Lovecraft, nesebrudd og en sekspakning


Ukas utgave av RAW var et kroneksempel på hvor semmert produktet er hvis det er for mye promoer, for slapt publikum, og ingen virkelig bra kamper. Jeg skal ikke forbigå det helt i stillhet likevel, men som før så blir det mer bolker om storylines enn angående de enkelte kampene.

Jeg advarer(?) også om over gjennomsnittet mange diva-bilder denne gangen, siden det var så få solide kamper.

HHH vs Taker Del 3.
Trips startet med en av de sedvanlig langdryge promoene sine. Det er ikke det at han ikke vet hva han skal si, han bare drar det ut, og kliner på litt mye patos. Han skal riktignok få en liten stjerne i margen for å sitere Necronomicon fra H.P. Lovecrafts Call of Cthulhu: «That is not dead which can eternal lie, And with strange aeons even death may die» og omtale det som et visdomsord han lærte som liten. Høres ut som mamma Levesque valgte godnatthistorier med omhu…

Det vil og forklare det om HHH skulle utbryte ''ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn'' midtveis i en promo...(Bilde: Lovecraft.wikia.com)

Formålet er i hvert fall klart: Starte builden mot en rematch mot The Deadman på Wrestlemania XXVIII. Ryktene har gått lenge om denne kampen. Parykk eller ei, Taker så ut til å være bra i rute mot kampformen. Ryktene vil og ha det til at HBK skal være gjestedommer. De ble ikke noe mindre når John Laurinaitis avslørte at Shawn returnerer for en gjesteopptreden på neste RAW. Så er spørsmålet om WWE drar en ny vri som på Royal Rumble, og legger om planene fordi internettet er samstemt om hva som vil skje.

Om det bestemmer seg for å dra en tvist tror jeg en løsning som kunne vært interessant ville vært å la HHH stå på sitt «nei» til en omkamp, og heller la Sheamus utfordre Taker. Som vinner av Royal Rumble vant han retten til en Main Event-kamp på Wrestlemania. Men det har aldri direkte vært spesifisert at det må være en tittelkamp, det er ikke en MotB-koffert vi snakker om her. En Sheamus som har en kjempepush, mot selve fenomenet? Joda jeg tror det hadde fungert, også fordi Sheamus er akkurat den typen som WWE potensielt kunne latt gå over Taker for å sementere ham en gang for alle som «The next big thing». (Og han er buddy med HHH.) Dermed ville kampen blitt vel så åpen som mot HHH, selv med hans gamle våpendrager i den svart-hvite drakta.

''Taker you say? Oi'll fight him, fella!'' (Bilde: WWE)

Big Johnny rider fortsatt
John Laurinaitis ja. Han ble boktavelig talt reddet av gong-gongen og benytett pustepausen til seriøs brown noseing i Hartfort Conneticut. (WWEs hovedkvarter) Som alle som gadd gå innom WWE.com på tirsdag fikk med seg, fikk han beholde jobben, men fortsatt som midlertidig GM. Det ville vært tøvete å fjerne ham fra skjermen nå som han har funnet rytmen og stilen sin for alvor. Dessuten ville store omkalfatringer stjålet oppmerksomhet fra oppbyggingen mot ‘Mania 1 april.

Hvordan skal man holde ham fortsatt fresh? Ved å la ham begynne en maktkamp for å pushe ut Teddy Long kanskje?

Er mer skeptisk til hans genistrek å booke Kane mot Cena i en «ambulanse-match» på EC. For de som er ltt sketchy på gimmickmatchstipulasjoner: Eneste måte å vinne på er å uskadliggjøre motstanderen, slik at du kan lempe ham inn i en ventende ambulanse og lukke døra. Ikke fallseire, DQ eller submission altså. Sist gang det var en slik match var helt tilbake i 2003 på Survivor Series. Kamphanene dengang? Shane McMahon mot Kane. Kane vant…

Beth Phoenix trenger en utfordring.

All empiri tilsier at Divaer blir orange når de blir knust av Beth Phoenix, 3 down, 1 to go. (Bilde: WWE)

Aftenens diva-kamp var en rematch fra Royal Rumble. Men denne gangen tagget Beth Phoenix inn en av Bella-tvillingene, som selvsagt tok seg vann over hodet, og tapte kampen etter en Snuka-slash fra Tamina. Historien er enkel. Beth er lei av at de andre heelene surfer på hennes fortrinn i tag-kamper, og hun ønsker seg en reel utfordrer.

Utfordreren er ikke Eve Torres i alle fall, for etter bare ett minutt av kampen fikk hun en clothes-line så blodet spruta fra en brukken nese. Ikke at Beth lar sånne småskader stoppe en live-kamp, Eve hadde pent å holde ut den planlagt spotten, mens hun prøvde å dekke over skaden og beskytte seg, uten at det syntes for tydelig på TV. Dermed ble det en enda mer rotete kamp, og antagelig noe kortere enn planlagt.

Selv om de klarte å klemme inn noe offensivt fra en av tvillingene (Bilde:WWE)

Hvordan oppdage en skade? Punkt 1: Om dommeren tar på seg latex-hansker er det blod. Punkt 2: «X» der dommeren krysser armene gjør er et signal til hjelpemannskap ringside om at det er en ekte skade. Før i tiden viste de det over hodet, men publikum lærte seg tegnet, så nå gjøres det vanligvis foran kroppen, og utenfor TV-bildet. (En veldig teatralsk flashing av kryssede armer over hodet, midt i billedruta er nå gjerne en work.) Beth strødde salt i såret på Twitter i etterkant, god heel som hun er. Mens WWE antagelig takket forsynet for at de hadde filmet videoklippet som ble visst på tampen av showet, der Kane truer Eve backstage, tidligere på dagen mens fjeset hennes var presentabelt. Ikke noe er familievennlig som insinuerte voldtekter, eller hva WWE? Bare spør Michael Cole, som sikkert fortsatt våkner i kaldsvette noen netter med dystre bilder av Heidenreich på netthinna…

Samoan Drop (Bilde: WWE)

Det er uansett tydelig at Tamina er neste post på programmet for Beth, mens WWE fortsatt venter på at Kharma skal komme ut av ammetåka. Om Kharma er klar til Wrestlemania, så blir det sikkert kamp der. Men hva skal de gjøre om hun ikke er klar? Mitt best-case scenario er Beth mot AJ. Der Daniel Bryan selvsagt blander seg når AJ ligger an til å faceplantes og disekeres midtrings. DQ seier til Beth. Så finnes det to alternative utviklinger av kampen: Om Kharma kommer tilbake som heel, kjører man en faceturn på Beth ved at hun lar frustrasjonen sin gå ut over Daniel Bryan. (Han er ikke større enn at hun kan Glamslamme ham uten å anstrenge seg for mye.) Dette scenarioet avhenger nok av at Bryan ikke holder WHC-beltet, for eksempel at han har tapt det tidligere på cardet. Om man vil beholde Beth som heel, kan hun jage vekk Bryan, før hun gjennomfører Glamslammen han så uhøflig avbrøt. Han skal jo være en feiging, og det bygger fint under gimmicken hans om han overlater en hjelpeløs AJ til Glamazonen.

Wannabes

Yo, I'll tell you what I want, what I really really want (Bilde: The Guardian)


RAWs main event var en skikkelig rotete affære. Publikum var fortsatt like dødt. (De ventet vel i åndeløs spenning på det obligatoriske «WWE ydmyker Jim Ross i Oklahoma» segmentet, og ble helt satt ut når det aldri kom.) Slev om det hjalp når Justin Robert snubla i tunga si i det han skulle forklare stipulasjonen. Morro med live-TV, eller hva Vince? Og det var på langt nær det mest spektakulære feilskjæret her, som vi kommer tilbake til. Noe jeg virkelig mislikte her, bortsett fra at det var like rotete og usammenhengende som en 6 manns mølje måtte bli, var premien til vinnere. Han skulle nemlig være siste mann som slipper ut av cellen i WWE-mesterskapskampen på Elimination chamber. Problemet er at slik de tidligere har presentert disse kampene er at det er random hvilke av de fire wrestlerene i cellene som slipper ut på hvilket tidspunkt, etter at det er trukket hvilke to som starter kampen. Både lyseffektene, og ikke minst hvordan alle gjenværende restlere er på tuppa og rykker i fortøyningen, tilsier at det var en rulett-effekt i spill. Nå derimot presenteres det som at det er predeterminert hvilket «nummer» de har trukket. Lamt!

Dolph tar en nærmere titt på kneskåla til Punk (Bilde: WWE)

Det alle snakket om etter denne kampen var ikke at Chris Jericho vant, med den stipulasjonen var det vel omtrent 1:1 i odds. Nei det var R-Truths stygge smell i bakken, der hodet hans spratt lystig på 2 cm skumgummi på betonggulv. The Miz var ute av posisjon, og det ser ut som R-Truth kommer skjevt ut også. Medisinsk personell fulgte ham backstage for en sjekk, men siden kampen alt var en eneste røre, så klarte de å dekke over hans fravær ganske greit. Heldigvis er beskjeden at R-Truth kom uskadet fra det hele. Men the Miz ble tydligvis helt satt ut av feilen, og gjorde feil på feil senere, han solgte bant annet en spøkelses-clothesline fra Jericho, og dekket ikke spotcallingen sin. Ikke uventet fikk han en solid overhøfling av sjefen sjøl HHH backstage etter kampen, og han kan nok prise seg lykkelig at R-Truth kom fra det med helsa i behold. Spørsmålet er om WWE klarere ham til EC, de er ganske forsiktige med slippe fri folk med mulige hodeskader…

Ghana, West-Africa vs Winnipeg, you idiot! (Bilde: WWE)

Avstemning
Jeg lar avstemningen om hvem dere tror vinner Elimination Chamber-matchene om 2 uker rulle litt til:


Så snakkes vi til helga, når det er en uke igjen til eliminasjonskammeret senker seg over ringene…