H#1:AD – Peepshow, jerikloner og kjoler som satt bedre på mannekengen


Atter en gang bringer jeg velartikulerte synspunkt, presise observasjoner og en dæsh pisspreik, i kledd paljetter, fyrverkeri og stereotypisk slang som er 5 år over dato. Med andre ord som en klassisk Randy Savage-promo. Dette er Smackdown!

Peeping Teddy
Showet starter med en gammel kjenning. Christian, eller «Khrezzien» som Teddy Long ville sagt, er tilbake etter 4 måneder på sidelinjen med diverse skader. The Peep Show dreier seg naturligvis om kampen mellom Team Teddy og Team Johnny på Wrestlemania. Gjestene hans er derfor John Laurinaitis (med David Otunga på slep) og Teddy Long (med Aksana på slep).

Jeg føler Teddy vant her (Bilde: WWE)

Christian minner om at han er en tofaldig verdensmester og han vil at de to GMene skal presentere sine beste argumenter for hvorfor han burde joine deres side. Teddy vil ikke være med på leken, så han bruser seg opp så godt han kan. Laurinaitis derimot, lover på stående fot Christian «One. More. Match.» om han overtar styringen. Det beste sitat hans var likevel: «It would be an honor for you to be on my team at Wrestlemania.»

Christian velger derfor å slå sine pjalter i lag med Mr Excitement, og Teddy tar hevn ved å booke Christian i en match med en gang. Lite vet han at Christian har med lapp fra mamma legen og derfor ikke er klarert for kamp. (Laurinaitis opplyser oss på kommentatorplass litt senere at Christian dessverre lider av en inngrodd tånegl og derfor ikke kan wrestle i dag. Var den en improvisering? I alle fall var det morsomt.) Men siden når har egentlig Teddy brydd seg om medisinske erklæringer, det var jo nettopp slik hele bråket med Christian begynte?

Teddy velger derfor å ta ut aggresjonen sin mot Otunga i stedet. Overraskelseskamp mot Kofi Kingston. Ekstra bonuspoeng til Santino som kom ut sammen med Kofi, når han krøket seg forskrekket sammen når pyroen til ghaneseren gikk av.

Dette er forklaringen på hvorfor så mange wrestlere kommer i fullt ring gear selv om de kun skal kutte en promo.. så slipper de å wrestle i dressbukser og pensko selv om en mercurial GM skule finne på noen tjuvtriks. (Bilde: WWE)

Dressbuksa til Otunga spjæret i baken etter ca 15 sekund. Han klarte likevel å henge med en god stund, før det etter mye innblanding fra utsiden, smalt med en Trouble in Paradise og 1-2-3. Vi fikk vite at Kofi Kingston (Og R-Truth) er klare for Team Teddy. Det betyr nok at det ikke blir noen tag-team tittelkamp på Wrestlemania.

Jeg har egentlig ikke noe i mot at WWE gir 12 utøver en stor PVV-payday, når de ikke ellers ville kvalifisert for cardet. Jeg hadde likevel heller sett en MITB-kamp, men Big Show ødela den sjansen. MITBavlysningen er nemlig en del av det jeg kaller «Barrett-effekten». Ringvirkninger av skaden hans, som visste seg mer alvorlig enn først antatt. Han er neppe tilbake før på sensommeren, og dermed må WWE booke om storylines over hele linjen siden han mest sannsynlig var tiltenkt en MITB-seier og en større feide over en av de store titlene.

Verdens verste motivator

Jeg finner ingen feil her, mulig Bryan trenger nye linser? (Bilde: WWE)

En ting jeg ikke har likt med AJs deltagelse i Daniel Bryans storyline har vært at det holdt henne borte fra ringen. Det virker som WWE har hørt bønnene mine. Først hadde man et lite backstagesegment der Bryan hadde kjøpt en kjole til AJ, en kjole han erklærte litt skuffet at så bedre ut på mannekengen i butikken. Noen har tolket det som at han klaget på rompa hennes, men det er ganske tydelig at det er forpartiet som ikke helt sitter. AJ er nemlig silikonfri, og som de fleste jenter i 50-kilosklassen er hun mer «perky» enn barmfager. Betyr det at AJ vil begynne å wrestle med vatt i sportsBHn? Uansett kunne Bryan opplyse at han hadde trukket i noen tråder og skulle sørge for at AJ snart fikk en tittelkamp om Diva-tittelen, og skulle ha en kamp i kveld. Yay! De avsluttet med litt kraftig klining, men når AJ gikk tilbake for å skifte til ringgear tørket Bryan seg om munnen med et ansiktsuttrykk som tydet på at AJ trenger en breathmint…

Segmentet klarte og å forklare hvorfor Bryan jatter med AJ enda han åpenbart ikke er forelsket: Han nevnte Randy Savage og Miss Elizabeth, og HHH og Stephanie McMahon hadde vært klassiske par i WWE. AJ skal bli hans armcandy, slik mange store mestere har hatt.

Har jeg nevnt at jeg liker de nye draktene til Bella-tvillingene før? OK, jeg har det ja... (Bilde: WWE)

Kampen var mot Nikki Bella, og ble severdig på grunn av Bryans hemningsløse cheerleading ringside. Han klarte og å varsle dommeren når tvillingene forsøkte seg på Twin Magic, så AJ tok hjem seieren. Det var ikke en bra kamp, men den var underholdende og fortalte en historie. Enda bedre ble det selvsagt nåR Bryan tok all ære for seieren og jublet fra ringhjørnene som om det var han som hadde vunnet. Det er en morsom dynamikk mellom Aj som åpenbart fortsatt er face, og Bryan som er så heel som han kan få blitt uten å sparke en hvalp til ringen hver gang han skal ha kamp.

Cody – Giantkiller
Skal WWE klare å gjøre Int’Con-kampen på WM spennede så holder det ikke kun å vise frem hvor ubrukelig Big Show har vært i singelkamper historisk sett på denne PPVen. De må og elevere Cody Rhodes til en troverdig trussel. Uheldigvis betød det ringtid for «The Punjabi Nightmare» Khali. Det er tilgitt når sluttresultatet er et susende spark i tinningen til kjempen, og en sterk seier for den regjerende mesteren.

Strak vrist, hemmeligheten ligger i tilslaget på ballen hodet (Bilde: WWE)

At Cole kaller det «a huge upset» er likevel i overkant. Khalis win/loss-statistikk har ikke vært så imponerende etter at han kom tilbake.

Psyko-patos
Randy Orton og Kane skal ha en kamp på Wrestlemania! Visste du det sier du? Men det ble jo først bestemt nå på SmackDown? Det virker som om de har gravd dypt i arkivet for å finne en plausibel grunn til at Orton og Kane har utvekslet upassende finishers på hverandre de siste ukene. De fant noe: 22 juli 2011 hadde de en kamp, der Kane tapte, men likevel takket Randy Orton for kampen med et håndtrykk etterpå. Kane ser på det som kroneksempelet på hvor menneskelig og svak han var blitt, derfor må han nå utslette Randy Orton, for å komme i ekvilibrium igjen. M’kay, jeg sa ikke at det de fant var særlig bra, sa jeg vel? Det eneste som slo meg var at de bygget det opp som om det skulle være en «loser leaves WWE»-kamp. Rett nok er det Randy «Legendkiller» Orton det er snakk om, men jeg frykter at det kan være snakk om en lumsk skade Orton sliter med, så de trenger han av skjermen for en lengre periode.

Drew McPunchingball

Mamma, hører du også småfuglene kvitre? (Bilde: WWE)

John Laurinaitis signerte Drew McIntyre til en ettårskontrakt uten klausuler som kan oppheve den underveis. Med andre ord, skotten behøver ikke frykte å bli «Future Endeavoured» med det første. Er det Barrett-effekten som viser seg igjen? Drew og Wade har mange likheter, så det kan tenkes han skal arve en storyline tiltenkt det engelske artilleriet. Teddy «Respect me or I will fuck up your career, playa» Long hadde booket McIntyre mot Big Show. Dermed ble det et nytt smertefullt tap for McIntyre, og jeg vil tro det bereder grunnen for at han havner på Team Johnny innen Wrestlemania.

Yoshi Tatsu? Når ble dette en NXT-sending

Henry satser på en ny OL-deltagelse. Denne gangen i japanerstøt, siden kulestøt er så gammeldags. (Bilde: WWE)

Del tre av Barrett-effekten er at Mark Henry bookes som et monster igjen. Yoshi Tatsu viste mye mot, men lite annet. Droppet den funky Kabuki-halvmaskemkeupen har han og. Cucurbita maxima! Skuffende at vi ikke fikk med oss Yoshis intromusikk, J-Pop Drop, så her er Titantron-introen hans.

Pipe bomb
Chris Jericho startet med en herlig promo for å pøse mer bensin på bålet. Han la ut om hvordan han ikke angret et ord av det han sa til CM Punk, at han er hellig overbevist om at Punk kommer til å bukke under for sin medfødte alkoholisme når han taper på Wrestlemania. Han gjorde narr av Punk og av publikums hyllest til mesteren. Utmerked måte å skru opp temperaturen i feiden på. Det er ingen som kan spille like utstudert drittsekk som Winnipegs store sønn når han går inn for det.

Best in the world at what I do, baby! (Bilde: WWE)

CM Punk er ikke en face det alltid er lett å like. Han er arrogant, frekk, selvgod, obsternasig og tenderer til å preke, selv i face-modus. Dermed trenger man å legge til rette for at man kan se bak den tøffe fasaden, og ikke minst, la det han sier få en kontekst. Det er nettopp det Jerichos ufinheter gjør. Det er også smart booking at Punk ikke bare repliserer med en flåsete replikk tilbake, men spiller såret og trist, mer enn sint eller oppgitt. Mange misliker en punk som Punk, men absolutt alle misliker en mobber… Well played.

Jerichos motstander var «Det store hvite håpet»: Sheamus som har vært uovervinnelig lenge nå. Om han ikke viser svakheter snart, hvordan kan Daniel Bryan ha en sjanse i tittelkampen? Løsningen sier seg selv: La Bryan koste Sheamus noen seire, så det blir mer personlig! Midtveis i kampen kom nemlig Bryan med AJ på slep, og satte seg for å se kampen. (Aj måtte stå. Kunne ikke Booker T funnet frem en av de utallige klappstolene som alltid står ringside innen rekkevidde for wrestlere som lar trenger et internasjonalt objekt?)

Eneste som mangler her er en skuldermassasje (Bilde: WWE)

Jericho og Sheamus var lenge jevngode, men til slutt fikk Jericho kastet ham ut av ringen. Mens han selv distraherte dommeren satte Bryan inn nådestøtet med et drop kick til en svimeslått Sheamus. Det skal sies at iren litt tidligere i kampen hadde forsøkt å bruke Jericho som et angrepsvåpen mot Bryan. Jericho winner på count-out, noe som tjener til alles fordel. Sheamus blir beskyttet, Jericho for momentum i sin ferd mot WWE-titelkampen, og Bryan sikret at det blir mer personlig mellom han og Sheamus.

Shemaus bør her virkelig håpe at Chris har kontroll på lukkemuskelen(Bilde: WWE)

Avstemning
Forrige helg spurte jeg hvilken kamp som blir høydepunktet under årets Wrestlemania. 35 % mente det ble oppgjøret mellom CM Punk og Chris Jericho, mens 31 % ser frem til å se The Rock i ringen igjen, mot John Cena. For en gangs skyld er jeg såre enig med dere. Jeg tror dette blir to minneverdige kamper.

Men vi skal ikke glemme resten av cardet, så jeg lurer på hvem som blir ny GM for begge brand etter 1. april