Gleden med å få unnagjort ting


Viktig punkt på listen: Sjekk facebook


Jeg liker lister. Mentale lister. Lister over ting man skal gjøre. Lister der man, mentalt, kan sette store fine kryss ved alt man får unnagjort.

De som kjenne meg vet nemlig at jeg er en energisk dovenpeis: Jeg er makelig anlagt, men når jeg først setter i gang med noe, så skal mye gjøres unna før jeg anser meg fornøyd. Og kvelden i kveld har vært en sånn «få unna ting» tid.

Med all jobbingen i det siste har det blitt lite tid til huslige sysler. Det har stort sett blitt å holde hybelkaninene i sjakk, ta unna de verste av oppvasken og skittentøyet når det begynte å tomt for rent, og ellers prøve å unngå å rote for mye.

Men i helga fikk jeg tatt unna støvsuging, to klesvasker og omsider vasket badet, og i dag kunne jeg sluttføre prosjekt sensommershining med å vaske gulvet, toalettet, ta unna resten av klesvaska, og ta en ryddesjau i stua. Innimellom ble det og tid til å publisere en bloggpost for StudiebyEN om Pstereo, og rette opp litt småplukk i en annen artikkel jeg skrev for dem om immatrikuleringen i går. Og jeg kunne ta en tur på Rema å få kjøpt inn ymse basisvarer. Etter sommeren har det stort sett blitt handlet inn fra dag til dag, noe som ikke alltid er så veldig smart. Man skal aldri handle mat på tom mage heter det!

Ikke la dette stå øverst på lista, da kommer du aldri i gang.


Inspirert av skriveriene for StudieyEN det ble det og til at jeg gjorde ferdig en artikkel om SummerSlam til siden her som har vært på vent siden mandag.

Hvorfor så god tid i dag? Vel jeg hadde egentlig planlagt å jobbe for Pstereo i dag, men på grunn av litt rot i rutinene deres fikk jeg ikke vite når jeg skulle jobbe, før hele morgendagen var blitt fylt opp. Og når i tillegg StudiebyEN trådde til med festivalpass til studentbolighjelp-familien, Ja da ble det rigging på meg i dag. Derimot kunne jeg da ta en tur på jobb og hjelpe til. Siden en gjeng nye ververe skulle på kurs trengtes noen til å «passe kontoret» imens så de rutinerte ververne får gjort jobben sin. Jeg hadde en kafeavtale klokka halv ni, men innen da var kurset ferdig, så jeg kunne ta en tidlig kveld. Ikke at jeg klager på at det ble noen timer i dag og, gudene skal vite pengene kommer godt med nå som lånekassen har begynt å sende fakturaer. 🙂

Og om ikke fokusgrupper rekrutteres rett...


Og etter en hyggelig time på kafe var jeg fortsatt hjemme i rimelig tid, og hadde tid til å leke hvit tornado på casa del E.

Uansett: Det viktigste med å lage lister er å sørge for at minst ett punkt er noe du kan krysse av etter minimal innsats. For da er du i gang, og da går resten kjapt! I mitt tilfelle var det punktet «skifte lyspære i mellomgangen».