H#1:AD – Hybrider, hyklere og HBK


Først av alt håper jeg du legger merke til at jeg endelig har fått på plass en ny header i anledning 2012. Riktig så raff om jeg får si det selv.

Aller først er det verd å merke seg at siden det drar seg mot Elimination Chamber, så begynner grensene mellom facer og heels å viskes ut. Det er noe i hvertfall jeg synes er riktig så artig, siden det bereder grunnen for både mer permanente turns såvel som freshe pardannelser i ringen. Mer om det etter hvert. Som vanlig så blir dette litt om mye forskjellig, i ikke kronologisk orden. Jeg tar utgangspunkt i at du som leser dette har sett showene, eller lest en recap på en mer prestisjefylt blogg en denne.

Det var et veldig bra publikum i San Diego på mandag, og det viser hvor stor innvirkning det har på totalfølelsen av showene.

Som alltid er jeg glad for alle tilbakemeldinger og innspill, kommentarfeltet er der for en grunn folkens, og jeg godkjenner kommentarer fortløpende. (For å forhindre spamboter så er det «moderert».)

Men la oss komme til saken:

Han kjører Prius, fordi hun fortjener det
Daniel Bryans ufordraglighet når stadig nye høyder, han har rappet klærne til SES-Punk, Christian og Macho King, og jammen passer de ikke bra. (Skinnhellig predikant, Storsnutet feiging og Sjaluslesk verre halvdel, respektivt.) Det er godt å se at WWE virkelig stoler på at han kan fungere i denne rollen, selv om han er blant de minste gutta i selskapet. Han har all rutine i verden fra karrieren sin før han kom til WWE, og det fungerer. Når han legger ut om hvordan han gikk natursti i stedet for å se Superbowl, og hvordan han er nøye med å resirkulere søppel for å dra heat, så er det samtidig et tegn på at de kjenner sitt publikum. Det er gjerne en god løsning å la en wrestlers gimmick være en forsterkning av dere egentlige personlighet. Bryan Danielson er veganer i virkeligheten, ikke fordi han er så glad i dyr, men fordi han har medfødt et svakt immunforsvar, og en veganerdiett gjør ham bedre i stand til å gjøre det han er best til, nemlig wrestle. Og det er sant han ikke har en TV, fordi han synes amerikansk fjernsyn er fryktelig dumt.

Kan en Drage beseire en Gigant i det lange løp? (Bilde: WWE)

Jeg likte også at han igjen slapp unna et tap ved å angripe en gjestekommentator. Selv om han endte med å spise kanvas, så fikk han Orton og Show i tottene på hverandre. Orton liker seriøst ikke folk som balnder seg og stjeler seierene. Sist uke var det Khali det gikk ut over, denne gangen var det Show. Han fucka forresten opp RKOen solid, og selv om de tok en strafferunde og fikk nailet den til slutt var publikum nådeløse i sine skadefro «you fucked up»-rop. God stemning!

AJ & Cole: Feel & Haze

Cole er tilhenger av den klassiske ''overumpl & ydmyk''-skolen innen journalistikken (Bilde: WWE)

Smackdowns mest underholdende promo var med snuppeluppa AJ og Michael «I’m undefeated at Wrestlemania» Cole. Det ble et pussig segment. AJ kom med en real skyllebøtte mot Cole og hans tirader, skryt og selvgodhet, de fleste kan si seg enig i, før hun så uforbeholdent beskyttet oppførselen til Bryan. Mens Cole holder fast ved sin kritikk av Bryan, selv om D-Bry no uomtvistelig er heel. Cole er plutselig «the sane man» som ser tvers gjennom alt tåkepratet til Bryan, og han står fast på sine meninger. Ja helt til Bryan selv dukker opp. En vinkel de videreførte på RAW, der Cole var full av skryt så lenge Bryan satt ved kommentatorbordet, men så reverserte til helt legitim kritikk så snart Bryan blandet seg inn i kampen. Jeg liker måten de lar det som spinner rundt Bryan foregå i en slags Bizarroverden. Igjen, Michael Cole er blitt 1000 ganger mer utholdelig som kommentator etter av WWE tok grep.

Heeeeeere’s Johnny!
Laurinaitis viste seg på RAW for å avbryte CM Punk takke for støtten. I et segment Backstage lærte vi at Otunga legger planer for å sikre at Laurinaitis ikke bare blir permanent RAW-GM, men også får kontroll over Smackdown. Det er på høy team at Teddy «We’ve gonna have usself a TAG-TEAM Match, playas. Holla-holla» Long får avløsning. (Jeg skrev først «får utløsning», men jeg antar Aksana kayfabe har sørget for det alt…)

...som om hun skulle klare det, alle vet Teddy kun tenner på tag-teams og for store dresser! (Bilde: WWE)

6 promoer til prisen av 1
Det var faktisk ganske smart å lage en «EC-debatt» som åpningspromo på RAW, siden man da logisk fikk samlet alle 6 deltagerene, og kjapt lot alle få etablere hvem de er og hva motivasjonen deres er. Punk er den arrogante mesteren som er for kul for slikt tull som dette. Ziggler er den selvsikre sjøldiggeren. R-Truth er rape gal. The Miz får ikke lenger nytt materiale til promoene sine, i hundehuset som han er, så han tok en reprise av den han alltid bruker. Kofi Kingston synes sikkert det er uvant å være singels-wrestler igjen, men kjørte en standard «jeg er lei av å bli oversett» promo som midcardere gjerne gjør. Og Jericho er forbanna på alt og alle, fordi de ikke innser at det er ham, og ingen andre, som oppfant alt først!

Do you understand the words that are coming out of my mouth right now? (Bilde: WWE)

De skulle ha kamper mot hverandre, og snedig nok vant både Punk og Jericho, likevel tror jeg en av dem vinner på EC. Noe usikker på hvorfor Ziggler tapte, men de følte kanskje Truth måtte få litt troverdighet som mulig vinner? Uansett synes jeg WWE har vært flinke til å trekke opp de store linjene foran RAWs EC-kamp. Om de er like flinke på Smackdown på fredag gjenstår å se.

No Country for Old Men
HBK var innom RAW for å overtale HHH til å takke ja til Takers invitasjon. HHH kanaliserte litt managment-heel a’la svigerfar og proklamerte at siden han skulle arve hele sjappa, så aktet han ikke å ødelegge en så lukrativ merkevare som Taker. Det er faktisk et helt logisk argument, så hva søren er det WWE tenker på? Logikk hører da ikke hjemme i wrestling-storylines? Igjen fikk vi så en Titantron-video fra Undertakers HQ. Han tar ikke et nei for et nei, og begynte å skjære av seg parykken håret med en barberkniv. (Han barberte hodet i sommer, og WWE viste antagelig ikke helt hvordan de skulle gripe det an, men enkel løsning.)

Hunter innser motvillig at selv om han er COO gjør videoteknikerne på live-sendingen som de vil (Bilde: WWE)

Det jeg ikke skjønner er hvorfor ikke WWE spiller mer på en vinkel om at Taker faktisk ikke KAN finne fred, Rest in Peace, så lenge han går ubeseiret. Jeg skulle tro den vinkelen skriver seg selv. Han er jo «the dead man», så hvorfor ikke bare lage en greie på at han, forjeves, har prøvd å finne en motstander som kan bryte båndet som binder ham, og la ham vandre over til den andre siden?

Girl just wanna have fun
Apropos lete etter verdige motstandere: Beth Phoenix. Hun har jo, med rette, klaget over at det ikke er noen verdige motstandere igjen i rekkene av WWE-divaer. (Kharma er tilbake snart heldigvis, Wrestlemania kanskje?) Men hun har sett seg ut Tamina. Eller Tamina Snuka, som hun får hete nå. At WWE brukte så lang tid på å utnytte at Tamina er sin fars datter, er smått utrolig. Hun er blant de divaene med minst formell opplæring, men hun er svært lovende i ringen, og har tatt til seg en del av pappa Superfly sine mannerismer.

Hvorfor er det alltid den samme heldiggrisen som får være dommer i divakampene? (Bilder: WWE)

På Smackdown så klarte de riktignok å sende ganske tvetydige signaler. Det var på grensen til flørting og småforelskelse som lå i lufta, kanskje ikke helt intensjonen. Dette er PG dessverre, så det blir neppe tafsing og pikekos, annet enn inni hodet til Jerry Lawler. (Han er særs flink til å komme med tvilsomme kommentarer underveis i divakampene.) På RAW hadde jentene klart å tone det litt mer over i «Jeg vil rive av deg hodet» snarere enn «jeg vil rive av deg klærne». Elsket forresten Beths «Ding – Glam Slam – Ding» topp på RAW.

Zack Ryder – Spike it in the Friendzone
WWEs mest cheesy storyline tok en ny og noe uventet vending. Etter at Cena hadde reddet Eve Torres fra å bli kidnappet av Kane, fikk han et saftig tungekyss som takk. Den samme Cena som hadde lovet Zack Ryder å finne Eve og ta henne med til garderoben der Zack ventet med en bukett røde roser. Den samme Zack Ryder som så hele tungegymnastikken, og fikk den største hengegeipen siden Matt Hardy innså at Lita hadde sansen for 20 cm Adam Copeland der solen ikke skinner.

Det hjalp sikker veeeeldig at Eve unnskyldte seg med at hun ikke hadde tenkt helt klart, og at hun selvsagt ville være vennen til Ryder! Men tross alt, Cena hadde reddet henne fra å bli kidnappet av Kane som kayfabe har voldtekter og det som verre er på samvittigheten. Hadde Kane fått med seg henne i ambulansen som planlagt, hadde hun vel blitt gjenfunnet naken i en grøft som ukens case på CSI:Appalachia.

Are you serious? What the hell happened to the old ''Bro's before Ho's" John? (Bilde: WWE)

Ryder humpet seg til ringen på krykker og klarte neste å trigge Cena til å angripe, men Cena besinnet seg, og state opp det goofy fjeset som han bruker hver gang han skal være alvorlig. Heldigvis dukket Kane opp, og trillet Ryder ned av scenen i en ganske imponerende spot. Moralen er at Kane akter å tvinge frem en heel-turn hos Cena. SKulle tro Kane var betalende medlem av IWC slik han holder på. Legg også merke til at når Cena kommer stormende til den livløse Ryder viser han en tydelig «X» med armene over hodet. Som jeg nevnte sist er det signalet for en ekte skade. (Men ikke når det gjøres så overtydelig som her da.)
En liten detalj jeg la merke til var at når Kane godtet seg over at Cena hadde «stjålet» Ryders øyensten, omtalte han Ryder som «Cenas eneste venn». Interessant, siden de ikke har etablert at resten av utøverene ikke like Cena, på den andre siden har han sjelden noe videre samhandling med folk. Han bookes som en veritabel supermann, så han trenger nesten aldri å reddes fra beatdowns, noe som tilsynelatende er den viktigste måten vennskap bygges hos face’ene.

Som om Eve er noe å trakte etter?

Avstemning
SKal vi tro dere så er det henholdsvis Chris Jericho (42 % av stemmene) og Daniel Bryan (31 % av stemmene) som går inn mot Wrestlemania med tittelbelter om livet. Personlig tror jeg begge mestrene forsvarer, men det får vi jo se søndag.
Spørsmålet denne uken er hva som skjer med vår rødhårede Royal Rumble-vinner på Wrestlemania 28