H#1:AD – Blodsmak, paleontologi og brewskis


Enten vi vil eller ei, ukas utgave av RAW har bragt tilbake gjestevertene, i form av «The 3 Stooges». Sacre Bleu! Med 8 millioner i overskudd kun på billettinntektene til Wrestlemania og rykter om PPV-salg man ikke har sett maken til siden Attitude-æraen skulle man tro WWE ikke trengte å klemme inn ekstra cash fra desperate filmdistributører. Vi får se om vi overlever. Publikum er livlig, mange «YES» plakater. (Ryktene vil ha det til at WWE delte ut en del før sendingen startet, så så mye for teorien om at de vil begrave Daniel Bryan. Som COO HHH ville sagt det: «That would be bad for business.»

Michael Cole og Jerry Lawler har funnet frem headsettene, vi er lovet en WWE-championship kamp mellom CM Punk og Mark Henry: Dette er Washington D.C. og RAW Supershow!

Brock is Back
Big Johnny har fått egen Titantron-intro! Naturligvis en skikkelig cheesy fanfare som kler ham utmerked. John Laurinaitis (og David Otunga) vil presentere «The NEW FACE of WWE» «En legitim atlet. En mann som ikke her for å underholde dere, men for å være en dominant faktor i år fremover.» Med andre ord Brock Lesnar! Han blir altså de facto heel nå. Goody! Og han skal ta seg av John Cena på Extreme Rules. Han kommer inn til et solid popp, heel eller ei, fansen er happy med at han er tilbake. Cole ramser opp CVen hans, og namechecker UFC. Nice! Man kunne frykte av Vince ikke ville nevne konkurrenten (MMA og Wrestling har mye overlapp i fanbasen), og bioen til Brock på WWE, nevner ikke UFC ved navn. Men de legger altså ikke skjul på hvor han har drevet kampsport de siste årene. Og hvorfor skulle de det, det er en fin fjær i hatten. Brock har et større navn mainstream nå enn da han dro fra WWE. Han har etter sigende fått den nestbeste kontrakten blant de faste WWE-utøverne: $5 millioner i året.

Brock starter med å takke Laurinaitis for å ha bragt legitimitet tilbake til WWE. Publikum vet ikke helt om de skal juble eller bue. Det blir ikke noe enklere for dem, for lenger kommer ikke Brock før John Cena avbryter ham. Han har som alltid på seg et lite hånflir, og valser inn i ringen. «Just wanted to thank you for last week» og smack, en skikkelig ørefik. Naturligvis braker de sammen, Laurinaitis rømmer.

Mens Otunga antagelig tenkte noe a'la ''This is waaaaay out of mye league'' (Bilde: WWE)

Ringen raskt fylles av dommere, vakter og alle backstage, wrestlere så vel som road agents, i et forsøk på å skille de to kamphanene. Et godt gammeldags møljeslagsmål! Heels og facer om hverandre forsøker å holde de to fra hverandre, med lite suksess til å begynne med. Cena blør friskt fra en sprukket lepp, men har forsatt gliset på plass mens Brock ser ut som han er klar for å myrde noen.

Svekling, jeg har fortsatt alle tenna i behold! (Bilde: WWE)

Så enkelt kan det gjøres å skape build for en PPV-kamp. det hjelper selgsagt at veteranfansen en klar over at Brock har lite til overs for Cena i virkeligheten også. Og å pøse inn alt man har av utøvere for å skille dem understreker to ting: De er to titaner og det er ikke en typisk heel/face feide. WWE klarer dermed å utnytte effekten av at Lesnar er tilbake maksimalt.

Backstage skjeller Laurinaitis ut Teddy Long, som tydligvis hadde fått i oppgave å være barnevakt for Cena. Tydligvis en oppgave Teddy er like egnet for som rollen som GM. Fantastisk detalje i bakgrunnen. Den hvite dressen Johnny brukte på Wrestlemania henger på veggen med plaketten April 1. 2012. Hey, om jeg sikret meg rollen som ubestridt GM hadde jeg og sørget for noen mementoer på kontoret!

Så er moroa over, Eve dukker opp: Hun prøver tydligvis å sikre seg jobben Aksana hadde hos Teddy? Søtt nok.

Dinotopia
Funkasauren Brodus Clay med US champ Santino Marella på slep. Cole har lest seg opp på skrekkøgler siden sist, og omtaler nå Santino som Stegosauren. «The dumbest dinosaur, brain the size of a walnut!» Før han spør Jerry om han skal be funkettene flytte seg som Jerry får se Brodus og Santino danse. Jeg digger hver gang Cole mobber Jerry for hans upassende facinasjon for jenter som er unge nok til å være barnebarna hans…

Motstandere er teamet jeg liker å kalle American Perfection: Dolph Ziggler og Jack Swagger. De to fortjener egentlig bedre motstand, men i nødens spiser fanden fluer. I det minste har man klart å finne på noe nytt med Funkasauren enn kun å mate ham med jobbere fra NXT og Superstars.

Så enkelt kan en god tag-team match bookes, hvorfor gjør de ikke det oftere? (Bilde:WWE)

Santino og Dolph starter ballet, men det blir morsommere når begge tagger ut. Swagger har fornøyelig mimikk, og han og Brodus kler hverandres stil i ringen. Cole fortsetter å briefe med dinokunnskap og omdøper Brodus til brontosauren, siden det betyr tordenøglen. Han påpeker at han har lest seg opp. (Tydligvis på gamle bøker siden «Brontosaurus» er et taxonomisk synonym, arten heter nå «Apatosaurus». I zoologisk nomeklatur brukes alltid der første navnet som ble registrert for en art om det viser seg at to arter man opprinnelig mente var ulike, i virkeligheten er identiske. Apatosaurus betyr forøvrig villedende øgle, og passer sånn sett egentlig på Brodus, det og.)

Tydelig at Cole og Lawler har det skøy i dag. Cole sammenlinker seg først med en Troodon, fordi de var smartest, men kommer så på at han nok er en Tyler Reks Tyrannosaurus rex. Lawler svarer: «And then you would suffer from reptile dysfunction.» Du ser Cole knekker sammen av den bløte vitsen, og når han prøver å snakke igjen etter en liten stund er han fortsatt lattermild. Kan vi få en dopingprøve på kommentatorene snart?

Kampen følger til dels standard formular for Tag-team kamper på TV. Til slutt er det Ziggler som blir kjørt over av en irritert funkasaur. Ganske forutsigbart hvem som ville vinne når det ble klart at det var han som skulle avslutte for tema Santinosaurus.

My bad... (Bilde: WWE)

Hvorfor hoppet ikke Swagger inn i ringen for å bryte opp pin’en og redde Ziggler? Han så vel at Ziggler gjorde det han gjør best, spille død, og ville helt sikkert ikke tirre på seg Clay når slaget likevel var tapt.

Rise Above Blood
Backstage har Laurinaitis et kjapt møte med The Miz. Han er selvsagt takknemlig for innsatsen Clevelands store sønn gjorde på Mania, men akkurat i kveld er det litt kaos, så Miz slipper å gå en kamp i kveld.. The Miz er forståelsesfullheten selv. Dette segmentet er jo letteste TV-show paychecken hans på en stund. SÅ dukker Teddy opp igjen, med hengegeip må han ta i mot en ny overhøvling. Før han kommer i gang dukker John Cena opp, med skikkelig verandaleppe. Han påpeker at det er The Rock som er redd for fjeset sitt, mens han ikke har noe problem med å ta noen trøkker. Vil Johnny ha legitimitet, da skal ha få det. Selv om Cena er skuffet over at Johnny har hentet inn en bulldozer Brockdozer for å sette ham på plass på Extreme Rules, er han klar for å møte alle utfordringer. Han vil ha en kamp i kveld, Johnny kan finne hvilken som helst motstander! Solid promo fra Cena, han er så mye bedre når han kan være intens og seriøs. Det er dessuten helt logisk at han misliker at det plutselig dukker opp en haug gamle sluggere når han har vært enerådende konge på haugen såpass lenge. Når Cena går, gir Johnny løpegutten sin beskjed om å varsle den andre løpegutten om at han skal møte Cena i ringen i kveld. Dessverre er det ikke Teddy Long FruityPebbles skal ta ut aggresjonen sin på, men David Otunga. Missed opportunity Johnnyboy!

Santino Marella er på jakt etter The 3 Stooges backstage, og støter først på Curt Hawkins og Tyler Reks. The Lower card mafia er i ringgear, kanskje i et forlorent håp om at de i det minste får lov til å bli squashet av noen WWE har trua på om de henger rundt backstage? De bryr seg ikke om slapstick-gjengen så Santino forsetter jakten, til han støter på Kane som har funnet seg en rødmalt krok. Viktig å fargekoordinere når man skal stå og se truende ut til ingen i nærheten. Kane er i et godt humør, så han dreper ikke WWEs comic relief champion på flekken. Santino powerwalker vekk fortere enn svint. Random backstagesegment, hva hadde wrestling vært uten det!

Distraksjon^2

Aha, så det er derfor jeg ikke husker noe fra den kvelden! (Bilde: WWE)

R-Truth mot Cody Rhodes. Dett lukter en storyline-set-up laaaang vei. Etter 1 minutt har Cody fått inn en Alabama slam, og så (surprise!) Big Show dukker opp i mørk dress på scenen. Han vil vise Cody et lite klipp. Det er fra forrige uke, når Big Show avbrøt Codys kamp mot Kofi Kingston, for å vise Cody et lite klipp fra Wrestlemania. Som vi husker, førte det til at Kofi rappet seieren. Så hva er dette? Inception??? Selvsagt mister Cody fokus, R-Truth leverer finisheren sin, og stjeler seieren.

Om Big Show neste uke avbryter Codys kamp for å vise ham et lite klipp fra dengang han ble distrahert når Big Show viste ham et lite klipp fra dengang han ble distrahert når Big Show viste ham et lite klipp fra Wrestlemania, skal jeg utbringe en skål til den syke, syke hjernen i Creative som pønsket ut dette!

"Yo Dawg, I heard you like embarrassments, so we put an embarrassment in your embarrassment, so you can be distracted while you get distracted!"

4 Stooges
Santino finner en stor boks, det er de 3 tullingene på promotur, de utveksler erfaringer om stilisert slapstickvold, Santino håper de har funnet på noe bra til sitt segment. *Gjesp* Eneste positive: Publikum i arenaen var like undervelmet som meg. (Dessuten er det påfallende at WWE har brekkjern liggende å slenge rundt omkring backstage. Har de ikke lært noe av Cena og Kane-feiden?)

Sønner av solens rike
Yoshi Tatsu har fortsatt kontrakt, pussig nok og twitret tirsdag at Lord Tensai ikke er en ekte japaner, men han er det. (Jeg tror ikke han brukte det vagt diskriminerende begrepet Gaijin dessverre, forspilt mulighet der, altså!) Så nå skal de to gjøre opp i ringen. Yoshi får jobber-behandling, og er dermed i ringen først, uten intro. Skuffende, J-Pop drop er morsom intromusikk!

あなた愚かな仲買人は、今、あなたは死ぬでしょう! (Bilde: WWE)

Som sist, Lord Tensai herjer med motstanderen si. Publikum drar i gang en chant: «Albert». Morsomt! WWE anerkjenner heldigvis at Tensai tidligere wrestlet som Prince Albert, Albert og A-Train i WWE. («Fluffy McBackhair» er derimot ikke nevnt i bioen på WWE.dom.) Som sist vinner han når dommeren stopper kampen, fordi motstanderen ikke lenger er i stand til å forsvare seg. Og som sist, Tensailbert bruker mist på hånda før han driver litt ondskapsfull håndspåleggelse. Vi legger og merke til at ansiktstatoveringene hans ikke tåler svette..

Hangover

Åsså midt i massapåsan da gitt! (Bilde: WWE)

WWE-mesteren CM Punk kommer til ringen for tittelkampen sin. Punk starter først med en klassisk Straight Edge-promo. Old Skool! Han har fortsatt fokuset rettet mot Chris Jericho. Vokalisten i Fozzy dukker naturligvis opp på Titantronen. Forhåndsinnspilt klipp virker det som, og det er veien fremover for å holde feiden gående mens Jericho er opptatt med bandet sitt. Bra gjennomført av Punk, ikke å lett å tilpasse en promo et forhåndsinnspilt klipp på den måten. Poenget er i alle fall at Punk er drittforbanna, og nå handler det ikke lenger om hvem som er den beste wrestleren i verden, nå vil han bare sparke ræva til Chris.

Så kommer Mark Henry luntene, og vi skal se om Punks «dark place» fungerer på samme måte som Randy Ortons «special place»… I så fall vil Henry få seg en overraskelse. Jadda, stedet til punk er tydligvis i nabolaget til Ortons. Etter en virvelvind av angrep i det bjella ringer blir Punk dyttet ut av ringen. Han henter en av monitorene til kommentatorene og klinker ned Henry.

For mye TV er ikke bra for deg (Bilde:WWE)

DQ seier til verdens sterkeste bjørn mann, men det betyr og at Punk beholder tittelen. (Som vi vet: Titler kun kan vinnes på pinfall eller submission.)

Punk skal fortsette mishandlingen, når Walls of Jericho bryter ut. Dette er ikke forhåndsinnspilt i alle fall!. Jericho har til og med tatt med seg noen kasser med pils, hyggelig fyr som han er! Punks oppmerksomhet vendes bort fra Henry, og mer en 15 sekunder trenger ikke han får å finne tilbake til seg selv. World strongest slam x 2. Chris bruker litt lang tid på å åpne første ølboksen, og Punk rekker å svare med noen slag, før han treffer på en codebreaker. Dermed er scenen satt for at Jericho kan gjøre det eneste amerikansk bryggeri»kunst» duger til:

Helles ut over en svimeslått fyr (Bilde: WWE)

Destiny
Zack Ryder mot Alberto Del Rio. Ricardo Rodriguez i storslag som alltid. Man kunne en liten stund frykte at WWE hadde lanlagt å kutte den delen av Del Rios gimmick, men de besinnet seg heldigvis. Kampen tar halvparten så lang tid som recapen av det som skjedde på Smackdown når Alberto lurte seg til en seier mot Sheamus ved hjelp av et av Eddie Guerreros gamle triks.

Del Rio har fått oppgradert avtalen med leiebilselskapet siden i fjor (Bilde: WWE)

Ryder får et lite overtak, men Del Rio snur kampen, får på en cross armbreaker og Ryder tap’er som en epileptiker. Blir neppe noe innslag på youtubeshowet hans av det der. Etter kampen oppdager Del Rio at han rev en av svettebåndene til Ryder av armen hans i grepet, og han bruker det smilende til å tørke svetten av fjeset og pusse nesa. Poenget med kampen var kun å få fokus på feiden Del Rio / Sheamus. Laurinaitis har lovet represalier etter Sheamus’ angrep på dommeren sist, så jeg regner med det kommer en ekkel stipulasjon.

Hulkamaniacs
Fuck, jeg hadde glemt de «morsomme» gjestene. Publikum møter dem med hjertelig buing og mishagsytringer. Det tar seg riktignok litt opp når Curly dukker opp i full Hulk «Sextapes» Hogan outfit. WWE eier fortsatt kjenningsmusikken hans, og lar ikke sjansen gå fra seg til å erte gamlefar nede i mikke mus-land.

Whatzza gonna dooo.... Brother! (Bilde: WWE)

Heldigvis blir vi alle reddet av… KANE. Lawler bemerker at Kane overhodet ikke har humoristisk sans. da burde jo 3 Stooges være perfekt for ham? Siden de er like morsomme som gonore og skattesmell, mener jeg. (Forøvrig tar Lawler feil, er få som har like my latter i promoene sine en Kane. Foruroligende, ond latter, men likevel.)

Moe og Larry rømmer, mens Hulk Curly er som frosset, og får en solid choke slam. Will Sasso (MADtv, How I met Your Mother) skal ha cred for å ta den bumpen! Meg bekjent er den eneste tidligere erfaringen han har med wrestling at han var stemmen til karakteren Booter Lee Bogg i Adult Swims tegnefilmserie Mongo Wrestling Alliance.

The massive pain in my back will be just fake, right? Right?? (Bilde: WWE)

Hvilken tittel sa du du skulle vinne sa du?
Josh Mathews er backstage, og sine vane tro skal han plage noen med dumme spørsmål. Mark Henry er offeret. «Hva føler du nå?» «Hvordan forklarer du dette?» spør han. Mark Henry burde selvsagt gitt ham en utførlig forklaring på hva vi akkurat så i reprise: At han vant mot CM Punk fordi Punk angrep ham med en TV-monitor noe som ikke er lov, og regelverket sier at du kun kan vinne tittelen ved pinfall eller submission. I påpeker han at han nå to uker på rad har slått mesteren, så neste uke har han fått en no-DQ, no-Countout tittelkamp av Laurinaitis. Noe som betyr at han blir den neste World Heavyweight Champion. Imponerende, siden det er Sheamus som holder den tittelen, ikke CM Punk… Men Henry hører vel egentlig hjemme på Smaackdown? Kanskje derfor han ble forvirret? Enda bedre er det selvsagt om dette er ledd i Laurinaitis straff av Sheamus!

Josh prøver seg igjen, og intervjuer Brock Lesnar. Lesnar er bedre på mikrofonen enn jeg kan huske. Han er tydelig, legger ikke skjul på at han forlot WWE for 8 år siden for å prøve lykken andre steder. Og han fant den, noe han er stolt av. Samtidig, han er fornøyd med å være tilbake, men ikke like fornøyd som dressene i ledelsen, og fansen er med å ha ham tilbake. Tilbake på topp, der han hører hjemme. Han er ikke kommet for å få venner, han er en krigsmaskin… Sterk promo, som bekrefter at Brock legger en innsats i å posisjonere seg igjen. Igjen; veldig bra trekk av WWE å sikre seg ham når han la opp i UFC.

Det glatte lag
David Otunga skal møte John Cena, og GMen er selvsagt ringside for å støtte ham. Fun fact: Cena og Otunga har holdt Tag Team mesterskapet sammen. Publikum tar i mot Cena med en liten overvekt buing, men det kan hende WWE forsterket effekten noe i lydmiksen.

De starter rolig. Etter en armdrag må Cena tørke av seg litt av all babyolje Otunga har smurt seg inn med mens han rynker på nesa og flirer.

Til venstre: Årsaken til oljekrisen (Bilde: WWE)

Cena er ikke verdens enkleste å wrestle med, til det er han for nonchalant og uvøren i ringen. Så Otunga har blitt litt bedre siden NXT-dagene. Greia med at han tar spontane pauser for å posere og flekse muskler fungerer egentlig også greit, siden han utvilsomt har en skarpskåren fysikk. Det holder selvsagt ikke, 5 knuckle sandwitch, attitude adjustment og en STF, og Cena har sikret seg seieren, mens Laurinaits skuler stygt.

Brock Lesnar får smilet tilbake på plass hos GMen. For mens Cena feirer sniker han seg inn i ringen bak ryggen hans. Et kjapt ballespark setter Cena ut lenge nok til at Brock han heise ham opp på skuldrene og avslutte med en F5. Jadda! Omsider har vi en utfordrer der det faktisk ikke er så overbevisende at Cena står sterkest!

Aaaand upsiedaisy! (Bilde: WWE)

Konklusjon
Det er show som dette som har sikret WWE at RAW er det mest sette programmet på kabel-TV i USA de siste 4 ukene. Selv ikke 3 stooges kunne svekke inntrykket. Særlig fordi jeg alltid har en svakhet for ikke-wrestlere som tar bumps. Jeg innbilder meg alltid at de har sagt ja til segmentet, fordi «wrestling er fake», og så får de en lei overraskelse. Gleder meg til å se Smackdown nå.

Avstemning
Sist uke spurte jeg hvilken veteran dere hadde mest trua på fremover. Og det ble dødt løp gitt: Brock Lesnar og Chris Jericho fikk 39% av stemmene hver! Det var og åpent for å komme med egne forslag. Kom bare 2. Steve Austin («amen» til det du) og en morroklump som foreslo John Cena. Jeez!

Vi fikk litt blodsmak i munn av denne ukas RAW, så jeg spør:


Ukas Smackdown er en livesending (tirsdag kveld i USA), så jeg håper å få ut en ny post på torsdag!
så til neste gang vi sees: Spill to floor – go to commercial!