Funkasaurus Clay, Emo-Chris og Sith-KaneWRestlingesn vidunderlige verden spinner videre, og etter alle solemerker har skribentene til RAW startet nyåret med ekstra mye LSD i morgenkaffen. Det er dermed ingen tid spille, la oss sette tennene i RAW fra 9. januar 2012.

Yay
Ukas Yayøyeblikk kom et stykke ut i showet. Men den som venter på noe godt, venter gjerne på CM Punk. Det var en durabelig kamp mot Jack Swagger. Han har et tonn med talent, så de kan godt vende seg til å bruke ham mer. Jeg har alltid likt måten Swagger går mot ringen, ved først å trekke en «strek i sanda» og så trampe over den. Det er dessuten tid for Lauirinaitis å anti-heele litt. Først ved å stipuelere at om Punk vinner får ikke Vickie og Jack være ringside i mesterskapskampen på Royal Rumble. Så ved å sette oppen kamp mellom Ziggler og Cena senere i showet. Zigglers reaksjon er perfekt: Han trekker på skuldrene og mimer «so what?». Mr Show Off!

''Følg X'en på hånden min med øynene, vil du Jack?'' (Bilde:WWE)


Det var en «Dusty» avslutning, der Swagger tydelig har skuldrene oppe når dommeren slår i kanvasen for tredje gang. Det er 3 mulige alternativ: Dommeren fucka opp, og avluttet kampen for tidlig, det var planlagt som et signal om at Punk må være obs på at han kan bli fralurt tittelen sin av en korrupt dommer (Mr. Excitement John Laurinaitis er jo gjestedommere i tittelkampen), eller det var en beskjed som kom underveis fordi man lå etter tidsskjema, og samtidig ville fremprovosere en reaksjon hos Punk. Om det var avtalt er det Punk en dyktig skuespiller i alle fall! VI får se neste RAW, om dommeren har fått nye kampen da, var det ikke han som rota det til. Og var det et uhell skal WWE ha kudos for å spinne det videre lynraskt!

Måtte den beste WHCmesteren med en indywrestling-CV lang som et vondt år vinne, eller hva Kofi? (Bilde:WWE)


Den andre Yay‘en var Daniel Bryans Code of Honor start på kampen mot Kofi Kingston. Daniel Bryan, eller Bryan Danielson som han egentlig heter, har i likhet med mange WWE-stjerner en fortid i Ring of Honor. Der er tradisjonen at man starter hver kamp med et håndtrykk for å signalisere at man vil følge æresreglene og kjempe fair. Ikke bare er det dermed en fing gest til alle som fulgte «American Dragon» i RoH, men det understreker også at Bryans heel-turn ikke er fullført, han regner seg uansett ikek selv som en heel. Og som seg hør og bør ekspederte verdensmesteren tag-team wrestleren kjapt og effektivt.

Siste Yay går igjen til Michael Cole, som blir stadig bedre på kommentatorplass. WWE har tatt grep, og det fungerer, nå er det ikke lenger en distraksjon, og det er på grensen til å forbedre kampene i stedet. Fortsett sånn!

Nay!
Igjen starter showet med en langdryg promo i skinnet av røde lys og flammer. Det som irriterer meg er at det er så lite fremgang. Kane kanaliserer keiseren fra Star Wars, og vil ha Cena til å omfavne hatet. Hvorfor? Hva har Kane å tjene på det? Det er ingen logikk. Og hvorfor stalker Kane Zack Ryder? Er det en mindfuck av Cena på gang, Ryder er jo det nærmeste Cena kommer en buddy i WWE. (Selv om han avfeide Ryders redsel for å bli dratt med til det proverbiale helvete med at Ryder heller burde glede seg over at han hadde fått fler Twitterfølgere enn the Miz. Strålende prioritering der altså.)

First date gone horribly wrong! (Bilde:WWE)


Mange har ledd godt av Eve’s reaksjon på Kanes musikk, som om hun ikke klarer å rømme fra ringen. Mulig kretiv gikk for «deer caught in the headlights», men på den andre siden, Kane har bevist at han kan angripe fra alle kanter, så hvor skal man rømme? Ryders løsning var i hvertfall ikke gjennomtenkt, og gud bedre han er hjelpeløs med dekkbytter! Det eneste positive som kom ut av hele denne greia, var at Cena nå går etter våpen, et kubein i dette tilfelle, når han presses hardt nok. Det var dessuten et pent grep å la oss se hva som var på nedsiden av lasterampen i åpningssegmentet, når Ryder chokeslammes ned der i avsluttningssegmentet.

Hele segmentet med R-Truth, Ricardo Rodriguez og The Miz var for langt, for umorsomt og for uklart. Om Truth er heel, hvorfor angriper ham stakkars Ricardo uprovosert, etter å ha ydmyket ham etter noter? Selv om det er lyspunkt. 1. The Miz har fortsatt er sterk preferanse for norske dresser! Moods of Norway burde bruke ham i reklamekampanjer! 2. Ricardo dro helt fra Mexico i et håp om å hoppe i høyet med Bella-tvillingene. Stakkars fyr!

Play of the day!

You better call his momma! (Bilde:WWE)


«From The Planet Funk» satte tonen. Over en måned forsinket var det omsider tid for Brodus Clays debut. Og uansett hva du hadde forventet var det neppe Funkasaurus. 190 kilo med dissende, tatovert, sensuell danseløve. Med fyrverkeri, dansere og et digert glis så ankom Brodus med stil. Jeg håper virkelig de har en videre plan for ham (noe HHH jo har krevd for alle som skal debutteres) for det var første gang på lenge jeg har ledd høyt. Det var og smart å bruke Curt Hawkins som offerlam, siden hans gimmick er «har spaserstokk og taper på Superstars», og ingen har noe tydelig bilde av om han er heel eller face. Dermed kan man spinne Brodus i begge retninger, avhengig av mottagelsen. Han har dessuten lært et triks av Mark Henry: Får du lite promotid må du benytte anledningen i kampene. Fra «For meeee?» når danserene (Som du kanskje kjente igjen fra NXT sesong 3) holdt ringtauene åpne for ham, til å skråle «My bad!» som «unnskyldning» til Hawkins etter å a slengt ham tvers over ringen med en fallaway slam. Og det hjelper selvsagt at Brodus både har litt rytme, og tilsynelatende hadde det skikkelig skøy.

Jeg regner med at han skal massaskrere undercard heels frem mot Royal Rumble: Tyson Kid, Tyler Reks, John Curtis, Darren Young, lang liste med mulige ofre. Dessuten er det gledelig om Brodus Clay som monster-face betyr at de beholder Mark Henry som heel!

By the way

Woooo Yeah Baby!!! (Bilde:WWE)


Chris Jericho fortsetter å ikke gi publikum det de egentlig vil ha, altså en skikkelig promo. Denne gangen fristet han lenge, før han plutselig ble så altfor emosjonell, ja nesten rørt til tårer. Han har faktisk klart å finne den eneste måten han på sikt kan fremprovosere buing og mishagsytringer på dette stadiet i karrieren, og det er genialt, og ikke så liet av et vågespill. Han hadde tross alt vært borte i over et år, og uten den massive hyllesten hadde messiaskompleks-gimmicken hans falt død til marken. (Nå kunne han naturligvis fikset det fort med en mikrofon i hendene, men det trengtes ikke.)

Jinder Mahal, den mest indiske canadieren i WWE fortsetter å jobbe som ledd i storylinen med Sheamus. Jeg regner med at de prøver å elevere ham ved bare å assosiere ham med main eventere som Sheamus og Barrett, siden jeg ser det som helt usannsynlig at han vil komme ut av en slik feide på topp. Santino fortsetter å gjøgle rundt, jeg håper Kane får fatt i ham en dag…

It's not showing of, when you can back it up! (Bilde:WWE)


Dolph Zigglers håndstående chinlock på Cena, og Vickies drømmende blikk, reddet hele kampen. Jeg bare håper han kom seg inn i ringen igjen så han vant på count-out når Cena vralte-jogget ut for å redde Ryder. Løpesettet til John Cena tyder på at han enten lages i stop-motion, eller at han har så mye muskler at de ikke klarer å samarbeide om å flytte ham effektivt fremover. Ziggler har bleka håret igjen også, så hans blondiafro er klar for Royal Rumble!

Sist men ikke minst: Offentliggjøringen av WWE Hall of Fame class of 2011 ble påbegynt i to utmerkeded pomovideoer. Ingen kan vel akkedere på at Edge og The 4 Horsemen får denne æren.

Avstemning
Sist spurte jeg om hvilket merke dere foretrakk, 63 % Gikk ikke overraskende for flaggskipet til WWE: De røde på mandag, RAW.
Denne gangen er spørsmålet lett:


Til neste gang, be funky!