H#1:AD – Luft-trombone, hjernerystelser og en sinna syvfotingFor andre uke på rad fikk jeg sett Smackdown på fredagskvelden, teknisk sett før sendingen går i Statene. Men siden jeg prøver å klemme inn litt jobbing, kino og sånn, måtte dere likevel vente til i kveld med denne utgaven av Norges beste wrestlingblogg* *Som kommer ut to ganger per uke eller mer, på norsk, på ikke-kommersiell basis. (Har lært av WWE «Verdens lengstlevende ukentlige periodebaserte underholdningsprogram» RAW )

Det er vel kun to ting verd å prate om denne gangen, og de henger sammen: Elimination Chamber i morgen, og den skurvete sammenstilingen av fjes som skal utgjøre Smackdowns 6 utvalgte.

La oss gjøre unna det grunnleggende først: Predikerer vinnere i morgen.

Vinnere på EC
Det gir ingen mening å la Beth droppe Divatittelen en snau måned før WM, og med Kharma på vei tilbake. Så Tamina Snuka må pent se seg slått: Beth Phoenix vinner!

Det gir heller ingen mening å la Cena tape på PPVen som er opptakten til WM. Det får være måte på til å sette et ufortjent underdog-stempel på ham. Så John Cena vinner. Jeg blir veldig overrasket om vi ikke ser Eve og Zack i løpet av kvelden og.

Og i Mesterskapskampene tror jeg begge mestrene forsvarer. Eneste alternativ jeg ser er henholdsvis Wade Barrett og Chris Jericho

Jeg spår to overraskelseskamper: Epico og Primo forsvarere Tag-team titlen mot Uso-brødrene, og Jack Swagger forsvarer U.S. titlen mot en eller annen random midcarder.

De Sørgelige Seks

Jeg er ganske sikker på at en legg og ankel ikke skal bende seg på den måten som Otunga sin gjør her. AU! (Bilde: WWE)

Onsdag slapp WWE.com nyheten om at Randy Orton har en hjernrystelse og derfor ikke kan delta på EC. For det første: Det å slippe den nyheten offisielt 3dager før Smackdown, sparket bein under main-eventen på det showet. En battle royal for den ledige plassen blir ikke spesielt spennede når vi vet hvem som vinner. Om dere på død og liv vil holde fast ved konseptet med å filme Smackdown på tirsdag og sende det som «live» på fredag, kan dere i det minste være konsistente, WWE? Selv er jeg blant dem som mener WWE burde flytte Smackdown til onsdag eller torsdag og sende det live-live.

For det andre: Jeg kjøper ikke en milimeter av at Orton har en legitim hjernrystelse. Derimot har jeg full tiltro til at han faktisk er skadet. Jeg tror ryggen hans fortsatt ikke er 100% og at de da ikke risikerer ham i en så kaotisk setting som en EC-kamp.

Og hvordan sjekker du ham egentlig for hjerneskader i utgangspunktet? (Bilde:WWE)

For det tredje: Santino Marella? Vel når jeg tenker nærmere etter er det faktisk ikke et så dumt valg. Han er ikke ubrukelig i ringen. Han er forbausende populær. Og han er akkurat den typen WWE kun brukt som overgangsmester kun for å fucke med hodene til de rabiate fanboyene. Dermed har du skapt en meta-spenning i kampen.

Når det er sagt, jeg synes det var en fin booking på selve seieren til Santino, når han reverserer David Otungas forsøk på å kaste ham ut på samme måte som Alberto Del Rio reverserte grepet når han eliminerte Santino fra Royal Rumbelen i fjor. Det er artig når de legger inn slike små «påskeegg» i bookingen. Og Otunga skal være glad han slapp fra det uten skader når han hekta benet i ringtauet på vei ut. Se bildet over!

Det er tydelig at med Orton ute, så er det Big Show som har fått ansvaret for psycho-stemningen før kampen. Han knocket Khali og raserte kontoret til Teddy Long, og knocket Mark Henry i samme slengen. Unnskyld, men fikk ikke den samme Henry en suspensjon på ubestemt tid kun for å ha truet Teddy «Holla-holla – Tag-teeeem match!» Long?

Way to stick up for a fellow brother Teddy! (Bilde: WWE)

Selv med Rhodes, Bryan og Barrett er det mye treig langhalm i denne match-up’en. Jeg er fortsatt hellig overbevist om at den eneste grunnen til at Khali fortsatt har kontrakt hos WWE heter Ring Ka King

Anger Management
De har begynt oppbyggingen til det som forhåpentligvis blir et av høydepunktene på WM: Daniel Bryan vs Sheamus. Som vanlig klarte Daniel Bryan å lure til seg en ufortjent seier, denne gangen ved å tirre opp rødtoppen til han så svart og ble disket. Kreativ, om en smertefull plan. Og det er en fin throwback til Sheamus heel-dager der han en gang ble disket etter å ha kneet Bryan (da face), 12-15 ganger i tinningen. Av en eller annen grunn hadde de klippet bort det som faktisk var den utløsende faktoren. En real spyttklyse fra Bryan. Var det fordi de ble for mye assosiasjoner til Christian v. Orton i fjor? Så det ikke realistisk ut? Eller fikk de kalde føtter med tanke på gimmicken til Bryan? Han vil jo være en rollemodell, og så videre.

Men flere muligheter til å se Sheamus klikke i vinkel på den største klysa i WWE om dagen er ikke så ille det altså. (Bilde: WWE)

Fyllstoff
Hvis WWE lurer på hvorfor Smackdowns rating synker så er det bare å se på kamper som Hunico v. Ted DiBiase (en feide som er minst 1 uke over holdbarhetsdatoen) og Jinder Mahal v. Ezekiel Jackson. Mahal har et visst talent, og kan sikkert bli en ok wrestler om han får tid til å utvikle en personlighet og får rutine i ringen. Men det hjelper ham ikke akkurat å bli matchet mot treklossen fra Guyana. Jackson har my muskler, that’s it. Det oppsummere alle hans positive egenskaper. Det var faktisk til Mahals ære at han klarte å redde i land dette togkræsjet av en kamp. I og for seg en grei seier, men tenk om de hadde gitt den til en som faktisk alt har personlighet, ringspykologi og ferdigheter.

Ikke at jeg vet hvem det skulle vært... (Bilde: WWE)

Chick fight
Det var svært uvanlig å se jentene i WWE få like mye tid til sin kamp som midcard-gutta. Det var nesten TNA takter over det. Og selv om Beth beskyttes mot for mye ringarbeid, og det var en skikkelig tåpelig booking på slutten. (Hvis Natalya slapp en smyger så ille at den satte dommeren ute av stand til å sjekke om Alicia Fox tappet, burde ikke Alicia da være slått ut som et offer for sennepsgass ved Verdun?)

Og om noen var i tvil så levnet superkicket Tamina ga Beth ingen tvil. Beth vinner på søndag.

Så smil mens du kan, frøken Snuka (Bilde: WWE)

Avstemning
Som vanlig får dere et par dager til å stemme på denne ukens spørsmål. Etter planen kommer neste utgave av H#1:AD på tirsdag etter RAW.


Så avslutter vi med en kamp fra ukas Superstars: Beviset på at WWE tross alt har noen fler kapable divaer gjemt unna, Aksana v Maxine.