H#1:AD – Solens rike slår tilbakeDu vet det blir mye oppfølging av løse tråder, når sendingen starter med en 2 minutters video som reperterer forrige ukes hendelser. Vi er i Greenboro, North Carolina, Lawler og Cole er klar, jenta bak kommentatorbordet har tight tank-top og jiggly tits, fyrverkeriet går av og det er tid for Monday Night RAW!

«Though, but fair»

The VPoTRaPGMoMNRaFNSD John Laurinaitis (Bilde: WWE)

John Laurinaitis starter showet med en ring-promo. Han opplyser om at John Cena har fått fri, men skal intervjues via satellitt senere. Styret i WWE (som vi vet er 3 sjimpanser og en blind klovn) har ikke gitt ham noen reprimander etter forrige uke. Og nå vi han benytte sjansen til å vise oss noen snapshots fra hans suksessrike karriere i Japan. Stemmen hans har ikke alltid vært slik den er i dag, det er et direkte resultat av en kamp mot Dr Death, og han er lei av at folk gjør narr av den, så nå er alle ansatte advart. Be a STAR! Han får til og med tid til en liten namecheck av Hulk Hogan «Howya doin’ TNA?».

Selv om Johnny er god, ble det litt langdrygt, så det går et lettelsens sukk gjennom publikum når Living Colors «Cult of Personality» starter opp. The Champ is here!

CM Punk oppsummerer motivasjonen til JL for alle herpaderps i publikum. Så begynner han å disse japansk wrestling generelt, og Johnny Ace spesielt. Som hevn booker JL ham mot Lord Tensai, så han skal få en smak av hva japansk wrestling kan by på.

Selv om det var en for lang promo, så liker alltid publikum å heie på Punk. Dessuten er det viktig å få frem at Johnny ikke akkurat er en push-over. Selv om han aldri var en stor wrestler, er han adskillig bedre enn mange av legendene de har puttet i ringen de site årene som ledd i ulike storylines.

Dårlig stemning

Styggeste tilfelle av gay-bashing registrert hittil i år (Bilde: WWE)

Tid for den obligatoriske rematchen for Intercontinental-tittelen. Big Show mot Cody Rhodes. Backstage har en distre Laurinaitis gått på Show mens han gikk og tekstet, og skjelt ham ut. Når han går imiterer Show stemmen hans, men Eve er der og hører det. Uh-oh! Foreshadowing matters!

Kampen blir takknemmelig kort. Etter å ha blitt kastet rundt i ringen en liten stund rømmer Cody. Countoutseier til Show, men han kan ikke vinne tittelen på countout. Så Show blir stående igjen og nærmest true Cody for å få kampen i gang igjen. I stedet dukker heller Eve opp. Hun krever at Show ber om unnskyldning for å ha gjort narr av stemmen til Laurinaitis. Noe han svært motvillig gjør etter at Eve minner om at det ikke er et skrikende behov for 200 kilos 7 fots kolossale 40 årniger utenfor WWE… (Strengt tatt ikke noe skrikende behov _i_ WWE heller, men det er en annen skål.)

Uansett var det en logisk booking. Hvorfor i alle dager skal Rhodes risikere liv, helse og tittelen sin i en slik kamp? Cody er såre klar over at Big Show ikke er den mest populære fyren i managementet, så han kan utnytte smutthullet i trygg forvissing om at han ikke risikerer represalier.

Deja vu

Kofi Kingston (med R-Truth & Lil’Jimmy) mot Dolph Ziggler (med Vickie Guerrero & Jack Swagger). Disse to har hatt minst et dusin TV-kamper det siste året. Så det er ikke akkurat veldig nyskapende match-up. Men om det betyr at Zig-Swag kommer til å gå for tag-team beltene hadde det vært bra. De tofortjener en relevant feide, og den tittelen trenger noen legitime utfordrere. Ziggler vinner etter litt hjelp fra Jack.

»Kofi, har du sett den der filmen med Murray, Groundhog day?» (Bilde: WWE)

Backstage følger All World Entreprises med. Cole avslører at A.W. har bestemt at de avventer å bruke rematch-klausulen. Og de får selskap av Mason Ryan. Hmm! Om dette er starten på en skikkelig stall igjen, a’la Heenan-family, så kan det være en fin måe å få frem i lyset utøver som skranter på promoegenskaper. Åpenbare kandidater til AWE slik jeg ser det er Drew McIntyre, JTG, Yoshi Tatsu og Justin Gabriel.

Via Satellite

Michael Cole intervjuer John Cena «via satellitt». John satt antagelig backstage, men nå har han en gylden mulighet til å ta en uke fri siden albuen «må dreneres to ganger om dagen». Jeg var mest skuffet over at ikke Cena hadde funnet frem «Bring it – via satellite»-t-skjorta han brukte mens han feidet med The Rock…

Jolly Old England

Når Bellaene dro rykket Maxine opp som »best antrukne diva» (Bilde: WWE)

Maxine & Natalya mot Kelly Kelly & Layla (Har Kelly økt airbagene sine i det siste??) Layla har dessuten en utrolig søt engelsk aksent! Layla smadrer Maxine på 30 sekunder, uten en eneste tag i kampen. Hvorfor ikke bare booke det som en singels-kamp?? De kunne fint hatt Beth Phoenix som gjestekommentator likevel, og det var tilsynelatende den eneste grunnen til å ha denne kampen…

..eller kanskje ikke den eneste grunnen (Bilde: WWE)

Fourball

Mer tagteaming: Sheamus & Randy Orton mot Chris Jericho & Alberto Del Rio. Sheamus stiller med armen teipet og beltet rundt livet, sånn det skal være! De fire ringerevene byr på en klassisk tag-team match med god dynamikk og rikelig med hottags.

Sheamus angry! Sheamus SMASH!!! (Bilde: WWE)

Tilslutt havner Jericho alene mot Sheamus og Orton da en RKO setter Del Rio ut av spill. Men da er tiden visst inne for å vise hvorfor han hevder han er de beste i verden på det han gjør. Sheamus fyrer opp et Brogue-kick, men Jericho kaster deg unna så det er Orton som får smake støvellæret og faller som en skutt ned av en bazooka. Sheamus snur seg desorientert rett inn i en Codebreaker og 1-2-3. Best in the World! Etter kampen vil Sheamus hjelpe opp Orton og be om unnskyldning men møtes av en RKO. Orton er kjent for ekstremt kort lunte. (Ikke så mye en lunte, som en singularitet egentlig.)

Vi er backstage på Laurinaitis kontor. Han er misfornøyd med unnskyldningen fra Big Show tidligere på kvelden og sender Eve for å snakke med ham. Chris Jericho kommer for å hevde sin rett på en WHC kamp siden han nettopp slo mesteren. Men det vil den offisielle #1 contender Del Rio skal ha seg frabedt. Ikke før er de i gang før Orton kommer og krever at han får en kamp. De starter å slåss, og selvsagt kommer Sheamus stormende, siden han elsker å slåss på generelt grunnlag. Backstage BRAWL! Johnny roer gemyttene, og synes alle har et poeng, så på Over The Limit blir det en Fatal-4way kamp om tittelen!

«Funkateers put your hands together»

Jungelens lov: Angriper en spisshåret brølapen en flodhestokse går det den gjerne ille… (Bilde: Animal Planet WWE)

Funkasaurusen er løs og motstanderen hans er The Miz. Miz har ikke høye tanker om Brodus Clay: «Really? Really? I have to compete with… this?». Det er grunn til å frykte en ny kort kamp, men dette blir faktisk den øengste kampen Brodus har sett siden han returnerte. Miz hadde kontroll lenge men klarte ikke å sikre seg seieren, og til slutt må han bite i gresset. Men det ble en overraskende bra kamp pussig nok, deltagerne tatt i betraktning. Det var på tide at det dukket opp noen svakheter hos King Hippo, skal han forsatt være interessant.

Nei gutta, det vi trenger nå er mer snakking!

Hestehalen din lurer ingen Paul… (Bilde: WWE)

Vi får se noen bilder av COO HHH Robocop light, som med ny og fancy armskinne gjør COO-oppgaver. Cole «trøster» oss med at Trips vil være live neste uke. Uansett er det en smart måte å holde HHH ute av aktivitet en stund. Og fra Trips til mannen som «skadet» ham. Brock Lesnar er ikke her i dag, ham sendte i stedet sin juridiske representant: Paul Heyman!

Kort oppsummert: «I, Brooock Less-ner, quit!» Smart å la Heyman ta promoen, han er en snakkemaskin der Brock snubler over ordene som en evneveik 7åring som leser høyt i hjelpeklassen sin. Kommer vi til å se mer av ham fremover? Det er lov å håpe. Det vil være en smart måte å holde Lesnar aktuell på i de periodene han ikke selv skal jobbe på TV.

»Jeg er ikke sint, bare veldig, veldig skuffet…» (Bilde: WWE)

I mellomtiden backstage har Eve oppdaget Big Show som skravler med gjestene fra en eller annen TVserie som sendes på samme kanal. Ikke smart å le høyt av gjestenes dårlig imitasjon av JL når du allerede er ute på tynn is Show. Jeg synes egentlig det er festlig at de har klart å finne en måte å «feide» Big Show mot Eve på!

2 er mer enn 1

Tid for den lovede main-eventen. Men i 12. time bestemmer Laurinaitis seg for å endre stipulasjonen. Nå blir det en handicap match, der CM Punk må møte både Lord Tensai og Daniel Bryan.

日本のレスリングの楽しさを加えないでください (写真: WWE)

Punk henger med en stund, men når Sakamoto distraherer dommeren, kan Bryan få inn et cheapshot og Tensai tar over. Vi kjenner avslutningen: Green Mist, etterfulgt av det som nærmest må kalles en Claw-STO (Space Tornado Ogawa) og han kaprer seieren. Bryan angriper Punk med en Yes-lock etter kampen, for å sikre seg fortsatt heat.

Den som kanskje tapte mest på denne bookingen var Bryan, som ble litt svekket av at Tensai tilsynelatende kunne hanskes med Punk på egen hånd. Det var også en ganske synlig botch. Tensai skulle ta det som før (mens han var Albert) het Baldo bomb på Punk. Men Punk misforsto, og hoppet ikke opp, så vi fikk i stedet se hvordan det faktisk ser ut når Albert Tensai løfter noen etter halsen og slenger dem i bakken.

Avstemning

Sist spurte jeg om Extreme Rules kommer til å huskes som årets beste PPV. 2/3 mente at vi har bedre ting i vente, jeg håper dere har rett.


Smackdown-artikkelen kommer etter planen lørdag, så til da: Spill to floor – go to commercial!