Tanker fra toget


I likhet med dette toget i Montparnasse i 1895, kan det tenkes resonnementene mine vil spore av underveis.

En fin uke med høstferie på Østlandet er over og jeg må pent dra ræva mi nordover igjen. Heldigvis var det både miniprisbillett og komfortoppgradering å få.

Den viktigste grunnen til å ha komfortplass er strømtilgang. Nå virker det som NSB har fått det på alle seter på de tradisjonelle langdistansetogene sine (ikke signatur og veteranvognene om natta). Mulig jeg tar feil, men det var en positiv overraskelse på vei nedover i alle fall. (Da det var utsolgt på komfort-plassene.)

En kjapp caveat: Dette er tanker fra toget, ikke toget. Mobildekningen, og dermed nettdekningen, er litt sketchy over høyfjellet, så jeg laget grovkladden underveis, og finpussen hjemme.


Endelig fikk jeg sett Night of Champions og nyeste RAW, men de tankene det ansporet skal jeg spare til en dedikert post, er en stund siden jeg har postet en artikkel på ewrestlingnews.

Jeg fikk og lest papiraviser, noe jeg ikke gjør så ofte. Selvsagt var jeg og innom nettavisene der den store nyheten i dag var en stortingsmann som hadde tatt vel godt for seg av underholdningstilbudene i Riga.

Bård Hoksrud, FrP-politikere avslørt med hånden i godteposen (Bilde:VG)

At han representerer FrP på stortinget er egentlig like relevant som at det var en gammel SV veteran som ble avslørt som hallik i april. Råtne egg finner du i alle kurver om du leter litt. Snill som jeg er skal jeg unnlate å fleipe med at den angrende synderen ikke akkurat ser ut som et fruktfat. Valgforskerenes nestor, Frank Aarebrot anslår at det vil ha circa 0 å si for hans posisjon i partiet. FrP er ikke akkurat varme tilhengere av lovgivningen på området, og det er ikke veldig til strafferamme for overtrampet heller.

Det jeg egentlig reagerer mest på er den særnorske regelen som betyr at selv om bordellvirksomhet er helt legalt i Latvia eller hvor du måtte befinne deg, så kan norske statsborgere likevel straffes om de faller for fristelsen til å sample tilbudet. DEt er jo utrolig at ikke det er utnyttet også på andre områder? En ting er å bøtelegge de som spiller på casino i utlandet, eller damper i vei på coffeeshopene i Amster, men hva med alle de som setter seg bak rattet i for eksempel Irland, med 0.5 i promille? Den høyeste tillatte hastighetsgrensen på Norske veier er 100 km/t. Jeg er sikker på at titusenvis av nordmenn kjører adskillig fortere enn det på tyske Autobahns hvert år. Klink til med prikker og bøter, så skulle det være nok til å finansiere minst ett par broforbindelser til fraflyttingstruede øykommuner på Vestlandet i året!

Man kan sikkertdiskuterer forbudet mot sexkjøp i det vide og brede, jeg skal begrense meg til å konstatere at å hevde at alle jenter som jobber i sexindustrien er utnyttede narkomane med daddy-issues er akkurat like dumt som å si at alle sosialklienter er grådige snyltere med arbeidsvegring.

Det snedige med papiraviser fremfor nettaviser er at du ender opp med å lese saker som du glatt hadde droppet å klikke på om de lå på nett. En sak jeg ikke fant på nett var om 4 engelske tv-skuespillerinner i beste cougar-alder som stilte opp i blanke messingen i britiske tabloider. Det var en protest på at det er knapt med roller for kvinner 40+, og at en slik datostempling er kjønnsdiskriminerende. I og for seg et godt poeng, de 4 var såpass bra sminket/shoppet at det ikke burde være noen grunn til at de skulle gå arbeidsledige. Men jeg håper virkelig ikke dette blir en trend. Det finnes ikke nok klorin i verden til å vaske øynene om et tilfeldig utplukk norske divaer godt over middagshøyden skulle kaste serken for å vise sin støtte.

Apropos blanke messingen, en annen artikkel i dagens VG avslørte at i henhold til tall fra Google er nordmenn sammen med new zealendere de ivrigste på å søke opp de berømmelige nakenbildene av Scarlett Johansson som ble lekket forrige uke. (Korrigert for folketallet selvsagt.) Hva sier det oss, annet enn at nordmenn tilsynelatende har god smak?

NSFW

NSFW

Det burde ikke komme som en overraskelse på noen at hun faktisk både har pupper og rompe, og at disse kvinnesakene hennes ser bra ut. Naturligvis bør hun finne ut hvordan de har havnet på nett, (om hun da ikke har lekket dem selv for å få ett tonn med gratis publisitet). Derimot kan vi fastslå at hun burde investere i en mobil med bedre kamera! Uansett nekter jeg å tro bildene vi ha noen som helst negativ effekt på hennes videre karriere. Det er ikke verre eller mer avslørende bilder enn det du vil finne av svært mange skuespillere som screenshots.

Det har nylig vært et fokus på jenter som frivillig eller ufrivillig får publisert mer eller mindre kompromitterende bilder på nett. Enten de har dummet seg ut selv, eller hatt uærlige venner eller ex-kjærester, så er det selvsagt litt kjipt for de det gjelder. Men det er jo ikke verdens undergang heller. Det blir som hun som spurte på ask yahoo «I posted some topless photos on the net, but now I’m worried that they will be used against me if I become famous» – svaret hun fikk:«You will never be famous enought, problem solved». Medieverden har dessuten ekstremt kort hukommelse, så selv en starlett som Emma Watson slapp lett unna når hun glemte å holde bena samlet i miniskjørt og gjennomsiktig truse på byen.

Skjønner godt at Daniel Radcliffe sjekker ut puppene hennes på annet hvert pressebilde av de 2 sammen.

Det betyr selvsagt ikke at det ikke lønner seg for ungjenter å tenke seg litt om før man sprer bilder av seg selv i hel eller halvnaken positur. Men jeg tror frykten for at de for eksempel skal skape problemer når du senere en gang skal søke jobber er grovt overdrevet. Det er meget mulig mange selskap tar en kjapp googling på navnet ditt, men da mistenker jeg de gjør det med voksenfilter påslått…

En siste ting papiraviser har, som nettaviser mangler er kryssord. VG sine er mye morsommere enn de sadisten i Dagbladet produserer…