Betyr puppestell lavere lønn by default?


Petter Northug: Gladgutt eller klyse, kommer an på øyet som ser. (Foto fra Oslonett)

En idrettsosiolog ved navn Gerd von der Lippe går ut hos NRK og hevder Marit Bjørgen blir diskriminert fordi hun er kvinne. Ja sågar GROV diskriminering er det snakk om. Ja for Marit tjener nemlig ikke like bra som Petter Northug, skal man tro Skiforbundets egne tall.

Landlagsløperen våre tjener i utgangspunktet 195K i året, i tillegg til prestasjonsbonuser og personlige sponsoravtaler. Med andre ord er det ikke snakk om diskriminering. Problemet er vel at Northug generet sanker inn mer i bonuser, og ikke minst sponsorpenger. Og er det så rart? Bjørgen hadde ett bra OL, ingen tvil om det, men før det er det lenge siden det har skint av henne, annet enn i den tåpelige piercingen hun heldigvis har fjernet nå. (Tips til andre med tilsvarende «pynt»: Ring i øyenbrynet er sjarmerende på 16 år gamle smårips, ikke fullt så pent på usminkede idrettsfolk på 30.) Men Petter har lekt seg med konkurrentene, og innimellom skjeive glis på TV og et og annet raserianfall har han stort sett klart å terge på seg småstein hos søta bror. Han er en arrogant drittsekk i forhold til en del konkurrenter, og så lenge beina kan cashe sjekkene han skriver med kjeften, så elsker det norske folk slikt. Idrettsutøver skal ikke være stille, beskjedne og smålåtne. De skal si «Jeg er best!» og så bevise det. Akkurat som Petter gjør med jevne mellomrom. Så overlever vi at det innimellom går skikkelig på trynet og. Men ulempen er selvsagt at når han er så cocky så stiller han seg lagelig til for hugg om det blir formsvikt. Dermed blir verdien hans som sponsorobjekt høyere enn andres så lenge det går bra, men om han fucker det opp så vil han ikke ha noe særlig jordnær sjarm å flyte på.

Ikke misforstå, jeg synes Marit Bjørgen er en kjempeflott idrettsjente, som sikkert vil samle mer gull i karrieren, men hvordan skal Skiforbundet kunne regulere markedsverdien til løperne sine? Alle skjønner at det ikke går, og når Petter Northug nå er et hetere sponsorobjekt, så vil det dryppe mer på ham i kroner øre. Eneste muligheten hadde vært å betale Marit mer enn Petter i forhold til prestasjonene deres i sporet, og DET hadde vært diskriminering! Idrettsosiologen retter altså baker for smed, om det er noen hun bør kritisere er det jo de som velger hvilke idrettsstjerner de vil bruke på sponsoroppdrag, og til syvende og sist er det jo det norske folk som bestemmer akkurat det. En sponsor bruker den idrettstjernen som folk vil se.

Marit Bjørgen: Sympatisk idrettsjente eller offer for grov kjønnsdiskriminering? (Foto fra Dagbladet.no)

Ærlig talt begynner jeg å bli litt lei av snurte «feminister» som stadig finner feil på all praksis. Det sikrer ikke akkurat en fremtidig utjevning når slike folk sutrer i media på andres vegne, det får det bare til å virke som man ønsker en forfordeling. Og det er jo ikke akkurat knapper og glansbilder i lønninsgposen til Marit heller, en halv million for å kunne drive med idretten sin, som man forhåpentligvis synes er skitartig? Er det så sikkert Bjørgen synes det er noe særlig å bli fremhold som et stakkars offer som ikke vet bedre? Om hun syntes lønnsprognosene var blodig urettferdig er jeg ganske sikker på at hun har bein nok i nesa til å gjøre sine meninger kjent i pressen.

Så om von der Lippe synes Northug må jekkes ned noen hakk, synes jeg heller hun får melde seg på The Gathering og knuse han i Counbterstrike i påska!

Bookmark and Share