp når han sier han ser frem til å gå videre etter Over The Limit, gå videre med Kaitlyn. AJ mørkner i øynene, og stormer ut. Er det et heel-turn for Kaitlyn på gang, eller er det bare Bryan som fucker med hodet til AJ, som hevn for at hun stalker ham? Uansett har WWE klart å lage en interessant liten såpeopera, der AJ hverken fremstår som ren heel eller face, men forbausende kompleks.

Payback’s a bitch

Daniel Bryan kom ikke kun for å salte sårene til AJ, han har en kamp mot Big Show, mannen han rappet tittelen fra etter 45 sekunder i rampelyset. Det blir en kort affære, Bryan klarer etter litt strev å låse inn en yes-lock og bjella ringer øyeblikkelig. Det er fordi John Laurinaitis har tatt turen for å passe på at ikke Eve fucker opp showet hans dele ut refs og ydmykelse til giganten. Han var ikke synnerlig imponert over unnskyldningen Show kom med for å ha gjort narr av stemmen hans på RAW. Så i tillegg til å koste ham en mulig seier over Bryan, har Johnny bestemt at han skal komme med en ny og forbedret unskyldning på RAW på mandag.

»Jeg føler du ser ned på meg Mark, slutt med det!» (Bilde: WWE)

I og for seg en helt straight storyline, problemet er at det er vanskelig å ha særlig sympati for bølla Big Show. En fyr som jevnlig deler ut juling til uskyldige tredjeparter når verden går ham i mot. Dessuten så er det tross alt slik at å gripe til fysiske skavanker når man skal gjøre narr av noen er den laveste form for humor. Johnny kan ikke noe for at strupen hans ble skadet i ringen i Japan. CM Punk har i hvertfall klasse nok til å ta ham på arroganse, selvhøytidlighet og maktmisbruk. (Og nå kjenner jeg at jeg savner en diva som heter «Payback»… Kunne vært kayfabe-søstra til Ryback.)

Når vi snakker om sola…

I ringen finner vi Heath «Deathwish» Slater. Han prøver å overbevise alle, ikke minst seg selv om at han en sjanse mot Ryback. Den drømmen varer i omtrent 20 sekunder, før han får som fortjent.

Smacked around like a red-headed step-child! (Bilde: WWE)

Det er i hvertfall en viss progresjon, nå som Ryback har gått fra å knuse nobodies til å som vinne lett over jobberne Funkasausen har tygd og spytta ut. Jeg tror Heath hadde hatt bedre hell om han hadde prøvd å minne Ryback om deres felles fortid. «We are one, we are one, we will stand together» osv..

Utlending=Slem

En av de eldste klisjeene i wrestling er at alle utlendinger er onde, til det motsatte er bevist. Særlig japanere og europeere. Smackdown fikk jo en ny europere sist uke, sveitsiske Antoni Cesaro. Teddy «Rodriguez Light» Long introduserer sveitseren på rim, før kampen mot Alex Riley. Cesaro har naturligvis med seg Aksana som heiagjeng. Interessant nok starter det ganske raskt gode gamle «USA, USA» heiarop.

Vil du ikke så skal du (Bilde: WWE)

Cesaro lar seg ikke affisere, og ekspedere A-Ri enkelt og greit. Det var et par kast som jeg er ganske sikker på at han mer eller mindre dødløftet Riley, som ikke akkurat er kjent som veldig god på å henge med på slike manøvre. Etter kampen blir Teddy «Friend zone» Long informert av Aksana om at de forsatt er venner, men Antonio er hennes elsker… Yeah! Go Europe!

»Hold on a mennet playa! I’m gonna meke a Tag-team mash! It will be you and…. Aksanas Her-peze versis KANE and…. *sigh* my broken heart. Holla holla. » (Bilde: WWE)

Aristokraten og psykopaten

Første runde med omkamper i kveld. Alberto Del Rio mot Randy Orton. (Apropos Mexico: På sendingen jeg så var det en interessant reklame for Mexico-touren i slutten av mai, Minipromo på spansk avhenholdvis Sin Cara og Del Rio.) Ricardo Rodriguez er skvetten som en katt på vei til legekontoret. Kampen er som forventet ganske velkomponert. Del Rio jobber på venstrearmen til Orton.

»You got this ink done in Tijuana, Randy? Ay Caramba ’tis DESTINY!» (Bilde: WWE)

Orton vender, Ricardo prøver en ny crossbody, men Orton fanger ham i lufta med en RKO. ADR låser på en cross armbreaker etter at bjella har gått for DQ etter innblandingen. På den ene siden beskyttes Orton, samtidig som Del Rio fikk visst seg frem. Som vi skal se gikk det bare nedover for stakkaren etter dette denne kvelden.

Frem og tilbake er like langt

Sist uke slo Dolph ZigglerKofi Kingston, nå skal den andre halvparte av de respektive teamene møtes til dyst. R-Truth har med seg Kofi Kingston (og Lil’Jimmy såklart) mens Jack Swagger har Vickie Guerrero og Dolph Ziggler på slep. Vickie minner om nyheten fra wwe.com om at ZigSwag går for tagteambeltene på Over The Limit. Hvordan de har gjort seg fortjent er ikke akkurat adressert. Backstage følger AW, Primo&Epico, Rosa Mendez og Mason Ryan med. (Betyr dette av waliseren er offisielt signert?)

Ras-Tafari to the Rescue! (Bilde: WWE)

Kampen i ringen er som forventet. Dolph bryter opp en pin, det blir hallabalik på utsiden av ringen, Swagger får en smekk på vei inn i ringen igjen fra Truth, og mens dommeren har fokus på Truth, leverer Kofi Trouble in Paradise fra utsiden av ringen. Truth tar dermed en lett seier, så det er 1-1 sammenlagt. Jeg tror det kan bli en underholdende tag-match neste helg.

Primetime!

Jammen begynner det ikke røre seg i tag-divisjonen! Santino Marella og Zach Ryder (som ikke klarte å bli enige i forpromoen om de var Team CoBro eller Team Maryder) skal møte Darren Young og Titus O’Neil som er skjønt enige i at de er Primetime Players. De har til og med fått seg matchene bukser. Ladies and gentlemen, we have ourself a tag-team division again! Playerne vinner etter en ny dobbeltcombo. En litt tryggere versjon av finisheren som kvestet Yoshi Tatsu og sikret Dustin Rhodes en pinkslip.

Andre teamnavn som var på blokka: »Once U go BLACK..», »Woof-Poof» og »Best in our Current Endeavours» (Bilde: WWE)

Kort intervju backstage med Damien Sandow som faktisk husker at Matt Striker var/er lærer, damn, kontinuitet! «You’re welcome.»

Mexican’t

Funkasauren Brodus Clay melder sin entre, og Cole danser entusiastisk med. (Hvem er du og hva har du gjort med den sure grinebiter-heelen vi kjenner???) Motstanderen er Hunico, som i motsetning til en del andre motstandere Clay har møtt, tilsynelatende ikke lar seg affisere av at han skal møte 200 kilo diskodinosaur. Camacho hjelper kjæresten med å myke opp Brodus før klokka ringer.

»Ønsk deg noe kjære, før vi ta lykkebenet…» (Bilde: WWE)

Det hjelper ca ingenting, siden Brodus bare rister seg opp i full massaker-modus, og lager hakkemat av den obsternasige gangsteren.

Bright Lights – Big Celtic

Del 2 av rematchene: Chris Jericho mot Sheamus. De kjemper frem og tilbake en stund, Jericho går selvfølgelig etter den skadede armen, men må samtidig passe seg for kraftangrepene til Sheamus. Som seg hør og bør blir det ikke noen ren finish her heller.

Jericho havner på utsiden av ringen etter at Sheamus kommer seg ut av wals of Jericho. Alberto Del Rio kommer ut av intet og angriper Jericho, før han hopper inn i ringen og låser en cross armbreaker på Sheamus venstre arm. Med andre ord, en DQ seier til Jericho. Randy Orton kommer løpende, fly forbanna for at ikke han ble invitert til festlighetene. Han og Sheamus kives om hvem som skal jule opp ADR.

»Anything you can do, I can do better, I can do anything better than you»
(Bilde: WWE / Tekst: West Side Story)

Mens de stirrer hverandre i senk, sniker Jericho seg inn, tar en codebreaker på ADR, og glir ut igjen. Orton RKOer ADR, men Sheamus vil ikke være noe dårligere, og leverer et Brogue kick til mexikaneren for sikkerhets skyld. Det tegner til en bra Fatal 4 way…

Avstemning

Har du ikke stemt ennå har du frem til neste tirsdag når det er tid for en ny RAW-artikkel.


Til da: Spill to floor – go to commercial!