Om «Studenten»


Tidligere fagpolitisk ansvarlig i Norsk Studentorganisasjon, Ingrid Foss Ballo har skrevet en knakende goid Kronikk i Studvest: «Den ufine Historien om Studenten.» Les den først, og kom så tilbake hit.

Har du lest ferdig?

''Jepp!''


Fint!

Det er dessverre veldig mye sannhet i det hun skriver. Ingen av de høyere utdanningsinstitusjonene kan slå seg på brystet og hevde at de, ja de er annerledes. Selv om det nok er mer utpreget og uttalt på universitetene enn på høyskolene, er det alt for mange vitenskapelige ansatte som ruger på denne (feil)oppfatningen om Studenten. En forbausende stor gruppe professorer er av den oppfatning at universitetet er utmerked, hadde det ikke vært for alle de fordømte studentene.

Er du student, sørg for å backe opp dine tillitsvalgte, så ikke dine rettigheter eroderer. Vær kritisk, krev å kunne aktivt delta, ikke kun passivt konsumere. Utfordrer du foreleserene dine lærer du mer, aldri slå deg til ro med «at slik har vi altid gjort det». Ikke bare fordi den teknologiske utviklingen muliggjør ny interaksjonsarenaer, men også fordi studenter i dag gjerne har langt bredere erfaring og kunnskap enn sine forgjengere.

Ikke la historien om «Studenten» ende som en sannhet, eller enda verre, bli historien om «Eleven» i stedet!