H#1:AD – Hevn, flammer og arbeidsledighet


For en gangs skyld skal jeg forsøke å overholde mine egne arbitrærer tidsfrister, før jeg ender opp med no-show statistikk på linje med Hardy-gutta. Siden det har vært en lang jobbehelg, og jeg postet en ugudelig lang post om Ring Ka King i går, så tenker jeg det er like greit å skride til verket.

Mens RAW på mandag var veldig promotung, så var fredagens Smackdown veldig reprisetung. Ikke uventet var det reprise av promoene fra mandag. Spørsmålet mitt da er om WWE egentlig noensinne har sjekket om det er en signifikant andel av seerne som kun ser ett av showene, og i så fall kun Smackdown?

Fordelen med at de rekapitulerte 25 minutter med Cena&Johnson fra RAW var at showet var raskere å se, med flittig bruk av Fast Forward. Greit nok det, så lenge kvaliteten på kampene vi får er bra. Var de det? Se hva jeg synes etter hoppet.

Time to sell, fella!
Sheamus + Dolph Ziggler utviklet seg til en dårligere promo enn forventet. Kanskje fordi det var en veldig oppkonstruert konfrontasjon? Men når Teddy «Jeg booker kamper basert på hvem som er i synsfeltet mitt» Long dukket opp og lot de barke sammen i ringen ble det mer severdig. En ting er at Sheamus er på en seiersrekke som ville fått en 14 år gammel motspiller til å skrike «GAY!! HAX!!1!» og ragequitte om det var et dataspill.

Lite kjent faktum: Sheamus innehar Norsk Kiropraktorforenings æresmedalje i gull. (Bilde: WWE)

En annen, og langt bedre ting, er at Dolph Ziggler virkelig er en #showoff. Jeg mener nå ikke alle de små gimmickene han legger inn, som å stå på hodet når han anlegger en headlock eller ta sit-ups ved den minste pause i kampen. Nei, jeg mener det faktum at han tydligvis har sett samtlige DVDer av HBKs karriere og lært seg å selge alt motstanderen gjør som det var Supermann på PCP han slåss mot. For er det noe som kjennetegner en god kamp er det at utøverene får grep og kast til å se uhorvelig smertefulle og kraftige ut. Det er det som kommer til å sikre Ziggler en lang og god karriere i WWE, han kan gå en kamp mot hvem det skal være og få de til å se ut som en million $. Da er det ikke så farlig at han ennå ikke har noe navn på Fameasseren sin, og har en Sleeper som en av finisherne sine.

Det var forresten et uvanlig tilfelle av kontinuitetsfølelse at Sheamus mimret om hvordan et mesterskapsbelte kan forandre en, og hvilken stor bølle han ble når han holdt WWE-tittelen. Litt mer skeptisk til moralen i historien hans som var at den beste måten å få en bølle til å endre seg er å sparke gørra ut av ham, B A * fella!

Hvorfor elsker dere meg ikke lenger?

Ørefiken, et velbrukt verktøy som finnes i alle heel-divaers sortiment (Bilde: WWE)

Siden Eve har blitt heel har de tydligvis bestemt seg for å vende Natalya face for å sette igang en feide mellom de to. Det tror jeg er helt riktig valg. En dyktig og erfaren wrestler som Nattie Neidhart kan få ut det beste av Eve, på en helt annen måte enn hva Kelly Kelly eller Alicia Fox ville klart. Nattie passer også egentlig best som face spør du meg, med det store gliset og trumpete stoltheten hun oser av. Beth Phoenix er troverdig som en arrogant og selvgod mester med null respekt for konkurrentene sine, mens Natties heel-mimikk blir bare påtatt.

Det var og en fin detalj at Eve fortsatt har den samme Titantronvideoen, intromusikken, ringantrekket og poseringen som da hun var face. Det er jo logisk så lenge hun selv mener hun slett ikke har gjort noe galt eller endret seg. Hun fulgte opp med et svært fortørnede utrykket i fjeset når publikum buet i stedet for å juble. (Selv om jeg mistenker at WWE hjalp til litt med publikumsreaksjonene her slik som de gjorde senere når Daniel Bryan kom inn.)

Det var en typisk kort divakamp, men begge parter fikk inn litt offensivt i det minste. Det er kun to ting som jeg mislikte med dette segmentet. Det ene er Natties små uhell. La henne si hun skiftet proteinshakemerke, og begrav fisinga, please WWE? Det andre er at å sette opp en feide mellom de to frøknene nå, kan bety at de har innsett at Kharma ikke kommer tilbake tidsnok til den ryktede feiden mellom henne og Beth Phoenix, og de derfor trenger en annen divakamp på Wrestlemania.

Lettantennelige damer, særlig hun som lekker gass hele tiden. (Bilde: WWE)

Som man reder ligger man
Cody Rhodes har hatt det moro på Big Shows bekostning i det siste, og plutselig dukket Teddy Long opp. Vi vet jo hva som skjer når han har to wrestlere i synsfeltet samtidig, han får en trang til å matche de mot hverandre! Så nå skal Intercontinentalbeltet forsvares på Wrestlemania for andre gang på 10 år.

Det er glimrende at Cody får leke i Miami, men jeg hadde helst sett en annen motstander. Big Show er i beste fall «Meh…» i verste fall pinlig å se på. Mot Mark Henry var det heldigvis ikke så ille. Henry er, tradisjonen tro glidd ned mot midcard igjen etter at Royal Rumble er overstått. (Det at han ikke deltok har ingenting å si, det er de cicradianske rytmene hans: Farlig på høsten, mer medgjørlig på våren.)

NAV ligger i den retningen Drew

Ingenting sier ''god sjef'' som å si opp medarbeidere sine ved hjelp av forhåndsinnspilte videoklipp (Bilde: WWE via TheJohnReport)

Teddy «Alle dressene mine er XXXXL» Long, gjorde endelig alvor av trusselen om å sparke Drew McIntyre. Det tok bare 9 uker, 9 uker fra Long selv signerte ham! Her snakker vi brannslukking nå som det er blitt hett om GM-posisjonene! Ingen fare for at skotten behøver cashe sjekker fra arbeidskontoret ennå, siden Laurinaitis alt har tweetet at han vil gi Drew en ny sjanse, når GM’ene bytter show neste uke.

YES! YES! YES! YES! YES!
Daniel Bryan går fra høydepunkt til høydepunkt, med AJ som betatt tilskuer. Headeren er tatt fra den fantastiske 5-manns plakaten som var synlig i publikum under kampen. Selv om Bryan brukte alle knep for å lokke først jubel og så buing fra publikumet i hjemstaten, sikret WWE seg med litt playback-buing i introen. (Du kan ofte avsløre det, selv på TV, ved at selve intromusikken virker svakere og mer grøtete når de mikser inn «canned heat» eller «canned pops».) Randy Orton er tilbake fra skade, igjen, og dermed skulle han forsøke å hevne seg på spretten fra Aberdeen, Washington.

Kampen var ikke akkurat spennende, siden ingen av de to «kan» tape på TV nå. Det betyr ikke at den ikke var veldig bra, begge de to i ringen er ekstremt dyktige på å skape flyt og rytme i kampene sine, og jeg kan godt se for meg en fremtidig kamp mellom de to. Selv om jeg tror Orton aldri noensinne ville tappe ut, med mindre Bryan river av ham armen og tapper med det løse lemmet. Det betyr ikke at ikke Bryan kan sparke Orton inn i komaland for et pinfall.

Strak vrist i tilslaget Daniel, så får du riktig skru på musklene du sparker løs. (Bilde: WWE)

Spenningen her lå i hvordan de hadde booket slutten. Slutten var KANE. Trenger man noen logisk forklaring på at han dukket opp til dekket bord og maltrakterte Orton? Niks. Bryan snek til seg en countout-seier og skygget banen. (Uten å tenke på AJ, selvsagt.) Kane vurderte om han skulle gjøre unevnelige ting med henne, men husket tydligvis at WWE i 2012 er PG, og denne storylinen inneholder dermed ikke overdrevne mengder eksplisitt voldtekt.

Det er de som etter denne avslutningen på showet er skråsikre på at det blir Kane og Orton på Wrestlemania. Jeg ser ikke hvem som skulle tjene på den kampen. Orton får ikke noe rub av å slå Kane, og Kane trenger egentlig ikke slå noen i en match for å oppfylle funksjonen sin som WWEs svar på Jason fra Fredag den 13. Dessuten: etter den logikken så burde Kane møte Epico & Primo for Tag team-beltene, siden han kræsjet festen deres på RAW før han maulet Randall Keith på Smackdown.

Partnerbytte
Krigen om GM-posisjonene mellom Long og Laurinatis tar stadig nye vendinger. Teddy, unnskyld, Theodore har jobbet iherdig med å rydde opp i eget kaos, men alt var forjeves når hans stolthet ble tråkket på av David Otunga, og hans svar var å booke Otunga mot The Great Khali. Seriøst Teddy? DET VAR DEN BESTE KAMPEN DU KUNNE TENKE DEG??? Din presenile skoting!

Laurinaitis derimot så ut til å glede seg mye mer enn godt er til å herje med det blå showet. Hans onde plan var nemlig ikke det forutsigbare mottrekket: Å booke Longs løpegutt Santino Marella i en I Quit match mot Mark Henry en semitrailer! Nei, han var mer utspekulert enn som så, og kastet ut ideen Aksana mot Kane, til Otungas nikkende bifall.

''Wat diz talk about me ant cane? Haz Teddy been the naughty boy again?'' (Bilde: WWE)

Håper virkelig Creative tar ballen og løper med den her: Hvor mange virtuelle landminer og snubletråder kan de to konkurrentene rekke å sette opp for hverandre i løpet av en dag?

Jeg lukter mange snodige matchups neste uke!

Avstemning
For å gjenta meg selv fra spesialartikkelen om RKK: Forrige uke spurte jeg hvem som ville vinne WWE-tittelkampen på Wrestlemania. 56% av dere trodde Chris Jericho ville vinne beltet rent, 14 % tror Punk vinner på DQ eller Countout, mens bare 11 % trodde Punk ville vinne clean, like mange som trodde Jericho ville vinne på DQ eller Countout.

Personlig ser jeg ikke noen grunn til å plassere beltet på Jericho nå, siden han nok vil forsvinne en stund for å turnere med bandet sitt. Det betyr ikke at han ikke kan vinne på fusk, eller i det minste ikke lar Punk gå rent over, slik at det ligger en kime til å ta opp feiden igjen senere.