H#1:AD – Blodutredelser, alkoholisme og nidviserMandagens RAW var en sending der det var storylines, ikke wrestlingkamper som stod i fokus. Med andre ord, alt er som det skal snaut to uker før Wrestlemania.

Denne gangen skal jeg forsøke å være relativt kronologisk og utførlig denne gangen, siden det var mange små viderverdigheter som fortjener litt oppmerksomhet. Men play-by-play av kampene orker jeg ikke. Last ned showet eller se det på youtube!

Doctor of Thuganomics
Showet starter med del en av dagens «battle» mellom Rap og Rock. Vestens hviteste gangster starter ballet, og det er old skool Cena som har hentet frem det gamle gearet sitt.

Det virker! Nå følte jeg for å ta deg mye mer seriøst John (Bilde: WWE)

Han leker seg gjennom ymse fornærmelser uten å bli for TV14 i presentasjonen. En OK start, og det minner om gode gamle bråkebøtta Cena. En dreining de godt kan dra videre, han var mer underholdende enn signalfarge-supermann.

Ouch, that’s gonna leave a mark
Dolph Ziggler skal igjen forsøke å overliste WWEs heldige hooligan. Oddsen for at han klarer det er ikke skyhøy. Oddsen for at han kommer til å se fantastisk ut mens han taper er derimot 1:1. Jeg har også blitt fortrolig med den nye intromusikken hans nå, mulig jeg innbilder meg det, men jeg tror de har økt tempoet på den bittelitt. Underveis i kampen klipper de inn til Josh som er i en sky box med Daniel Bryan og AJ. Josh «You were only champ for 45 seconds Big Show, that’s a record, how does that feel?» Mathews er som like fintfølende som alltid, og konfronterer Bryan med at fans synes han var uhøflig mot AJ sist. Da surner mesteren, og AJ tar ham i forsvar.

Stockholmsyndromet har fått ett nytt ansikt (Bilde: WWE)

AJ minner meg mer og mer om Chelsea i TNA når hun var valet for Nigel McGuinness. Beste beskrivelsen er oppgitt-skremt-betatt. Om ikke annet så gir det henne TV-tid, og dermed mer penger i kassa. På den andre siden er det litt forsmedelig at en av de teknisk sett dyktigste diavene er opptatt i en slik rolle. Bestevenninna Kaitlyn er kanskje bare på NXT, men der får hun i det minste mye ringerfaring, og får bygge en personlighet. (Selv om det kun er blodfans og gærninger som ser på NXT…)

Mens vi var i sky boxen har ryggen til Sheamus utviklet en fin faksimile av det polske flagget.

Selv om Sheamus er hvitere...

Den strålende blodutredelsen er resultat av en skikkelig smell inn i kommentatorbordet rett før avbruddet. Tydelig at timingen ikke var på stell når de brawlet ringside.

2 sekunder senere smeller det og en skremt Little Naitch må sjekke at Sheamus kom fra det med helsa nogenlunde i behold (Bilde: WWE)

Det var også et par andre eksempler underveis på at de to ikke var helt samstemt. Nå er Sheamus sterk nok til å dødløfte Ziggler rundt som en raggdukke, og Ziggler selger enhver kroppskontakt som en gelefylt pingpong ball, så det ser bra ut uansett. Det overrasker ingen at Sheamus til slutt går lei, og planter støvelen i fjeset på mr Showoff. Han ville sikkert inn backstage og få is på ryggen.

Forresten en ting som har irritert meg: Zigglers motto er «Det er ikke skryt om du kan backe det opp.» Men det er det jo, det skaper ikke falske forhåpninger, men det er fortsatt skryt. De har visst ikke ex.phil. på Kent State University.

My show, my rules

David: Planking - du gjør det FEIL! (Bilde: WWE)

Nytt kapittel i framhaldssoga om GMene. Laurinaitis hadde kommet ringside, og planen var en mixed-tag team match, med Santino Marella og Aksana mot David Otunga og… eh, tydligvis kom ikke Laurinaitis på noen heel-divaer han turde satse på, så han endret stipulasjonen til en handicap-match og hentet frem Mark Henry i stedet. Marella så noe misfornøyd ut. Riktignok dukket Teddy Long opp, men kun for å hente Aksana, assistenten sin overlot han til sin egen skjebne. Han stolte vel ikke på at Laurinaitis ikke hadde fler skitne knep på lur. Det ble forresten offisielt at det er Santino Marella og David Otunga som blir lagkaptein på de to 6-mannslagene som skal gjøre opp om hvem som blir GM for begge show etter Wrestlemania.

Mark Henry ja: Han har funnet igjen mojoen, så det ble 2 minutter med skyggeboksing mellom advokaten og akrobaten, før Henry gikk lei, tagget seg selv inn og knuste Santino på tre grep.

Squash gitt!

Da de to fortsatte å herje med Santino etter bjella ringte kom første Kofi Kingston og så R-Truth for å redde US mesteren fra varige men. En World Strongest Slam og en Hva-faen-Otunga-kaller-finisheren-sin-for-tiden senere og Laurinaitis kan heve armene på sin lagkaptein, og det første teammedlemmet på Team Laurinaitis.

Every dog has his day
De fleste er enige om at The Miz er i det beryktede hundehuset, enten det er på grunn av glippen med R-Truth, eller dårlige salgstall på PPVer der han har vært i main event. Men det er et hundehus med privilegier, han har blant annet vært gjestestjerne på en episode av den amerikanske serien Psych (som går å samme kabelnettverk som RAW, USA.) De visste dermed en video fra innspillingen og minnet samtidig om hvilke referanser The Miz faktisk har.

Etter denne videoen klippet de over til en video fra Bellatvillingene og Alicia Fox opptreden på et showet Extra ledet av Maria Menounos. (Tenk Norge i dag med Dorthe Skappel. Ja bortsett fra at Menounos faktisk har gått noen showkamper for WWE og slett ikke gjorde skam på seg.) WWE er alltid barnslig stolte når noen av stjernene deres har opptredener i main-stream media. Nesten søtt å se på!

Kjærleik gjør blind
Fortsatt backstage ser vi den elskelige dotten Zach Ryder som godsnakker med Eve. Siden han fikk smake tungetango sist, så er han villig til å tilgi det meste.

For å komme ned i disse buksene er vel de fleste villige til å tilgi både det ene og det andre...

Eve sender som vanlig blandete signaler, og sier at hun ikke egentlig er så keen på en kjæreste, en pulevenn derimot… Så hvorfor ikke spise middag etter showet?

Beth Phoenix dukker opp, og komplimentere Eve for måten hun snurre Zach rundt lillefingeren, før hun klager over at det ikke var hun som ble invitert på Extra. Hun sier hun må ta en alvorsprat med programlederen. (Er det en ny plan for å finne noe å bruke divaene til på Wrestlemania?) Og så påpeker hun at hun sikkert og kunne lekt med Ryder om hun ville. Det skal Eve ha seg frabedt, så er det enten kreativ som har angret på heel-turnet, eller er det som jeg håper, at de vil gi henne litt mer dybde. Jeg tror hun blir mer interessant om hun både er en manipulativ bitch, og samtidig har en liten svakhet for sin store beundrer. Det er lov å håpe, siden dette er en storyline som såpeopera-forfatterne til WWE kreativ har ansvar for. Fansen har sikkert og fått med seg at Eve samarbeider med Mick Foley om en pengeinnsamlig nå i forkant av Wrestlemania, så å la henne fremstå litt mer tweeneraktig er ikke dumt.

Funkasauren er tilbake!
…den heldige motstanderen var Jinder Mahal.

Nei se, enda en squash gitt?

Taker/HBK del 2 (3? – 4? – 10?!)
Blandt de blinde er den skjeløyde konge, men HBK har tatt en pause fra kongegjerningen, og tatt turen for å prate med Taker. Er det fler enn meg som har inntrykk av at de her har booket en feide baert på en kasert storyline fra Glee eller Gossip girl eller noe sånn? «Han sa du sa at jeg sa…og det er ikke sant, fordi det jeg sa at du sa, men da sa han…» og så videre.

HBKs viktigste poeng var at han nå var en posisjon til endelig være den som sikrer at streaken brytes, (fair enough). Dessuten skapte han tvil om utsagnet om at han vet hvem som vinner kampen på Wrestlemania var myntet på HHH eller Taker. Dødgraveren derimot startet sterkt med å snakke om det som skulle skje 21. april. Mmmm’kay? Det er kanskje ikke så enkelt for en zombifisert druide og personifikasjon av døden å holde styr på menneskelige kalendre, men jeg håper Michelle hvisker ham i øret at kampen er 1. april, så vi slipper en no-show. Så fastslo han at så lenge kampen var ren, «Pure» så kunne han akseptere ett tap, men om HBK prøvde seg på noe… «I can end an era. I can end you.» Bra trussel. Og så kom han med noen floskler om skjebnen, «Destiny».

What. The. Fuck?

På vei ut så møtte HBK HHH på rampen, de vekslet ett ikke alt for vennlig blikk. Før HHH snur seg mot ringen, og gir Taker et klassisk D-generation X crotch chop. Alt i alt en bedre promo enn sist. WWE har klart å få frem hvor viktig kampen er for alle de involverte, og at HBK fortsatt er trygt plassert på gjerdet med tanke på hvem, om noen, han vil favoritisere.

I’m The Miz, and I’m…. DESPERATE
Før funkasauren fikk vi enda et backstage segment. The Miz prøver å overtale Laurinaitis til å ta ham med på laget sitt på Wrestlemania. I motsetning til Teddy «Jeg bruker jobberen Ezekiel Jackson som mitt hemmelige våpen» Long, stiller Big Johnny hardere krav. Men når Miz introduserer James Roday, hovedrolleinnhaveren i serien han hadde gjesteopptreden i, lar Laurinaitis seg overtale til å gi ham en sjanse. (Fantatisk replikk fra Roday: «I’m a big fan of your height!») Miz må bare vinne neste kamp.. mot CM Punk! Roday skal få være gjeste-ring-announcer. (I de gamle onde dager, pre-Laurinaitis, hadde han vel vært kalt «gjeste-GM» eller noe slik tull.)

Roday gjør en glimrende jobb han, og er tydligvis ganske gira. Når han introduserer The Miz som «The most must-see, most evenly tannet, most exquisitly manscaped superstar in the WWE» må jeg bare flire litt. Vi er i Cleveland, hjembyen til The Miz, så ikke like voldsom buing som vanlig. (På house-shows i USA er han faktisk etter sigende den som drar jevnest høy heat. Enda en grunn til at han ikke dyttes alt for langt ned i hierarkiet.) Punk får som vanlig en stående jubel når han kommer. Det klippes backstage, der Jericho følger kampen på TVskjerm. Hvorfor i alle dager blinker ikke jakka hans? Det hadde gjort den scenen komplett!

En ganske jevn kamp, med flere turnovers. Punk har aldri vært booket som en spesielt uovervinnelig mester, og som vanlig er Miz booket mer som en med stadig stang-ut enn en kasteball. Til slutt må han likevel tappe ut til en Anaconda Vice.

...et grep som også brukes i MMA, med andre ord: Det gjør alvorlig vondt (Bilde: WWE)

Roday må med vesentlig mindre entusiasme utrope Punk til vinner.

Jeg tror de kan spinne videre på The Miz jakt på en plass i Wrestlemania oppsettet. Det er en mangel på ledige face’er til Longs lang, så kanskje The Miz smigrer seg inn som en nødløsning der. Han har alltid vært fremstilt som prinsippfast, med sin helt egen form for æresfølelse. (Når han feidet med Lawler i fjor vinter og Lawlers mor døde plutselig, kondolerte The Miz direkte til Lawler i en promo på neste show, for eksempel.) Selvsagt vil han sette alt inn på å vise seg frem og ikke være særlig til teamplayer, så det behøver ikke bety et varig face-turn. (Jeg forventer at Team Long taper tross alt.) Men WWE kunne samtidig fått en føling på om publikum ville akseptert å skulle heie på ham som face. Tidligere har de visst en viss tendens når The Miz har herjet som verst i promoene sine.

Straight Edge
Rett etter kampen kommer Jericho på Titantronen og avslører at han har funnet CM Punks mørke hemmelighet, faren til Punk var alkoholiker, det er derfor Punk har avsverget alle rusmidler, fordi han vet han har den samme avhengigheten. (Time out: Så vidt jeg vet er det ikke legit at Punk har en alkoholisert far, men han har sagt i intervjuer at han har erfaring med problemene alkohol kan skape, og det er en av grunnene til at han har valgt å avstå fra alle rusmidler. Forøvrig er det et visst forskningsbasert belegg for at avhengigheter kan gå i arv, siden kjemien i hjernen, og hvor følsommer reseptorene er for ulike stimuli spiller en ganske stor rolle for utviklingen av avhengighetsmønstre.)
Poenget er i hvertfall at Jericho er en sleip jækel som bruker alle midler for å destabilisere mesteren, og få et psykisk overtakm før kampen på Wrestlemania. Haan avslutter med å si at det er Punks «Destiny» å tape på Wrestlemania, falle for fristelsene og bukke under for kong alkohol.

Mer ''Destiny''-snakk? Kødder du med meg?!? Her er jeg ute i snaut 2 måneder med skade og plutselig stjeler alle og enhver catchphrasene mine over en lav sko!

American Psycho
Randy Orton mot Jack Swagger var siste kamp før det var tid for «rockekonsert». Kampen var forglemmelig, og kommentatorene brukte mesteparten av tida på å referere opptakten til feiden mellom Kane og Orton. WWE-kreativ når selv KOMMENTATORENE påpeker at en feide er KOMPLETT ULOGISK har dere ikke akkurat gjort dere fortjent til lønna!

Upsidaisy... (Bilde: WWE)

Superplex fra topprepet! (Bilde: WWE)

Dessuten: Når en av de største stjerne deres har en skadehistorikk lang som et vondt år, og nylig er tilbake etter en nakkeskade og en hjernerystelse er kanskje ikke det å booke superplexer i en 5 minutters TV kamp den beste strategien fremover?

Ikke ta med The Rock på nach
Avslutningen på showet var The Rocks «konsert». Han er mye mer avslappet når han kan ha cue cards, og siden han skulle klimper på gitar og synge nidviser om Cena, så var det lett å kamuflere. Det betyr en mye bedre promo. Ja selvsagt var det barnslig. Men når han slenger om seg med cheesy homsevitser, frekkiser, en kjærlighetserklæring til Cenas mamma og minner om at Cena a) tungekysset Eve og b) er gift, noe som må bety c) skilsmisse er neste post på programmet.

Trenger Cena juridisk hjelp i den forbindelse: If you have a twitter-account, you have a lawyer! (Bilde: WWE)

Det er lite nytt de kommer med, men det er i og for seg ikke så farlig. Til syvende og sist er det en klæsj mellom to personligheter og to æraer som skal skje. I langt større grad en Hell in a Cell kampen mellom Taker og Trips er det denne kampen som avgjør om det er slutten på en æra…

Avstemning
Om du ikke ennå har bestemt deg er det siste sjanse nå: Hvilken Wrestlemania kamp du gleder deg mest til?