H#1:AD – Folkemakt, penispiercing og «The Next Big Thing»


Første RAW etter Wrestlemania er alltid en innertier, det er tradisjonelt en tid for debuter, returer og starten på nye storylines. Vi er i American Airlines Arena, Miami, Florida. Publikum er tent og høylytt. I løpet av kvelden var det mange saftige tilrop, og det virker som om «YES! YES! YES! YES! YES! har tatt over for «WHAT!» En klar forbedring!

Det er en elektrisk stemning men først av alt skal vi en tur backstage. Der er en klein klassefesttemning, der ymse medlemmer av rosteren er samlet for å høre den nye permanenter GMen for RAW og Smackdown, John Laurinaitis komme med sin trontale. Han lover at dette skal bli kjent som den mest suksessrike æraen i WWEs historie, han skal gi folket det de vil ha. People Power er mottoet. Som en start booker han den tapende lagkapteinen fra GMkampen, US-champion Santino Marella i en triple threat tittelkamp mot RAWs svar på Knoll og Tott: Dolph Ziggler og Jack Swagger. Før han kommer særlig lenger blir han avbrutt av den kuleste kisen i klassen (som selvsagt har satt seg bakerst). CM Punk gratulerer Johnny med promosjonen, men forsikrer om at for han vil GMen fortsatt være en gigantisk verktøykasse. (Ok, fornærmelsen fungerer ikke like godt på norsk, siden «verktøy» =/= «tulling») Laurinaitis tar det med stoisk ro, og informerer om at Punk skal få forsvare tittelen sin mot Mark Henry i kveld.

Omsider kan fyrverkeriet gå av og vi er i gang! (Alle bilder som vanlig copyright: WWE)

Mye vil ha mer

Klassisk The Rock promo: Catchprase-homofobisk vits-catchprase-skamløst publikumsfrieri-catchprase-omtale av seg selv i 3. person-catchphrase- trending på twitter...

Showet startet med en promo fra The Rock. Etter å ha beseiret John Cena på Wrestlemania har han en ny drøm: Han vil igjen kunne gå til ringen som regjernede WWE-champion. Spørsmålet mange spør seg er hvorfor WWE vil pushe The Rock? Alle vet at han ikke kan returnere på heltid, all den tid han skal spille in 2-3 filmer i året og drive PR-arbeid for disse samtidig. Forklaringen er ganske enkelt: Jeg tror WWE ønsker å vinne tilbake gamle fans, og divergere fra kun å kapre kidsa. Om WWE mener de har et produkt som også egner seg for «voksne» fans, så hjelper det lite om den målgruppen ikke ser på. Derfor er mer The Rock «Good for business» som HHH ville sagt det. Gjør det noe at Rocky er borte store deler av året for å filme spillefilmer? Tja, WWE har hatt stjerner som har vært borte store deler av året fordi de går i stykker hele tiden. The Rocks off-time noe man kan planlegge for og designe storylinene hans rundt. Dessuten er det verdifull mainstream-PR for WWE å ha ham «i stallen». Det er samme grunn til at jeg tror vi slett ikke har sett det siste av Chris Jericho, selv om han naturigvis ikke vil legge musikkarrieren sin på hylla. Disse to er ikke de eneste gamle traverene i WWE om dagen, to kjente fjes returnerte for fullt på dette showet, men la oss ikke foregripe begivenhetenes gang.

Jammen hadde vi ikke et belte til i sirkulasjon

MMA - Marella Martial Arts - til Zigglers store overraskelse

Santino Marella (c) mot Dolph Ziggler mot Jack Swagger for US beltet. Vickie var sikkert ikke overvettes begeistret over at de to klientene hennes ikke befant seg på samme side, knapt nok samme bok. Å bruke publikumsfavoritten Marella som en kime til splittelse mellom de to spradebassene er ikke så dumt. Ikke at det gjør US-beltet særlig prestisjetungt, men samme det. Jeg har ikke noe problem med at de mindre titlene brukes som props om det blir bra historier av det.

Etter kampen truet American Perfection med en beatdown, men Santino Powerwalket opp rampen og der dukket Funkasauren opp. Betyr dette at Brodus Clay får en feide snart? Det var uansett en sykspot på rampen der han stanger en flygende Ziggler i mellomgulvet. Ziggler selger det selvsagt som om han ble truffet av et neshorn.

Eller var det flodhest? En eller annen mannevond pachyderm i alle fall...

Big in Japan
Etter noen uker med «mystiske» promoer var det tid for kveldens første debut: Lord Tensai skulle i ilden mot Alex «Jøss har jeg fortsatt kontrakt» Riley. Lord Tensai, eller Matt Bloom som han egentlig heter, har en fortid i WWE som A-train/Prince Albert/Albert/Fluffy McBackhair (en av de fire er teknisk sett ikke ett offisiell navn.) Cole og Lawler forteller at han er en tidligere WWE-stjerne som dro til Japan og hadde stor suksess der. De nevner ikke de gamle gimmickene hans ved navn, men positivt at de bruker den legitime forhistorien. Det bygger opp respekten for ham med en gang. Han har med seg en «lærling» ved navn Sakamoto (signert på utviklingskontrakt i FCW) og har kjøpt barbermaskin og klippekort på tatoveringer. Her er det bare å finne frem rotfrukten.

Squash!

Selv Lawler nevner det magiske ordet underveis og han er alltid kvalmende positiv for facene… Lord Tensai wrestler brutalt og stivt så bra gjennomført av A-Ri! Noen ganger er det lett å glemme at det trengs to for å skape en bra kamp. «Tensai» betyr forresten geni, eller vidunderbarn på japansk…

Kommer han til å få en kjempepush med en gang?

Den som leviterer får se

Skål!
CM Punk forsvarer WWEbeltet mot Mark Henry. Lang, bra kamp, Punk kan få en severdig kamp ut av hvem som helst. Punk selger skadene fra kvelden før, og det er en enkel dynamikk. Punk er den skadeskutte helten som må forsvare seg mot en dominant heel.

Yee-Haw! Best Knee in the World!

Henry er tilbake i godt gammelt slag og slenger kommentarer hele tiden. «Did I tell you to move? You move when I tell you to move!» Det ender med en countoutseier til Henry. Teknisk sett en»clean» seier, men samtidig kan Punk beholde beltet. Slike kamper bygger kredibilitet for begge involverte, strålende booking! Mark Henry får en seier over mesteren, mens Punk klarte å utmanøvrere en stor trussel selv med et dårlig utgangspunkt. Det er slik de bør bruke Henry, og om dette åpner for en tittelkamp, enten snart eller på litt lengre sikt skal ikke jeg klage.

Laurinaitis kommer ut og lover Punk at han skal få forsvare beltet sitt ofte fremover. Han ser mørke skyer på horisonten for Punk, ikke bare torden, men en naturkatastrofe. Så Laurinaitis som GM betyr flere Punk kamper? Jeg kan like dette nye regimet! Varsler han en retur av «The Natural Disasters»? Avalanche er død, og det er vel kun Kane, Taker og de andre paranormale utaverne som kan feide med folk under torva, men Typhoon/Tugboat/Shockmaster lever fortsatt! Sånn apropos gamle kjenninger.

Pepsi + Jack Daniels - Bottoms up!

Som ikke det er nok, dukker Chris Jericho opp for å sparke Punk mens han ligger nede. Chris heller en flaske «whiskey» over ham, og skal tuppe til mesteren da han glir i sølet. Slippery when wet, Uten å miste takten henter han en full whiskey-flaske til og kaster den i gulvet 10 cm unna bakhodet på Punk. Alkoholmisbruk! Jeg lo godt av kommentaren hans underveis «I, of course I drink once and a while – but never to excess. And I would never drink and drive»– Fantastisk formulering siden det tydeligvis var tilsiktet – en intern spøk etter å ha blitt arrestert for offentlig beruselse i 2010 og et lite stikk til Kurt Angle.

SI! SI! SI! SI! SI!
Sheamus feirer seieren over Bryan, til blandet mottagelse fra fansen. (Bryan har mange trofaste tilhengere, og mmange følte seg snytt når gullgutten ble avspist med 18 sekunder og en støvel i tygga på Wrestlemania.) Sheamus er i gang med en standard promo når han blir avbrutt av Roberto Rodriguez: Albertoooooooooooo del Rrrrrrrrrio er tilbake!

På kjøretøyet skal storfolk kjennes

Publikum svarer med høylytte «SI! SI! SI! SI! SI!» og Alberto klarer nesten ikke holde maska. Han kunne love Sheamus at han skal få slippe å være mester så lenge. Laurinaitis har gitt Del Rio en match mot Sheamus på neste Smackdown. Vinner han er han automatisk førsteutfordrer til tittelen. Så kutter mikrofonen hans ut, etter litt fomling snur han eg for å få mikrofonen til Roberto. Bra setup for et brouge kick.

Backstage ser vi Daniel Bryan stå å skule på storskjermen som overfører showet, mens AJ bare står å ser nydelig og beklemt ut. Josh Mathews dukker opp som troll av eske for å plager D-Bry litt i sedvandlig stil. Han stiller et av sine klassisk uskyldig-infame spørsmål, men Bryan biter ikke på agnet. Blir ikke no «Yes!» her i gården nei. Han bare strirrer Josh i senk, til han setter over til studio igjen.

Oh, look SHINY!
Typisk random kamp som skal få over en vinkel: Cody Rhodes mot Kofi Kingston. Cody får tidlig overtaket, men Big Show dukker opp på rampen. Cody viser tegn på ADHD og blir selvsagt distrahert. Show vil betale tilbake for 3 uker med mobbing ved å vise «et ydmykende Cody Rhodes Wrestlemaniaøyeblikk». Så Big Show mener altså at det er pinlig og ydmykende å tape mot Big Show. M’kay? Ikke helt gjennomtenkt av 7 fotingen. Cody jobber seg gjennom alle negative ansiktsutrykk han kan, før han snur seg, Trouble in paradise og Kofi plukkeer opp en ufortjent seier.

Sett DEX på 18/00 og du kan gjøre alskens syke saker, dude!

Nytt klipp backstage. Abraham Washington egler seg innpå Mark Henry, og tilbyr sine tjenester, siden Henry trenger mer muskler (?!? Her var det nok en «Hustle» og en «Muscle» som ble forbyttet i manus… er det noe Sexual Chocolate virkelig ikke trenger er det mer muskler.) Betyr dette at vi får en renessanse for managere? Jeg er i utgangspunktet positiv, men det er neppe folk som Henry som har det største behovet.

Det svake kjønn

Så dette er den såkalte ''almuen''? Ikke imponert!


Eve har en kort promo på inngangsrampen. Rett nok er det et hot publikum, men du verden som hun har klart å dra heat ut av fint lite. Virkelig ikke mye som skulle til for å gjøre en kjedelig facediva om til den mest hatede kvinnen i WWE om dagen. Litt mange fanboys som identifiserer seg med Zack Ryders dilemma? Eve gjør i alle fall sine hoser grønne for Laurinaitis, siden hun påpeker at menn med makt ikke er like lette å manipulere som kåtinger som Long Island Iced Z.

Zack Ryder skal i aksjon like etter. Han får naturligvis en varm velkomst av publikum. Motstanderen er mannen som hentet hjem seieren for Team Johnny: The Miz. Zack var sharp i ringen her. Movesettet hans sitter bedre etter «skadeavbrekket» og han klarer å få mer flyt i kampene. Han får satt inn broski boot‘en men Miz sparker ut. Miz reverserer en neckbreaker og sende Ryder i ringposten før han avslutter med en skull chrusing finale (som Zack igjen selger som fy).

Awesome!

F5
Vi skal avrunde med en John Cena promo. Han kommer ikke med noen unnskyldninger, men innrømmer at The Rock var bedre enn ham. Det betyr ikke at han vil endre seg. (Og den sorte T-skjorta er byttet ut men en gusjegrønn kolleksjon.) Som The Rock gjorde, hauser han opp betydningen av kampen, og hvilket ikon motstanderen er. Han ønsker ikke å fortsette krangelen men han vil be Rock komme til ringen for en siste prat. Publikum synes ikke noe om det forslaget og roper i stedet «We want Lesnar». Skulle tro de leser wrestlingnyheter og blogger på nett?

Cena lar seg ikke affisere, men drar i stedet i gang ett nytt «YES! YES! YES! YES! YES!» heiarop før han blunker til kamera: «Daniel Bryan, you owe me one» Så er det publikum og ikke Cena som får vilja si: Brock Lesnar er tilbake! Han marsjerer til ringen, og avslutter showet med på plante Cena i en F5 (Spinning fireman’s carry facebuster).

The Anomaly & the annoyance

Han har signert en ett års kontrakt med 2 opptredener i måneden + mulighet for utvidelse etter avtale. I praksis betyr nok det mer eller mindre fulltids PPV/TV-turnus, men ikke houseshows. Det var ikke like mye pyntemuskler på Brock som sist vi så ham. Mulig MMA har litt strengere dopingkontroll? Dessuten er ikke oppblåste tegneseriemuskler a’la Otunga egentlig spesielt sterke. WWE kunne godt kostet på seg å lage en ny Titantronvideo, så hadde ikke endringen i muskeldefinisjon vært like tydelig. Lesnar er likevel fortsatt bygget som en betongkloss, og har tilsynelatende ikke mistet noe av intensiteten. Det blir spennede å se om spenst og akrobatikken er som da han dro for 8 år siden.

Noen kommentatorer har sutret om at det er et dårlig signal å hente tilbake en avdanna MMA-utøver som forlot WWE i hui og hast fordi han var lei av all reisingen. Særlig side han ikke bare har snakket positivt om wrestling i mellomtiden. De tror han kun gjør det for pengene.

You think? It doesn't matter what you think!

Takk Rocky. På den andre siden: Han kommer åpenbart tilbake som heel, så det er ikke urimelig at WWE snarere framhever at han kun «er der for penga». Han har et vesentlig større navn mainstream nå enn da han dro, og McMahon er en sucker for folk som kan medvirke til mer medieomtale. Sist men ikke minst: Det styrker teorien min om at WWE bevisst henter tilbake store navn fra slutten av attitude-æraen for å vinne tilbake fans som gikk lei på midten av 00-tallet. Lesnar er dessuten ikke akkurat utgammal: Han fyller 35 i sommer, og kan utmerked godt ha 5-10 år igjen som wrestler om han vil.

Det er mye som tyder på at de vil la ham herje med Cena i første omgang. Det er i og for seg greit, siden det holder Cena unna det umiddelbare mesterskapsbildet. Jeg mistenker og at WWE bevisst vil matche Cena mot etablerte legende, for å styrke tanken på at han naturlig hører hjemme blant «de store». Siden de hjemvendte antagelig har ett visst ego som må pleies kan det og bety at Cena bookes som den tapende parten oftere, noe som er forfriskende, og kan gjenskape litt av den uforlignelige underdogrollen han slo seg opp med.

Avstemning
Jweg spurte sist om hvordan dere skulle se Wrestlemania, og 40 stykk tok seg tiden til å svare. Omtrent halvparten 48% lastet det ned å så i opptak. 33% skulle finne seg en stream, 18 % kjøpte ærlig og redelig en billett. (Kostet 100,- for tilgang via WWE.com for oss her i Norge, ikke akkurat en ublu pris, om du sammenlikner med prisen på en kinobillett, eller en tippeligakamp) mens kun 1 person skulle ikke se Wrestlemania i det hele tatt (hva i alle dager gjør du da på disse sidene i bloggen?)

Siden det etterhvert har blitt mange kjente fjes som har returnert til WWE: