H#1:AD – 3 er ikke alltid bedre enn 2WWE er tilbake fra Europaturneen og har ankommet Detroit Michigan. Detroit er hjembyen til RoboCop, men han var aktiv i WCW og ble ikke med over etter oppkjøpet, så han får vi neppe se i dag. Vi er i Joe Louis Arena, det er 16122 tilskuere og det er klart for et 3 timers Monday Night RAW!

3 times showene til WWE er gjerne en blandet fornøyelse, særlig når de ikke har en egen gimmick å bygge showet rundt. Da kan det fort ende med at den ekstra timen går med til backstage-segment og «morsomme» promoer…

Men håpet er like lysegrønt som t-skjorta til Cena og mist’en til Lord Tensai, så vi setter i gang!

«On this day – I see clearly – everything has come to life»

Teddy «Stillingen min har ikke noe navn ennå» Long er i ringen, klar for kontraktsignering mellom John Cena og Brock Lesnar. Cena kommer valsende som han pleier, men ingen tegn til Brock, i stedet kommer John Laurinaitis. Han refser Teddy for å ha tjuvstartet med segmentet, siden Brock ikke har kommet ennå. Kontraktsigneringen blir senere: «Teddy, tell mr Cena to leave my ring, NOW!»

Skjorta til Cena gir meg lyst på Starbucks-kaffe... produktplassering? (Bilde: WWE)

Men lydanlegget spør plutselig: «You think you know me?» Adam Copeland! Uvant å se Edge med kort hår, men likevel en velkommen gjest. Han skal si noen alvorsord til Cena. Kjapt oppsummert: Det er et slag i ansiktet påalle de som har svettet, blødd og slitt i ringen om en spradebasse som Lesnar kan komme tilbake og lage hakkemat at den største stjerna. Så Cena har pent å slå ham på Extreme Rules. Under hele promoen står Cena som en forsagt skolegutt som er tatt på fersken på røykehjørnet. Det morsomste med hele greia var egentlig at Lawler omtalte pensjonisten Edge som «den unge mannen». Edge minnet også om at kontraktet hans med WWE går ut snart, er det noen som tror han ikke får en WWE-legende kontrakt a’la Bret Hart, Roddy Piper og co?

Bright Lights – Big City

Chris Jericho har fått enda fler blinkende lys på jakka si, og skal faktisk ha en TVkamp. Motstanderen er WWEs go-to-guy når de trenger en kapabel face som kan tape for toppnavnene: Kofi Kingston.

Enzuigiri? Nei, dette er en Gamengiri (eller Flying High Kick om du vil). Enzui er japansk for medulla oblongata, eller nedre del av hjernestammen. Den ligger som kjent i overgangen mellom kranium og ryggrad. En Ezuigiri treffer dermed på -baksiden- av hodet. Dagens lille forelesning, the more you know... (Bilde: WWE)

Vi får faktisk en riktig så bra kamp. Borti kvarteret får de å vise seg frem på. Selv om Kofi har en tendens til å ha ganske stakato kamper, så hjelper det med en ringgeneral av Jerichos kaliber. Etter en del att og fram får Jericho inn en flygende Codebreaker, og når han får låst ghaneseren i en Liontamer er det slutt.

Jeg har alltid synes en Liontamer ser bedre ut enn Walls of Jericho på mindre wrestlere (Bilde: WWE)

Så får vi en andpusten-promo slik kun Jericho kan levere. Han rekapitulerer de siste ukene, og trekker frem hvor mye han gleder seg til å slå CM Punk i mesterens egen bakgård: Chigaco. Dessuten har han levert en liten presang til Punk i garderoben.

Backstage møter vi Punk og Josh Mathews. Gaven fra Jericho viser seg å være en kurv breddfull av drikkevarer en straight edger ikke har bruk for. Så Punk gir gaven viderer til Josh (men beholder en flaske Jack Daniels selv). Dette skulle vise seg å være starten på en opplevelsesmessig berg og dalbane for de godeste Josh. Han fikk en kondensert form av det vi alle skulle oppleve på dette showet, det startet lovende, men slutten var ikke like gøy…

真実?あなたは真実を扱うことはできません!

R-Truth er i ringen og skal forsøke å overvinne Cenas banemann fra forrige uke: Lord Tensai. Personlig synes jeg det er bra de bruker wrestlere med et visst renome når det skal bygge opp en mystisk kraftpakke som Tensai. Mye bedre enn jobberskvadronen Ryback maltrakterer eller NXT/Superstars-gjengen Brodus Clay herjet med når han først kom tilbake. Jeg liker også det faktum at han kutter alle promoene sine på japansk. Uansett er det ikke så mye Truth kan gjøre, han får inn litt offensivt, men så er det fort takk og farvel via den vanvittig scary «Mist-mandible then Smash-your-skull-through-the-canvas-with-all-my-strenght» finisheren til Tensai.

De må snart finne på noen navn til de ulike manøvrene han bruker. (Bilde: WWE)

Som far så sønn

Kane har en innring promo der han avslører at hans favorittkveld hvert år er Extreme Rules. Stakkars mann! Randy Orton bryter inn via titantronen. Han vil ta hevn for Kanes overfall på pappa’n hans sist uke. Så han har kidnappet Paul Bearer og legger han bokstavelig talt på is. FOr det første, hvor i svarte fant han et industrielt fryserom på en sportsarena. For det andre, hva er det med Paul Bearer som gir alle facene et frikort for å plage og mishandle ham? I fjor var et Edge, når er det Orton. Ingen av dem mors beste facer akkurat, men tross alt! Uheldigvis for Bearer har Kane ikke noen intensjoner om å la seg lokke ut i ulykka ved å redde ham. Kan er jo djevelens favorittsønn, så Bearer får klare seg selv. Orton hadde tydigvis forutsett dette, siden han kaster seg over Kane på inngangsrampen. De brawler litt, før Kane rømmer gjennom publikum. Skal vi tro det betyr at det er Kane som trekker det lengste strået på søndag?

Kjempeviseslåtten

Tag-team action(?) med Alberto del Rio og Cody Rhodes, mot Big Show og (sukk) Khali. Khali stavrer seg til ringen og Michael Cole kommenterer at han ikke var 100 %. Noe han strengt tatt ikke har vært siden 2005, men her var det vel Rhodes angrep sist uke Cole alluderte til. Etter å ha følt hverdandre litt på tennene begynner heelene å jobbe over Big Show. Cody Rhodes har lagt Figure 4 leglock til arsenalet sitt. Det ser bare ikke overbevisende ut på en kjempe som Big Show dessverre, selv om jeg skjønner hvorfor de har valgt det. Khali er ikke rask nok til at man kan bruke et tradisjonelt hottag, så SHow må kjempe (no pun inteded) seg tilbake i kampen for egen maskin. Når Del Rio bestemmer seg for at dette gidder han ikke lenger, er Cody ute på dypt vann, og han blir satt sjakk matt.

Værsåsnill, kan noen finne en krakk, et par stylter eller noe til den stakkars dommeren? (Bilde: WWE)

Jeg håper det betyr at han vinner tilbake tittelen sin fra Big Show på søndag. At WWE kun lånte den bort som en avskjedspresang til Show, som dermed kan si han har holdt alle titler han har kunnet holde i WWE, når han legger opp, er greit for meg. Stipulasjonen i kampen er derimot ikke offentliggjort ennå. Jeg frykter at WWE kan finne på noe skikkelig dumt: Turnbuckle strap-match, Bras-and-Panties Dance-off, Kentucky Chicken-race Death-Gauntlet eller noe sånn.

En kjapp grafikk forteller oss og at forshowet til søndagens PPV blir en youtubesending der Santino Marella skal forsvare US tittelen mot The Miz. Jeg regner med de lar den canadiskitalienske klovnen vinne der, med mindre de skal prøve å swerve og lokke noen ekstra impulskjøp ut av fansen.

Regelrytterne saler opp

Backstage har John Laurinatis, den nyutnevnte «administrative executive» Eve Torres og Chris Jericho et pow-wow med Teddy «Tause Birgitte» Long som veggpryd. Chris vil ha en alkotest på CM Punk, og Eve, som tydligvis har fått ansvar for lovfortolkninger i David Otungas fravær, påpeker at WWEs kontrakter spesifiserer at ingen utøver skal innta alkohol 24 timer før hvert show. (Otunga er forøvrig ute og reiser med forlovenden sin Jennifer Hudson, WWE elsker litt omtale i kjendisbladene.) Det er faktisk en legit regel, som blant annet Carlito og MVP stadig var i problemer på grunn av. Laurinaitis lar ikke sjansen gå fra seg til å fucke med CM Punk, så han beordrer Teddy «Jeg gav ikke min golddigger-elskerinne en offisiell tittel mens jeg hadde sjansen og se hvordan det gikk» Long til å organisere det. Om Punk feiler testet skal Long strippe ham for tittelen og den tilfaller 1. utfordrer til tittelen, med andre ord Jericho. En litt kreativ løsning der, men ikke utenfor hva JL har rett til å bestemme.

Bad things happen to bad people

Brock Lesnar har omsider ankommet, og han overfalles av den alltid entusiastiske Josh Mathews. Lesnar er ikke i humør for å svare på dumme spørmål fra WWEs kjipeste utegående reporter, så han klynger Josh opp mot veggen. Men han slipper han så for å gå videre. Da kommer Josh med en etterslenger (hadde han smakt på gaven fra Punk eller er han så korttenkt?) «Just trying to do my job…» Brock snur seg, og kaster den tapre journalist/psykoanalytiker Mathews gjennom noen stålramper som står behendig stablet i nærheten. Josh er jo den mest infame og utspekulerte kjipingen i WWE, der han spør og graver med insinuerende spørsmål tilenhver wrestler som har hatt en dårlig dag på jobben. Han har fått Big Show til å gråte, The Miz til å sprenge et blodkar, Orton til å himle med øynene og John Cena til å ta på seg det alvorlige ansiktet. Men nå møtte han altså sin overmann, og siden han i likhet med alle ansatte backstage er laget av kjeks og tynt porselen må han fraktes vekk på båre av et dusin paramedicer. Blir spennede å se om det betyr at han ikek skal kommentere Smackdown på fredag. Er det lov å håpe det bringer tilbake Matt Striker, den desiderte beste play.by-play kommentatoren i WWE etter Jim Ross?

Twin Magic

Au naturell, eller litt hjelp fra Dr. Silicon? Drøft. (Bilde: WWE)

For noen uker siden fikk Nikki Bella en seier over Beth Phoenix når Glamazonen ble distrahert av Kelly Kelly. Dermed har hun nå fått en tittelkamp mot Beth. Men før de setter i gang kommer Eve Torres inn og offentliggjør at hun, i kraft av sin nye stilling, har endret på stipulasjonen. Siden tvillingene har en tendens til å jukse, og resten av divanene har så lite å gjøre om dagen har hun bestemt at dette blir en lumberjill-match! Litt artig at det referere onscreen at divaene brukes for lite. Kanskje det er noe de skal bruke Eve for å endre på så smått? Divaene som kommer ut er Kelly Kelly, Alicia Fox, Aksana,Kaitlyn, Tamina Snuka, Natalya, Aksana, Maxine (er det noen som ikke ser NXT som vet hvem hun er?) og Rosa Mendez (som tydligvis fortsatt er definert som utøvende diva ved behov.) Ingen AJ altså, men hun har vel nok TV-tid som det er. Kampen er forbausede jevn, og Nikki henger godt med i svingene. Når hun så havner på utsiden av ringen skal Beth hoppe etter, men hun lander forkjært. Dessute får hun fort en haug lumberjills over seg. Det ender med at både hun og Nikki dyttes inn i ringen igjen. Og der klarer Nikki å overliste en skadeskutt mester, og vinner! Ikke så liet overraskende, men det tyder på at «skaden» er en work.

Jeg har ingen problemer med dette bildet, faktisk (Bilde: WWE)

Jeg antar at dette kan betyr at en viss monstrøs diva med en høne eller to å plukke med tvillingene er på vei tilbake. WWE ville nok ikke ha en clash mellom Kharma og Beth med en gang. Det kan og bety at ryktene om at Bellaene er på vei ut døra er feil. Jeg håper det, for de er antagelig de mest undervurderte divaene i WWE. De må stort sett gå kamper mot de relativt dårlige face-divaene. Det kreves faktisk litt kompetanse i å få noe som helst ut av for eksempel Kelly Kelly, som wrestler som en epileptisk playboykanin.

Walk the line

Nytt langt in-ring segment. Vi har sett at CM Punk tok nyheten om alkotesten tungt og delirisk i garderoben, og når han kommer til ringen er det med ustø skritt og fomling. I ringen er Teddy «drittjobber er mitt domene» Long, Chris Jericho og to stramt uniformerte politimenn. La oss ikke kaste bort like mye tid som WWE klarte. Punk feiler testene, klarer å få publikum til å bue på politiet, ber om en ny sjanse etter å ha levert beltet til Teddy, klarer selvsagt testene med glans (selv om jeg tror han rotet til rekkefølgen på to bokstaver når han resiterte alfabetet baklengs), og avslutter med grisebanke Jericho.

Ikke bare WWE-Champion, også medlem av X-men. Suck it Chris! (Bilde: WWE)

Poenget med segmentet var å vise frem at Punk kan spille pussa ganske overbevisende, det beste var kanskje hvordan han kalte publikum «WWF-universe» (og ble bleepet). Ja og at han har fått tilbake overtaket på Jericho da. Litt usikker på om dette var den beste måten å hype kampen deres, men whatever. Punk er Straigh Edge. Carry on…

Great White vs Big Black

Sheamus og Mark Henry er neste par ut. Overraskelsen er Daniel Bryan som gjestedommer. Han forsøker selvsagt alle knep for å få Sheamus til å klinke han ned, vel vitende om trusselen om oppsigelse som henger over irens hode om han rører en dommer. Når Henry så får Sheamus i en pin tar Bryan den kjappeste counten i manns minne, og stikker fornøyd fra ringen. Men siden han er heel, og dermed kontraktforpliktet til å gjøre dumme valg, tar han av seg dommertrøya og kaster i fjeset på Sheamus. Dumt valg siden han da er fair game. Shemaus kyler han ned, og kaster ham inn i ringen, kun med et millisekunds pause for å sparke Henry i hodet så han ikke blander seg. Men Bryan er ikke tapt bak vannvogna (til Punk), og får overtaket på Shemaus med et spark i hodet og låser han i en Yes-lock.

YES! YES! YES! YES! YES! (Bilde: WWE)

WWE følte nok at de måtte vise at Sheamus har noen svakheter Bryan kan utnytte, så alt i alt en grei hype av kampen deres til helgen.

Never High-five the Cobra

Kasteballene med tag-team beltene skal i ilden. Primo & Epico skal møte fan-favorittene Zack Ryder og Santino Marella. Publikum har forresten vært utrolig døve hele kvelden, greit nok at det ikke er et fantastisk show, men litt entusiasme kan vi vel be om.

Hold #1: ARM DRAG! (Bilde: WWE)

Det overrasker absolutt ingen at Puerto Ricos store sønner går tapende ut av kampen. Det beste med hele segmentet er Lawler som tenker høyt «Do you think Rosa would do a meaningful one night stand with me?» Jeg elsker at de bruker Lawlers velkjente preferanse for jenter minst 30 år for unge for ham som en del av gimmicken hans. Ikke rart han digget lumberjill-kampen tidligere! Han er en gammel grabukk og stolt av det.

Backstage får taperene besøk av Abraham Washington. Men A.W. de har jo alt en manager, og Rosa Mendez kler en stroppeløs korsett mye, mye bedre enn deg!

Tag Teams matter, goddamn it!

Gjennomsnittet av laget er en helt gjennomsnittlig wrestler. (Bilde: WWE)

Vi kan takke USAs fremste leverandør av eksplosiv diare, Taco Bell, for neste kamp. Funky & Horny (Brodus Clay og Hornswoggle) mot American Perfection (Dolph Ziggler og Jack Swagger). Dette kan ikke gå bra. Jeg registrer og at WWE tydligvis gir litt og tar litt. De fulgte ikke min oppfordring om å ikke gjøre et permannet tag-team av flodhesten og dvergen, men de har i alle fall gitt de matchende ring gear! Fuck yeah, Michael Cole omtalte til og med Hornswoggle som «Horny»… Jeez, leser han H#1:AD via google translate eller hva?

Tramp, tramp, tramp på en smurf (Bilde: WWE)

Kampen er selvsagt absolutt ikke noe verdt å skrive hjem om, de dansende misfostrene vinner via DQ når Vickie Guerrero fiker til Funkasauren. Før det har Ziggler igjen bevisst at han kan selge som en gud uansett motstander, selv Hornswoggles angrep får han til å virke potensielt livstruende og smertefullt. Uansett, Vickie innser at hun har driti på draget, prøver å sjarmere Brodus med dansing, og rømmer når hun blir bitt i rompa av småtassen. For å sitere Cole: «I can’t believe we just sat through that…»

Okay, for å være ærlig, jeg synes egentlig det er helt greit at vi får konsentrert all galskapen i form av ett tagteam, om ikke annet virker det som om Funky&Horny har en bra kjemi, og det smitter over. Wrestling handler jo ikke bare om bra kamper, det skal litt tøysete sirkus til også. Kan de ikke like gjerne få en tittelkamp mot mestrene på Extreme Rules, så får vi tag team mestre som faktisk vinner majoriteten av kampene sine igjen også?

Detroit Brock City

Underveis i showet har vi sett videopromoer med Brock Lesnar som bekjemper 3 nåværende TNA-stjerner. (Jeff Hardy, Hulk Hogan, Kurt Angel) Det kan umulig ha vært en tilfeldighet at det var akkurat de tre, men det sier vel også sitt om mikke-mus promosjonen…

Endelig er det tid for kontraktsignering i alle fall, og i ringen står John Laurinaitis. Brock Lesnar ankommer, men John Cena glimrere med sitt fravær. Det passer Lesnar bra, han har nemlig noe han må ta opp med JL før han signerer kontrakten for kampen på Extreme Rules.

Har du hørt uttrykket ''bukta og begge endene'' før Johnny? (Bilde: WWE)

For det første, som den største stjernen i selskapet forventer han at alle større avgjørelser klareres med ham før de iverksettes. Dessuten er han ikke noen stor fan av kjedelige reiser, så han vil hentes av Vince McMahons private jetfly når han skal delta på RAW. Han har videre fått med seg den massive boten Sheamus ble tildelt, og slikt skal han ha seg frabedt, tvert i mot forventer han bedre betalt per opptreden, det er derfor han er her. Sist men ikke minst, for å reflektere at han er det nye ansiktet uttad skal showet fra nå hete: «Monday Night RAW starring Brock Lesnar». Det må være det siste som sukrer pilla til «The Executive Vice-President of Talent Relations and Permanent General Manager of Monday Night RAW starring Brock Lesnar and Friday Night Smackdown» Mr John Laurinaitis. Han er en sucker for lange titler! Brock får vilja si, og da først dukker John Cena opp. Han har romstert bakerst i klesskapet og funnet frem det gode gamle kjetting-med-hengelås halskjedet sitt. Han sørger for å surre det rundt neven før han klatrer inn mellom ringtauene. Etter litt godsnakkede trusler fra Brock signerer han, og kampen er offisielt i boks.

Brock forlater glisende ringen, mens Cena står mutt tilbake. Det blir ikke noen brawl i ringen, vil du se dem slåss får du streame laste ned kjøpe PPVen på søndag. En litt langdryg affære, men det fikk frem mye av motivasjonen til Brocks rolle. Han er der for å tyne mest mulig penger ut av det, ikke fordi han elsker wrestling eller fansen. Det er dessuten besnærende hvordan stemmen hans tilsynelatende ikke matcher kroppen. Og de har faktisk klart å lage et overbevisende scenario der Cena er underdog. Det er en stund siden sist, og ganske forfriskende. Jeg tror nok Brock går seirende ut av bataljen søndag, siden de neppe har investert så mye i ham uten å planlegge mer langsiktig, men det kan kun bety at de fortsetter den gode trenden med møysommelig oppbygde feider. Det gr langt større pay-off enn når de rusher storyliner gjennom på 2 måneder eller mindre.

Dagens random-bilde: Nattie Neidhart etter en noe uortodoks offensiv fra AJ på Smackdown. (Bilde: @NatbyNature / Twitter)

Avstemning

Jeg spurte om dere trodde de to topp-facene i selskapet ville vinne en av de store titlene i år. Vel, 48 % tror at begge får låne ett av beltene i år. Kun 11 % trodde både Cena og Orton får et magert år. Jeg er ena av dem. Jeg ser ikke behovet for å henge et belte på John Cena nå, og jeg ser ikke hvorda man skal klemme Randy Orton inn i et allerede ganske tett løp for WHC-tittelen.

Søndag er det Extreme Rules og jeg lurer rett og slett på:


Jeg teller da med US championshipkampen mellom Santino Marella og The Miz på forshowet på Youtube.
Så frem til Smackdownartikkelen i helgen: Spill to floor – go to commercial!