Pupper til besvær


Den australske hekkeløperen Jana Rawlinson har bestemt seg for å fjerne brystimplantatene sine i et forsøk på å spisse formen før neste OL melder VG. «Jeg vil føle meg så atletisk som mulig, og jeg vil ikke svikte Australia for selv å se bra ut» er begrunnelsen.

Jana Rawlinson slik hun så ut inntil nylig

Jana Rawlinson slik hun så ut før OL i 2008 - og slik hun vil se ut til OL 2012

Simona Halep stresstester en sportsBH

Simona Halep stresstester en sportsBH

Nå er det jo ikke første gang en idrettsjente har funnet ut at selv om en svulmende byste er pent å se på, er det ikke like forenlig med mye hopp, sprett og fysisk utfoldelse. Rumenske Simona Halep, en av tennisverdenens mest lovende 17-åringer, har lenge planlagt å få redusert puppestellet, i et forsøk på å bli en tennisstjerne mer kjent for resultater enn kropp. Til gjengjeld er Anna Kournikova et levende bevis på at også det siste alternativet kan kaste av seg enn del millioner.

At det ikke er en nymotens idé viser vel eksempelet med den svenske fotballspilleren Gunilla Axén. Alt tilbake i 1988 ofret hun deler av det naturlige BH-fyllet på idrettens alter, og fjernet ikke mindre enn 650 gram fra hver pupp.

Og det er klart at det er en solid påkjenning for skuldre og rygg å ha flere kilo med fettvev (eller silikon) som danser rundt, mer eller mindre holdt i sjakk av det ypperste i sportsundertøy. Idrettsutøver kan jo fort utsette kroppen for flerfoldige G under akselerasjon, oppbremsning eller raske bevegelser, og allverdens lycra, bomull og microfiber can only do so much…

Men det spesielle i dette tilfelle er at Rawlinson i utgangspunktet var ganske så flat, og de siste to årene har brukt nærmere 13000 australske dollar på å bli barmfager. Og den prosedyren var ikke akkurat noe som ble forbigått i stillhet i australsk presse heller. Å planlegge 4 år frem i tid ble visst for vanskelig, men som hun selv sier: «Når jeg legger opp kan jeg jo alltids sette inn puppene igjen…»

At kvinnelige idrettsutøver gjerne ender opp med lite feminine kropper er ikke noe nytt, og det er fullt forståelig at mange gjerne vil fikse på det, men det er kanskje greit å vente til karrieren er over?

Som en nå avdød diva og modell sa det når det ble kommentert at moten krevde mindre pupper: «Tits are not a bloody fashion accessory!»

Bookmark and Share