Smi mens liket er varm – Dagbladet er ikke verd papiret det trykkes på


Som de fleste har fått med seg har det blitt begått et drap i Trondheim. En 29 år gammel studine er blitt drept av en 24 år gammel med-student. I seg selv en tragisk, men neppe oppsiktsvekkende nyhet i dagens Norge. Det som er litt spesielt er at offeret bodde på en av Studentsamskipnaden i Trondheim (SiT) sine studenthybler.

VG har hatt en generelt bred dekning, både om gjerningsmannens aktivitet etter drapet, gjerningmannens tilståelse og de pussige omstendighetene som gjorde at liket ble oppdaget.

Dagbladets dekning derimot beviser at det er årevis siden de med rette kunne kalle seg en oppegående avis.

Jeg aner ikke hvordan drapet ble begått, men hadde det vært kjøttøks involvert hadde desken i Dagbla fått en spontan tabloid-orgasme, om Dagbla fortsatt hadde hatt en desk da...

Punkt 1. I Trondheim er det ca 30.000 studenter. I Moss bor det ca 29000 mennesker. Tror Dagbla’ at ALLE mossinger kjenner alle andre mossinger? Ikke? Vel da er det kanskje ikke så rart at for eksempel leder av Studentsamfundet i Trondheim ikke personlig kjenner offeret? Dette er selvinnlysende for en 10 åring, men det er klart, man skal ikke overvurdere bladsmøreren i Dagbla’. De som er igjen i den blekka nå etter alle nedskjæringene er vel de som er for uproffe til å få jobb i Se & Hør. Jeg forventer dog at neste gang de begås et drap på Gjøvik eller i Hamar (begge med ca 30.000 innbyggere), intervjues ordføreren. Og om ikke vedkommende vet hvem offeret er, så er det et åpenbart resultat av at INGEN kjenner hverandre i disse mjøsbyene.

.
Punkt 2. Det at man ikke ønsker å prate med «journalister» (Og her bruker jeg begrepet «journalist» i dets aller løseste form) fra Dagbla’ betyr ikke at man ikke vet noe. Det betyr at man ikke er interessert i å fortelle et daglig utkommende tullemagasin noe.

.
Punkt 3. De det er naturlig at uttaler seg, utover politiet, NTNU og SiT har uttalt seg.

Det er jo mulig politiet har bedt alle involverte fra ikke å spre informasjon om den drepte til alskens rask som Dagbladets utsendte medarbeidere?

Jeg håper for Siril Herseth sin skyld, «journalisten» hvis byline preger oppslaget i Dagbla’ på nettet, at det her kun er snakk om et skikkelig arbeiduhell, tunge bivirkninger fra svineinfluenza-vaksine eller forbigående hjerneskade. Men jeg frykter at det er et resultat av de stadige nedskjæringene i det som en gang var en seriøs nyhetsavis. Siden de har innsett at de er sjanseløse til å konkurrere med VG, Aftenposten og regionalaviser på nyhetsstoff så ønsker de å lage «personlige viklinger» i stedet. Men når de, heldigvis, ikke får vite navnet på den avdøde, og ingen vil stille opp med snørr og tårer i et klassisk Dagbla’-oppslag, så prøver de å fremstille det som om ingen kjente eller brydde seg om offeret i stedet. Sorry Dagbla’ slike oppslag stinker, og offentliggjør kun for alle hvor fuckings desperate dere er. Heldigvis går dere vel konkurs snart, eller innser at det eneste dere klarer er å lage et helgemagasin for middelaldrene damer som innbiller seg at de er intellektuelle.

Trondheim er viden kjent for Norges desidert beste studentmiljø, og det er godt å vite at SiT har et apparat og rutiner for å ta vare på alle de involverte i en slik tragedie. Og det er pinlig, trist og kvalmt at Dagbla i sin jakt på «vinklinger» trekker en hel student-by ned i gjørma. De eneste i denne saken som hører hjemme der, er Dagbla’ selv. Good riddance!