H#1:AD – RAW 26. mars: Takk for oppmøte Christian, velkommen ombord MizDet er innspurten frem mot Wrestlemania, med andre ord dreier absolutt alt seg om kampene der, dette er siste sjanse for RAW å sikre PPV-kjøp blant publikum, og finpusse kamplinjene.

Klokka tikker Daniel, klokka tikker
Vi er i Atlanta Georgia og det starter med et smell: Tag-team kamp med Sheamus og Randy Orton mot Kane og Daniel Bryan. Typisk oppkjøringskamp altså. Heldigvis får de fire litt tid på seg til å fortelle en historie. Kane viser at han skjønner seg på tag-team wrestling når han redder skinnet til Bryan, når Orton begynner å tenne på alle sylindre. Ingen blir veø særlig overrasket over at det ikke blir en ren seier her, men slutten er etter forholdene ganske tydelig. Sheamus gjør seg klar for å sparke hodet av Bryan, AJ kaster seg inn for å forsvare sin paramour. Dommeren blir distrahert mens han skal få AJ ut av ringen og når Sheamus tar den patenterte «Bommer med et broughe-kick og spenner benet over topprepet»-spotten sin, kan Kane kjøre en choke-slam fra utsiden av ringtauene, og Bryan kan sikre seg pin’en. Om det er som vanlig, at tap i generalprøven betyr seier på PPVen, så blir det en irsk tungvektsmester på søndag.

Parykkmakerne til WWE har gjort en god jobb. (Bilde: WWE)

Sheamus må være promoskribentenes drøm, siden han har så klokkeklar motivasjon. Forresten sier ryktene at Bryan og AJ ikke lenger dater hverandre i virkeligheten, så det kan bety at det drar seg mot en avslutning på denne storylinen. (Bryan skal derimot nå være på god fot med Nikki Bella, så hvem vet.) WWE har klart å skape bra temperatur i feiden om WHC-beltet, men Kane mot Orton virker fortsatt som en desperat etterslenger på cardet.

«Team Johnny just became AAAAAWEEESOOOOOOOME»
Det har vært en ledig plass på hver av GM-lagene, men nå var det på tide å få på plass den endelige line-up’en. I utgangspunktet skulle dette være en kamp mellom de to kapteinene David Otunga og Santino Marella. Jeg digger hvordan Otunga har rappa jakke-gimmicken til Wade Barrett. Det kommer neppe til å gå upåktet hen når engelskmannen er tilbake. Michael Cole skrøt av at han var utpekt til offisiell kommentator for Team Johnny, mens Vickie Guerrero er flaggbærer for de røde. Hornswoggle er som kjent maskott (og flaggbærer) for de blå. Bare smak på det, det er styrkeforholdene til lagene oppsummert i to individ. Lagene har nå fått matchende T-skjorter og staffasje i beste Bragging-rights stil. Det fungerer!

Et godt gammel tjuvtriks kjent fra skolegårder over det ganske land. (Bilde: WWE)

Selve kampen var forglemmelig. Etter litt tull og tøys treffer Santino en cobra på Otunga og vinner. Så blir det ber baluba i ringen, Teddy Long dytter John Laurinaitis overrende, han brysker seg mot Teddy, uten å innse at Santino lader sokken bak ryggen hans. Men i det han snur seg fanges Marella i en skull crushing finale. The Miz redder dagen, og som tak utnevner Laurinaitis ham til siste mann på Team Teddy Johnny. (Laurinaitis sin forsnakkelse, ikke min. Jeg lurer på hvor mange av gullkornene hans som egentlig er uplanlagt.)

Diverse divaer

Eve tar en svingom med Kelly (Bilde: WWE)

Jammen hadde de ikke satt av litt tid til divaene også. Det ble kjent at Maria Menounos pådro seg en ribbensbrist under trening til den amerikanske utgaven av «skal vi danse». Men hun lar seg neppe stanse av det. Hun eren legitim wrestlingfan, og ofrer nok en god del for sjansen til såpass med publisitet og sikkert en helt grei sjekk i posten fra WWE. Dessuten har hun jo gått kamper mot Beth Phoenix to ganger før, i 2009.

Beth var kun ringside nå, for å støtte Eve som skulle møte Kelly Kelly. WWE er forsiktig med å bruke Beth for mye på TV, siden det er begrenset hvor mange gansker hun man squashe face-divaene. En ting ble veldig tydelig. Eve har skjerpet seg, og er nå mye bedre i ringen en Kelly som har stått på stedet hvil siden ECW-dagene. Eve er rikytignok ikke så god at hun kan redde denne kampen. Så for å parafrasere den franske generale Pierre Bosquets utsagen om den skjebnesvangre charge of the light brigade «C’est magnifique, mais ce n’est pas le wrestling.» Kelly tok litt overraskende seieren her etter at Eve bommet med en moonsault fra topprepet..

Houston, we have a problem! (Bilde: WWE)

Skal vi bruke den samme målepinnen betyr det heel-seier på Wrestlemania. Litt uvanlig om en kjendis-wrestler taper, men på den andre siden kan det bety at de planlegger en oppfølger på en PPV til sommeren. For de som er veldig skeptiske, så er Maria Menounos en minst like gode wrestler som Kelly Kelly, så jeg tror det blir helt greit listefyll i 5-6 minutter på ‘Mania. (Tross alt klarte de å få akseptable spots ut av Snooki i fjor, og hun er jo 1,40 cm med herpes og alkoholskader.)

Punk angry, Punk SMASH!
Det var Christians første kamp siden november, og motstander var mesteren sjæl: CM Punk. Men først sørget Chris Jericho for å kaste mer bensin på bålet. Etter å ha presentert de to første brikkene i Punks dysfunksjonelle familie, innrømmet han nå at han etter lang tids leting ikke hadde klart å grave frem noe drit på mamma Punk. Derimot hadde han oppdaget at Punk må ha blitt unnfanget før foreldree giftet seg, med andre ord: En vaskeekte bastard. Christian kan trygt stryke Jericho av julekortlista i år. For det var Christian den innstengte aggresjonen til Punk gikk ut over. Det var god gammeldags grisebank utenfor ringen, og kampen ble teknisk sett aldri startet. Til slutt klarte 4 dommere å få skilt WWE-mesteren fra den ufrivillige punchingbagen. Etter en reklamepause fikk vi den dystre meldingen fra Cole og Lawler som ahdde tatt på seg de alvorlige ansiktene sine. Christian var igjen skadet og måtte trekke seg fra Team Johnny på WM.

Var det her noen hadde bestilt en bevisstløs canadier? (Bilde: WWE)

I virkeligheten var neppe Christian fit for fight i utgangspunktet, men på denne måten har de nå skapt en løs kanon som både kan brukes i GM kampen, eller for å ødelegge for Punk på ‘Mania. Samtidig har man unngått at Laurinaitis må bryte løftet sitt om å gi Christian one more match etter WM.

Jurassic Park
Funkasauren er tilbake. Brodus Clay skulle herje med Curt Hawkins. Lawler viste sin begynnende altzheimer igjen og kalte ham Curtis Hawkins. (Johnny Curtis er på NXT, Jerry. Det er showet med gule ringtau som ingen ser på, vettu.) Cole nevnte noe umotivert at Hawkins er tidligere tag-team mester, og derfor ikke må undervurderes. Hvem prøver han å lure? Dette lukter zucchini lang vei. Hawkins var faktisk den første Brodus knuste etter han kom tilbake. Denne gangen fikk Hawkins faktisk inn noe offensivt før han ble klemt flat. Eneste vi egentlig kan si om det her er at Brodus sikkert vinner en dark match i Miami, og at Michael Cole har 0 peiling på dinosaurer. (Han forveksler konsekvent velociraptorer eller hva nå Brodus mimer i introen sin, med pterodactyler, altså flyveøgler.)

Seriøs Cole, ser det her flyvedyktig ut? (Bilde: WWE)

Hmm, okay, I stand corrected... (Bilde: WWE)

Ingenting er så gøy som å verbe nye ord.
Big Show skulle til pers mot en av de nåværende tag team mestrene; Primo. (Som ikke har en kamp på WM, så mye betyr de titlene om dagen.) Det ble overkjørsel, og for sikkerhets skyld knuste han Epico etterpå. En meningsløs forestilling, helt til Cody Rhodes visste sitt blide åsyn og reddet segmentet. Det var som vanlig ingen ende på hvor fornøyd han er med seg selv. Det er en bra vinkling at han påpeker hvor farlig Big Show er… 364 dager av året. Jo mer respekt han viser, jo større blir effekten av rubben når han presumptivt går over på Mania. Poenget hans denne gangen var at etter 1. april kommer Big SHow til å være ensbetydende med å mislykkes når det virkelig gjelder, «Jeg har lest mye så jeg håper jeg ikke bigshower eksamen.»

Det var like før en hoppende Rosa Mendes i stroppeløs korsett gjorde kampen ca 1000% mer underholdende. (Bilde: WWE)

…i mens, backstage
Bella-tvillingene krangler, siden de heier på hvert sitt lag i GM-kampen, Zack Ryder dukker opp, og tramper i salaten når han skal fornærme den av tvillingene som holder med Laurinaitis. Så kommer Eve, og beviser at hun er en drivende dyktig luremus. Fryktelig unødvendig segnment, bortsett fra at vi i bakgrunnen kan se Drew McIntyre i ivrig passiar med en dresskledd herre… Det hele toner over i en promovideo for Lord Tensai, eller Prince Albert, som han het sist han var i WWE.

Josh Mathews skal intervjue CM Punk, men før han rekker å komme med sine sedvanlige ufølsomme og/eller ondskapsfulle sprørsmål, så gnistrer straight edgeren til. Det han klart å skape skikkelig temperatur omkring denne tittelkampen også, veldig godt jobbet. (blant andre nyheter om Punk: Han har kjedet seg og bestemt seg for å legge om til en veganerdiett og ett annet treningsregime, hva er sannsynligheten for at han kommer til å terge Daniel Bryan med det etterhvert montro? Dessuten leser han Batman-trade-paperbacker mens han er på reisefot. Hva får man ikke vite på Twitter.) Det var forresten en morsom liten sak sist, når Bryan og AJ var ringside, og Punk mimet ett «call me» tegn til AJ mens han kontrollerte kampen. CM Punk er berømt/beryktet som en player uten like blant divaene opp i gjennom karrieren. Heldigvis har han et litt bedre forhold til prevensjon en gode gamle Naitch, så han bør slippe å måtte wrestle til han er 6+ for å dekke barnebidragene…

Can you dig it, Sucka?
Mark Henry mot Great Khali, En ustoppeklig kraft mot et ubeveglig mål. Men først får vi vite at siden Christian er skadet, så har Drew McIntyre blitt tatt inn i varmen. Det kan jeg like, han fortjener å kunne spise kirsebær med de store nå! Siden Mark Henry har funnet igjen mojoen sin, så ble dette like spennende som en førsterundekamp i fotball-cupen. Henry hadde få problemer med å ekspedere den digre inderen, og så kastet Laurinaits likegodt sine rival inn til den olme kjempen.

Resten av Team Johnny kom ut og dannet et vegg for stoppe team Teddys forsøk på å redde sjefen. (Bilde: WWE)

Det blir en brwal i beste TNA-stil, der alle famler rundt på gulvet foran ringen mens Mark Henry skuler på Teddy, som en mannevond grizzly. Kofi Kingston kommer seg riktig nok inn i ringen.

Fordi han ikke har satt seg inn i hvordan gravitasjonskraften fungerer velger han ofte å se bort fra den. (Bilde: WWE)

Men han må spise en world strongest slam for umaken. Da kommen Booker «5 time, 5 time, 5 time WCW Champion!» T til unnsetning. Han redder Teddy fra en prematur innlemmelse i The Hall of Pain, og blir derfor sistemann inn på Team Teddy. Det er virkelig foruroligende at en pensjonert wrestler som nå er ekspertkommentator er en av de mest fryktinngytende medlemmene av dette laget. Jeg gjetter på at det er The Miz som får æren av å ta pinseieren på Wrestlemania, siden det hadde kledd hele oppkjøringen, og ville gitt ham mye fint promomateriale å jobbe med.

Perlevenner
Avslutningen på showet var en promoduell mellom John Cena og The Rock. Kort oppsummert: The Rock vil slå Cena, så han kan skryte av å ha slått Hulk Hogan, Steve Austin og John Cena, de tre store som var frontfigur for hver sin æra. Cena derimot sier han må vinne, siden det er han som aldri skal svikte, og skal møte fansen hver eneste dag, med Dwayne rømmer tilbake til Hollywood. De var mer intensitet denne gangen, og det virker som om de har lagt vekk silkehanskene og all ironisk distanse.

Næmmen åååh så morsk! (Bilde: WWE)

Det beste poenget var Cena sitt, når han påpekte at uansett hvor mange som hatet ham og synes han suger, de vet, som han vet, at han alltid vinner. Det var en fiffig måte å adressere all kritikken mot at han bookes som en uovervinnelig supermann. Det er forfriskende at han har lagt av seg en ukledelig underdog-strategi. Han bookes sterkt, og er ikke lenger sjangerblind for det, men anerkjenner det i kayfabe også. Nice vending. En ting jeg derimot er mer lunken for er at WWE sensurere bort banning, sist fra CM Punk, nå fra disse to. Det er et Live-show, så enten må de skrive promoer som unngår det, eller la det fare. Alternativt må de gi et millisekund forsinkelse, så det virker som det er noen i kontrollrommet som kaster seg over en mute-knapp når det skjer, eller la kommentatorene påpeke at de sender med 30 sekunders forsinkelse eller noe slik.

Alt i alt et klassisk oppkjøringsshow, der kampenes kvalitet var langt underordret fremdriften i storylinene. Personlig synes jeg årets feider er mye bedre booket enn tilfellet var i fjor, så det kan bli 4 interessante timer med «showcase of the immortals» som start på påska!

Team Johnny mot røkla! (Bilde: WWE)


Avstemning
Denne ukens poll er rett og slett: