Tatoveringer er da ikke turn-off?


Megan Fox har et sted mellom 5 og 10 tatoveringer, mest kjent er kanskje sitatene på høyre skulder og venstre flanke, og portrettet av Marilyn M. Bilde fra VG.no

VGs datterside «Min Mote» melder at 50% av alle britiske menn synes tatoveringer er turn-off. Nå kunne jeg selvsagt kommentert at det er selvmotsigende at VG samtidig kårer Norgest råeste tatovering. Men jeg skal heller more meg litt over hvem VG har valgt å illustrere saken med. Rett nok er det tidenes trainwreck, Amy Winehouse, men Angelina Jolie, Megan Fox, Pink og Hayden Panettiere? Om de er Turn-off, da er du mest sannsynlig langt inne i et skap, eventuelt har alt løst mannlig medlemskort i LLH.

Poenget er vel at ikke alle kler alle typer tatoveringer. Se for deg en litt blekfet engelsk madam over middagshøyden med et trampstamp på muffingstoppen, eller «Peking Duck» i kinesiske tegn på armen. (Tatovøren som heller ikke kunne kinesisk fortalte henne sikkert det betydde «enhet» og «lykke».) Det blir som å pimpe en rusten mazda 929 stasjonsvogn ved hjelp av klistremerker fra biltema og hjemmelaget spoiler i papp. Det fungerer bare ikke, og det er ikke slik at tatoveringen har særlig stor innvirkning hverken i positiv eller negativ rettning.

Kat von D, kjent fra ''Miami Ink'' og nå dommer i VGs konkurranse Bilde fra VG.no


Men ta et eksempel som Angelina Jolie, som har progressivt gått fra kjedelige og lite kreative tatoveringer, til en rekke svært personlige merker. Og det er jo det en tatovering skal være. Det skal ikke bare være pynt, men er forlengelse av din personlighet. Ikke hvem du «vil» være, men hvem du er… Det samme gjelder strengt tatt for de fleste former for kroppspynt. Ikke alle kler piercinger. Ikke alle kler farget hår, funky klær eller sære meninger heller.

Men om halvparten av alle menn synes tatoveringer er turn-off, ja da er det egentlig mest synd på dem…