H#1:AD – Promomaraton og maktkamperDet har vært mye besøk på bloggen i dag, siden VG (igjen) syntes jeg var verd en plass som dagens anbefaling på forsiden av nettavisa. Hyggelig det, men 7000 treff kontra 70 på en H#1:AD post. Ja du skjønner hvor jeg vil.

Sist spurte jeg om det var noen innspill på hva jeg burde skrive om, nå som det ennå er 5 uker til Wrestlemania. Et ønske var mer om forholdet mellom ulike wrestlere backstage. Det er i og for seg en god idé som jeg i første omgang vil spille videre på med en post om de ulike bakmennene i «the business». Navn de fleste sikkert har hørt, men sikkert ikke alle kan sette fjes på. Forvent den torsdag’ish

Men la oss gjøre unna ukas RAW, som var usedvanlig promoheavy, slik det sømmer seg når man byger opp mot årets største show.

Noen ganger er det enkle også det beste

Punk mestrer ansiktsuttrykket Intenst sarkastisk overbærende til perfeksjon (Bilde: WWE)

Etter mye virrvarr og omkalfatringer har vi endelig fått Punk vs. Jericho på skinnene igjen. Gi de 30-40 minutter på Wrestlemania, vær så snill. Den røde tråden var at begge har kjempet seg opp og frem, gått gradene, og nå befinner seg på toppen. Hvem er den beste wrestleren. (Eller «Entertaineren» som Jericho, heel som han er, sa.) Mer komplisert behøver de ikke være. Beste replikk: «Did you invent Canada?» Jeg likte det fordi promoer som har et utspring i den virkelige verden gjerne er de beste. De virker mer ekte. Dessuten er det et tegn på at WWEvirkelig vil bygge opp CM Punk som topp-face’en i selskapet.

Long vs. Laurinaitis – Runde 2

De har kasta jakkene, dette er alvor! (Bilde: WWE)

Maktkampen mellom de to GMene har fortsatt mye potensiale, men jeg har en nagende mistanke om at de etter WM vil være status quo. Det lukter kanskje en tag-team match på Wrestlemania mellom de to brushanene og deres respektive håndtlangere. Tenk hvor gøy det hadde vært om Laurinaitis vant? Om ikke annet så gir storylinen oss en rekke kampen mellom de respektive brandenes mestere. Punk vs Bryan er alltid bra matcher, selv om WWE selvsagt ikke gir oss en klar seierherre på TV. Samtidig er det nå klart hvem de to skal møte på Wrestlemania, og oppbyggingen der kan naturlig nok ikke skje i ringen. Punk må fortsette promoduellen med Jericho, men Bryan må fortsette å briefe med beltet sitt og unngå Sheamus som best han kan. I valget mellom 15minutters kamper av høy klasse, med en dusty finish, kontra 4-5 minutters semi-squasher vet jeg hva jeg vil ha.

Neste steg i GMfeiden er i alle fall at de to skal bytte show for en uka. Med andre ord kan vi se frem til en rekke ad hoc tag-team matcher på neste RAW. -Holla holla!

1 minute of intense divas action, as per usual
Nikki Bella mot Kelly Kelly. En innføring i alt som er feil med store deler av Diva-divisjonen. Hvor mange ganger har vi ikke sett denne konstelasjonen? HVor mange ganger har den vært severdig? Selv om Bellaene selger bra, og har noen kvaliteter i ringen, er det på langt nær nok til å redde en kamp med Gull-Barbie. Heldigvis var det knappe minuttet de fikk.

Rett skal være rett, det var en kreativ pin! (Bilde: WWE)

The Miz vil, vil, VIL, VIL til Miami!!!
Naturligvis måtte Cena gå over her, han trenger et visst momentum inn mot Wrestlemania. Det som var interessant var at det var Miz som måtte jobbe. I og for seg et klokt valg, siden vi vet han og Cena kan trekke OK kamper opp av hatten sammen uten å anstrenge seg. Men det betyr også at Miz regnes som en stort nok navn til at det faktisk har en signifikans at Cena slår ham. Ikke var det en ren squash heller, ikke i forhold til noen av bookingene vi har sett Cena i tidligere. Slik de hauset opp Miz jakt på en plass på cardet i Miami, og den sterke promoen han fikk før kampen, tyder det på at de har tenkt å dra e storyline ut av det. For det er sant som han sier, han er en av WWEs «go to guys» når det gjelder PR-arbeid og medieoppdrag.

Lite visste The Miz at Cena hadde Samoa-blod i årene. (Første som tar referansen og poster en kommentar vinner heder, ære og en av Jeff Jarretts gamle luftgitarer) (Bilde: WWE)

Han ble og nevnt i promokampen mellom Punk og Jericho, så det er åpenbart at WWE vil holde ham i folks bevissthet. Det lover godt videre, for selv om han kanskje virker som han er nede i dumpa karrieremessig, så er til syvende og sist det viktigste faktisk hvor mye tid og plass du får på skjermen.

Tag Team Title Triple Threat
En virkelig huskestue av en kamp, og lett dagens beste rent underholdningsmessig. Epico & Primo fikk bryne seg på Kofi Kingston & R-Truth (Mitt forslag til teamnavn: CrazyFrenzy) og Jack Swagger & Dolph Ziggler (Mitt forslag til teamnavn: American Perfection). Det var rent nostalgisk å ikke bare se en, men to managere ringside! Rosa Mendes har endelig kommet til sin rett som kombinert blikkfang og cheerleader for de puertoricanske nevøene. De gikk over her, og det bare bygger opp deres status. Hadde de bare fått en skikkelig feide nå, så hadde alt vært bra.

R-Truth roterer i lufta nærmere enn 30 cm så Ziggler selger som om han var truffet av en slegge (Bilde: WWE)

Legg forresten merke til Ziggler. Han kommer stadig med nye ablegøyer tilpasset gimmicken. Denne gangen ved å smette ut av ringen etter å ha tatt tre grep, for så å sjekke sin egen puls (med imaginær SCSA-klokke selvsagt) og nikke fornøyd. Han har ingen måte å vite om han er i kamera når han gjør slike småting på en livesending, så det er nok rett og slett slik han krydrer opptredenen sin med hele tiden. #ShowOff

Ikke før hadde de regjerende mestrene tatt hjem seiern før scenen eksploderte og Kane kom luntende til ringen. Han mistet ikke engang takta når han sparket Primo midt i fjeset på vei opp i ringen, der Epico, Ziggler og til slutt en Ron «Kamikaze» Killings ble chokeslammet nedenom og hjem. Litt ringpost-pyro og så gikk han igjen. Hele greia var vel bare for å vise at han absolutt ikke har planer omå selge julinga han fikk av Cena på Elimination Chamber lenger enn høyst nødvendig. Tror vi alt kan belage oss på Kane mot Zack Ryder på Wrestlemania.

Eve lurer Adam

Haters gonna hate, fappers gonna fap osv... (Bilde: WWE)

Jammen fikk vi ikke en promo fra Eve Torres også, der hun i påpeker at det ikke er hennes feil at mannfolk ligger langflate etter henne, og at hun ville vært dum som ikke benyttet seg av mulighetene det gir. Med andre ord har hun arvet Marysse gamle gimmick, men Eve er faktisk ikke så verst på micen, så det kan fungere det, er en velprøvd heatmagnet, og publikum var relativt kraftige i sine mishagsytringer. Ok, det er ikke Vickie Guerrero nivå, men langt over det Beth og Nattie klarte å sanke. (Fordi Beth har bravado, og Nattie har urolig mage, men likevel.) Det kan tenkes at WWE uforvarende har funnet et lite gullkorn her, om de lar henne manipulere midcard-babyfjes og heeler om hverandre, kanskje for å hevne seg på Cena og Ryder, kanskje for å hjelpe seg i sine kamper.

Etter promoen var det et litt kleint backstagesegment der Kelly Kelly, som tydligvis hadde fått idiotballen i internpost fra Creative, spurte hva i alle dager Eve drev med, og hun dro sin beste onde, overbærende latter. (Hun må jobbe litt med med den, for å være ærlig.) Så kom Rihanna Alicia Fox inn i bildet, og fikk Kelly til å se ut som en dverg. (For de som ikke skjønte hvorfor: Alicia som til vanlig er 4-5 cm høyere enn Kelly, gikk sikkert i høye hæler, mens Kelly fortsatt var i ring gear, og wrestlingstøvler er flate.)

Fuck it, har Teddy alt overtatt?

Du bare ser at han har planlagt noe faenskap, gjør du ikke? (Bilde: WWE)

Det var Smackdowntid med en ulogisk tag-teamkamp. Men det var egentlig kun en set-up for at Cody Rhodes kunne smile infamt, vise en ny ydmykende video av Big Shows eskapader på Wrestlemania og løpe kaklende fra ringen. I mens så Big Show ut som noen hadde pissa i corn flakes hans og Mark Henry jobbet for Sheamus.

Kjipt at Henry tydligvis kjøpte returbillett til jobberville i fjor når han hentet ut WHC-tittelen, men på den andre siden: Selv Jesus Kristus Jr. hadde måtte tatt en pinfall for Sheamus om dagen. Det var dessuten litt overraskende at de viste et klipp av en riktig så blodig Big Show fra opptakten til kampen mot Floyd Mayweather. Det var i pre-PG dagene der litt blod hørte med, men vanligvis har WWE svekket slike bilder ved å velge svart-hvitt film når de viser dem nå i PG-alderen. Som vi skal se var ikke det den siste gangen PG-grensene ble tøyd på RAW denne gangen.

Hvorfor trenge Dwayne jukselapp, denne promoen har han da hold før?

WWE-Haiku: Kinamanns kylling - kinostjerne skuler morskt - promo uten slutt (Bilde:WWE)

Med 25 minutter igjen av showet gikk teppet opp for Dwayne «The Rock» Johnson. Det er ingen tvil om at han er en av de beste i bransjen når det kommer til micarbeid. Intensiteten er der, selv om hverken han eller Cena brnger så mye nytt til bordet. Skjellsordene haglet, og «Kung Pow Bitch» trendet sikkert på #Twitter. Noen ganger er det lett å glemme hvor god Cena kan være når han får slippe rumpevitser. Og som jeg har sagt før, en hver god promo har en kime av sannhet. The Rock er en større stjerne, selv i dag, enn hva Cena kan håpe å bli. Cena har et hjerte for WWE og fansen som The Rock umulig kan matche, tatt i betraktning hvor mye annet han har på kalenderen.

Ymse dirt-sheets har rapportert at det er litt murring backstage fordi Rock kan valse inn, levere noen timers innsats i måneden, og likevel dra hjem main-event-plassen på Wrestlemania og få frie tøyler. Jeg håper det enten er noen veldig urutinerte folk, eller de er feilsitert. For selvsagt kan man ikke forvente at The Rock jobber en full arbeidsturnus nå lenger, han har «paid his dues» og vel så det gjennom mange, mange år i WWE.

Er det noen som tror Vince hadde hostet opp de svært anseelige honorarene The Rock krever, om han ikke følte han måtte, og det var god business? Poenget er at i wrestlingbusinessen kan du aldri forvente å komme til dekket bord. Man må pent kjempe seg til topps med alle de midler man har til rådighet. Det er kanskje derfor The Miz har en såpass høy stjerne i selskapet på tross av sine mangler og svakheter. Han brenner så intenst for drømmen om å lykkes, og har en innstilling som «gamlegutta» har sansen for. Det er nok av eksempler på folk som har hatt alle redskapene som trengs, men enten ikke hatt interessen (Lex Luger), forståelsen (Goldberg) eller flaksen (Sid Vicious) til å lykkes.

Avstemning
Det heter seg til mellom Punk og Jericho, så jeg lar avstemningen rulle noen dager til:


Til neste gang forlater jeg dere med et artig bilde av Chris Jericho og sønn

Jeg tror han blir rockestjerne akkurat som pappan sin. (Bilde: @IamJericho via Twitter)